Skocz do zawartości

Tego by nawet Mrożek nie wymyślił.

balans

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panie Bandolero, mieszasz wiele spraw naraz, ale po kolei.

1. Nie interesuje mnie kto się zebrał w Brazylii, dlaczego więc insynuujesz, że to nasi towarzysze? Mnie interesuje kto się zebrał w Davos i co mają nam do powiedzenia! A mają bardzo złe wieści - powszechnie uważa się tam, że kryzys światowej gospodarki spowodowany neoliberalizmem będzie większy niż ten z lat 30-tych.
2. Koniec neoliberalizmu w światowej gospodarce ogłosił parę miesięcy temu przed amerykańskim Kongresem jego ojciec", który się tam kajał, przepraszał i stwierdził, że się totalnie mylił. Nie interesuje mnie natomiast w tym temacie opinia asociaciones de prostitutas", czy nawet uevos ecologistas".
3. Czegoś takiego jak Eurokołchoz" nie ma na świecie, to wymysł czyjejś chorej wyobraźni. Osobiście doradzam udanie się do odpowiedniego specjalisty - medycyna obecnie podobno potrafi czynić cuda. Może to coś da, kto wie?
4. Unia Europejska jest dla nas JEDYNĄ szansą na postęp cywilizacyjny, bo daje więcej niż my tam wpłacamy. Bo dzięki jej pieniądzom i standardom w naszym kraju zaczyna się coś zmieniać na lepsze [np cała infrastruktura]. Bo daje wreszcie miejsca pracy dla naszego wyżu demograficznego [z lat 80-tych]. Alternatywą wg. ultra konserwatystów jest zamknięcie się na świat tak jak to uczyniła Korea Płn. i zaprowadzenie tu za przykładem Chińskiej Partii Komunistycznej XIX-wiecznego kapitalizmu, pozostawiam to bez komentarza...
5. Poprawność polityczna to nie wymysł Unii Europejskiej, taki jest rynd" w całym zachodnim świecie, szczególnie w USA. Jest teoria, że to odreagowanie na kaca moralnego" spowodowanego poczuciem winy za epokę kolonializmu i niewolnictwa. Ja jestem człowiekiem starej daty i przyznam, że wiele aspektów tej modnej obecnie poprawności politycznej mnie również irytuje - tu w wielu przypadkach moje poglądy są bliskie tym konserwatywnym.
6. W dalszym ciągu oczekuję MERYTORYCZNYCH ARGUMENTÓW zamiast inwektyw!

Życzę dużo zdrowia
balans
  • Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dzięki jej pieniądzom" - a to takie proste jest, że nawet dziecko w przedszkolu by to zrozumiało [teraz dzieci są wyjątkowo inteligentne]. Nie jesteśmy płatnikiem netto w UE!
Czyli więcej dostajemy niż tam wpłacamy, bo idea UE jest bardzo prosta - bogaci dopłacają do tych biedniejszych. Największym płatnikiem netto są Niemcy, co mnie osobiście cieszy, bo to trochę taki rewanż za wrzesień 39 jest...

Pozdrawiam
Napisano
Jezu to na około mamy samych przyjaciół i altruistów. Czy aby nie takich przyjaciół jak w tych akcjach pocztowych, telefonicznych typu Wygrał pan, jak pan kupi" Afrykańskie kręty" i inne im podobne. Balans policz sobie koszty estrukturyzacji" i prywatyzacji", jaja na kursach złotego i może dojdziesz do zgoła innych wyliczeń...
Pozdro.
ps życzę dalszej wiary w czyste intencje i altruizm...
Napisano
Kolego Balans, inteligencja (której brak mi zarzucasz) polega na tym, by nie wierzyć bezmyślnie w statystyki" podawane przez Eurokołchoz i Gazetę Wybiórczą. Polska dopłaca do eurogeszeftu.
Napisano
Kol bandolero , rozumiem że masz na to twarde kwity ?
Politicall corectness to stricte amerykański wynalazek , i w Europie nie chce się przyjąc za djabła rogatego - i słusznie. A że inkryminowaną ustawę przyjął w chwili pomroczności jasnej parlament SZKOCKI pisze w zacytowanym tekście . To co , wierzymy że pismaczątka pisały prawdę czy wywalamy cały tekst do kosza....
Wrrróć ! Co jaki parlament uchwalił , można łatwo zweryfikować...
Czy kogoś dziwi że skrajne lewactwo ( a lewica w A Pd jest naprawdę radykalna , i ma do tego dobre powody) upaja się z zachwytu nad krachem polityki neoliberalnej ?

Swoją drogą ta polityka wykopyrtnęła się już znacznie wcześniej i znacznie bliżej nas , tyle ze nie tak spektakularnie..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie