Skocz do zawartości

Piec Hoffmana

andretus

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
Pracowałem w takim piecu w cegielni bydgoskiej po ustawieniu cegieł trzeba zamurować furty wjazdowe.węgiel groszek zasypuje palacz przez otwory w suficie.Temperatura w takim piecu wynosi 950C więc bursztyn nie ma szans.Jedynym miejscem na schowek są lisy pod podłogą,ale tam co pewien czas trzeba wybierać popiół no i ta temperatura.nawet podczas wytaczanie cegieł wytacznicy pracują w temperaturze od 50 do 110C.
  • 3 months later...
Napisano
Nie rozumiemy się,ten piec Hoffmana,jest nieczynny i zasypany ziemią,ale jego powierzchnia jest znaczna,do ewentualnego ukrycia wielu skrzyń z bursztynem,i prawie czterometrowych luster.Panowie forumowiczowie ,więcej skupienia i zastanowienia nad tym co piszecie,może okazać się że ta informacja o ukryciu B.K. w NIECZYNNYM piecu Hoffmana jest bardzo istotna. andretus
  • 2 years later...
Napisano
To jest możliwe.Ukrycie wielu skrzyń w opuszczonym piecu cegielnianym Hoffmana.A to jest niemożliwe aby forumowicze"zrozumieli o czym napisałem,widać to po ystrych"postach odpowiedziach.Odnalazłem taki zasypany piec. z cenną zawartością, tylko co przemądrzałym" forumowiczom do tego.
Napisano
Kolego,nawet jakbyś samą bursztynową komnatę znalazł to się nie chwal,będziesz musiał oddać ją państwu,państwo Putinowi a wielu poszukiwaczom popsujesz dobrą zabawę przez kolejne 50 lat:)
Napisano
Zazdrość przemawia takim samym głosem.HUBERTUS 1656 Poszukiwanie bursztynowej komnaty to dobra zabawa,baw się dalej wypisując takie posty", i szukaj szczęścia w strefie bzdur i niedorzecznych odpowiedzi zajdziesz liczne towarzystwo kolegów.
Napisano
andretus Przestań się podniecać co to ty nie znalazłeś, a inni dla ciebie to Maleńka ludzina" Montuj zdjęcia,a nie bijesz koleją piane by podciągnąć cyferki.Takich tutaj nie brakuje.Przez takich jak ty te forum gnije.
Napisano
TO ja od siebie dołoże 2 grosze :) na foto widac cały nie zdewastowany piec :) jak beda w nim otwory i braki wiadomo kto to zrobił :) szukając komnaty .
pozdrawiam skullmen
Napisano
Kolego andretus z powodów wymienionych w moim poprzednim poście oraz z błahego powodu- nie interesuje mnie ani komnata ani całe konwoje ciężarówek ze złotem nie szukałem ani nie szukam bursztynowej komnaty. A nawet jakbym na nią wpadł chodząc po starych umocnieniach-rozwaliłbym na kawałeczki i opchnął jako zwykły bursztyn.
Napisano
Panowie spójrzcię na daty dodanych komentarzy anretus po dwóch latach przypomniał że trzeba dołożyć do pieca, a we mnie się woda zagotowała.forumowicze mu się nie podobają"
Napisano
kolego andretus prosimy o dowody i fotki a nie byle jakie stukanie w klawiature . mój mail skullmen1980@gmail.com jak sie bojsz na forum wkleic . mnie zycie nauczyło zeby wieżyc to co sie widzi a nie z opowiadam ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie