nightmare Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Witam serdecznieJestem jeszcze świerzak a że nie znalazłem (a przynajmniej nie udąło mi się znaleźć) na forum informacji co oprócz kolekcjonowania robicie z łuskami ?? Tzn z dużymi ilościami jak macioe np 300 łusek takich samych. Na skup złomu?? Jak to wogle wygląda?Dzięki zgóry za odpowiedź i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=97512http://www.odkrywca.pl/kolekcje-lusek-wzgledem-bic,643596.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightmare Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dzięki wielkie za linkiChodzi mi też o to że ja generalnie szukam kolorowej drobnicy (monety itp.) a jak znajdę łuski to też zabieram ale nie wiem co z nimi robić bo mnie ten temat wogle nie interesuje a szkoda wyrzucić i zastanawiałem się czy da się to np. sprzedać na złom czy nie wiem wymienić sie z kimś za monety czy wogle sprezentować komuś.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Są ludzie którzy chętnie kupują łuski, wystarczy rozejrzeć się na allegro, aby zorientować się w cenach itd. Czasami warto sprzedać, ale możesz też trafić na kogoś kto zbiera łuski a nie zbiera monet, wtedy możecie się dogadać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightmare Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dzieki wielkie za rady.Szacuneczek i Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Dodam tylko że oddanie na złom to najgorsze możliwe wyjście w tej sytuacji.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 albo poprostu zostawiaj je w ziemi ,pewnie za jakiś czas jakiś inny poszukiwacz je weżmie do kolekcji.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightmare Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2009 ZbyniekOczywiście na skup ałomu nigdy bym nie oddał, podałem to tylko jako przykład.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 29 Styczeń 2009 Share Napisano 29 Styczeń 2009 Jak macie z dużo to ja chętnie bym przygarnął :P wystraczy napisać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyl Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Ja też.Jestem początkujący i nawet łuski mnie interesują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 4 Lipiec 2009 Share Napisano 4 Lipiec 2009 a czy ktoś np, coś robił z łusek?? widziałem na allegro zapalniczki, ale nie wiem czy to da się zrobić od tak bez żadnych szczególnych narzędzi, albo jakieś inne gadżety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filixxx Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 Moro92...Proponuje zrobić sobie naszyjnik albo jakiś wisiorek...:P Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 ja pisałem poważnie, mam dostęp do różnych dzisiejszych łusek, nie pisze na forum po to żeby jakiś ignorant, bo z całym szacunkiem tak się teraz zachowałeś, ze mnie kpił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 cześć. na allegro widziałem ze z pocisku robią breloczki, z łusek większego kalibru nawet popielniczki , również widziałem krzyż z łusek Mannlicher , a więc możliwości jest dużo . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron1807 Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 nightmare .zastanów się dobrze zanim zaczniesz się pozbywać,a może jakieś kody z tego co masz są już żadkością.A może warto by je zbierać kodami po jednej szt.te bardzo popularne można zbierać rocznikami i partiami,jest tego tyle że życia zabraknie pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 ja swoje zebrane łuseczki najpierw do zaprzyjaźnionych kolekcjonerów, a reszta jak zostanie - na Allegro :)parę groszy na paliwo będzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 5 Lipiec 2009 Share Napisano 5 Lipiec 2009 ja tam zabieram wszystkie, zbieram pod względem bić, a jak nadmiar to trafiają do pudełka i tyle. aż tak mi to nie przeszkadza. od allegro raczej trzymam się z dala :) a wywożenia łusek na złom to w ogóle nie rozumiem... jest tyle ludzi którzy by przyjęli, nawet dupne stany, a są tacy co wywożą... i tym samym niszczą malutkie kawałki historii... cóż nie każdy to rozumie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Powiem ci tak ,mosiadz kosztuje za kg okolo 10 zł (to okolo 50-60 łusek),wiec sam pomysl co z tym robic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Mausów to ok. 90szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Piękna kłótnia się szykuje,był kiedyś taki ciekawy wątek o wyższości ducha historii nad skupem złomu i pioruny grzmiały niesamowicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 to może któryś z Modów zakłódkuje wątek :)nie będzie problemu, tym bardziej, że prawie wszystkie sugestie - co robić z łuskami - zostały chyba omówione, a dalsza dyskusja do niczego nie prowadzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 racja, po co się denerwować niepotrzebnie... :) każdy ma swoje zdanie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 ...np breloczki.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Otóż to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 nie tylko z lusek są fajne breloczki, próbowałem kiedyś zrobić też z DSzK ale tylko 3wiertla połamalem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.