Kultywator Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Tak samo ci co dodają co dwa dni post o proximie.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Nie o ilość a o jakość chodzi. Ktoś kiedyś gdzieś napisał o jednej piosenkarce, że charakteryzuje się rakiem wyczucia obciachu". Ty też to masz. Ponadto z maniakalnym uporem ignorujesz fakty które Ci się pod nos podtyka, i rzucasz teksty w stylu XLT kosztuje 3400zł czyli sporo powyżej 2000zł", podczs gdy każdy głupi może na eBay.pl kupić około 1000zł taniej (nowy w sklepie, z gwarancją). Ja wiem, że perspektywa skreślenie 2 zdań w obcym języka niejednego przeraża, ale nie każdego.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Teraz to się błaźnisz podaje Ci fakty ile co kosztuje a Ty to negujesz wpisz www.viking i sprawdź sobie ceny .Mowa była o wykrywaczach do 2000 tysięcy.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Jeden profesor na SGH zaczynał 1 wykład dla studentów 1-go roku słowami mniej więcej takimi: Drogo sprzedać i tanio kupić to każdy głupi potrafi. My się tu spotykamy po to, aby nauczyć się postępować nie jak głupcy".Jeśli ktoś widzi tylko Viking a poza tym ciemność, to trudno! Dla bardziej rozgarniętych wystarczą 2 kliknięcia myszą.http://desc.shop.ebay.pl/items/__whites-metal-detector_W0QQLHQ5fTitleDescZ1QQ_nkwZwhiteQ27sQ20metalQ20detectorQQQ5ftrkparmsZ72Q253A1399Q257C66Q253A2Q257C65Q253A12Q257C39Q253A1QQ_fromfsbZQQ_sopZ2QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14?_trksid=p3286.c0.m14Dla bardziej wytrwałych fortuna będzie jeszcze bardziej szczodra.
Bobi Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Brawo Brzęczyszczykiewicz!!!Sam bym tego lepiej nie ujął :))Pozdrawiam trzeźwo myślących.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Oczywiście miało być: Drogo kupić i tanio sprzedać...".Czeski błąd. Prezydent może, to ja chyba też ;)
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Obywatelu Brzęczyszczykiewicz dzięki za podany link z wykrywaczami z zagranicy , ja nie mam czasu siedzieć cały czas przy kompie i przyznaje że nie znałem tej stronki a nie jest głupcem , nie wiem dlaczego tak mnie nazwałeś. Ja Ciebie nie obraziłem.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 To Twoja interpretacja.A o niższych cenach gdzieniegdzie za granicą pisane jest od pewnego czasu regularnie na tym dziale, również w wątkach w których uczestniczysz i również bezpośrednio do Ciebie.W moich kategoriach oceniając, to siedzisz przy kompie prawie na okrągło.Bez znaczenia w sumie... Z mojej strony EOT.
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Tylko tam są same używane nie nowe mogłeś dodać, więc nie jest źle.
sloneczny Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Szanowni koledzy, ile waży Proxima?? Albo słabo szukam albo nie ma tych danych nawet na stronie producenta.
pulkownikt Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Do dzieci3 wcale nie neguje Twojego dużego doświadczenia. Nie wiem również jak długo szukasz ale nie zawsze czas jest wyznacznikiem. W moim poście chodziło mi poprostu o tendencję jaką zauważam na forum, wiele osób wraca na miesjca gdzie były wczesniej fanty, z nowymi sprzętami i ogłaszają sukces. Moim zdaniem w bardzo wielu takich przypadkach gdyby wrócili po jakimś czasie na te miesjcówki ze swoim starym sprzętem również nie byłyby to wyjścia stracone. Ale o tym się nie mówi. Dla mnie obiektywny test to taki jak kiedyś był tutaj na forum: wybieramy miejsce i szukamy dwoma wykrywaczami, w miesjach gdzie są fanty stawiamy chorągiewke i w zeszycie zaznaczamy, ktory wykrywacz daje sygnał a ktory nie. Następnie stastystyki i po krzyku. A nie a mi się wydaje" , az wyszedłem to była jedna moneta a z nowym wykryaczwem trzy" etc.pozdrawiam
pulkownikt Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 A swoją drogą moim zdaniem ACE 250 bije nagłowę Solarisa na monety, napewno efektywnością. pzdr
Kultywator Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Zasięgiem to napewno nie bije Ace 250 proximy.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Pułkownikt masz słuszność. Nie istnieje inny miarodajny sposób na porównania 2 sprzętów w warunkach polowych. Tylko bezpośrednia konfrontacja dokładnie na tych samych celach i na dodatek z popracowaniem nad optymalnymi nastawami (czy ten drugi, który nie dał sygnału da się ustawić tak, żeby zgłosił sygnał i jakie są to ustawienia).W warunkach laboratoryjnych można się bawić na różne sposoby i wykonywać badania porównawcze nawet na odległość (jeśli dobrze zdefiniować metodę pomiaru). Ale to się prawie nijak ma do realnych warunków i efektów potem.
Raned Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Jeszcze co do ceny nowego XLT z Regton: z kosztem przesyłki + koszt przelewu lub opłaty karty kredytowej wychodzi ok. 2800 zł i to jest o ok. 800 zł taniej a nie 1000 zł. Trzeba dodać jakieś 2 - 3 tygodni nerwowego oczekiwania (w końcu przyjdzie).
Raned Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 A zakładając, że taki wykrywacz może się popsuć a gwarancja jest w GB + przynajmniej 25 zł na kupienie polskiej instrukcji, bo przeciwż większość nie zna angielskiego, to ta różnica może być jeszcze mniejsza.
sloneczny Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Słyszałem ża Proxima jest bardzo ciężka :/
VanWorden Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Regton nie należy do najtańszych sklepów w UK i wykrywacze można kupić taniej niż tam. Większość sklepów przyjmuje płatnośc kartami debetowymi albo poprzez Paypal, więc bez opłat dla kupującego. Można też wybrać sposób dostawy i jeśli będzie to polska firma kurierska to dostawa trwa od 3 do 7 dni. Świat naprawdę się zmniejsza i czasem w innym kraju jest o niebo łatwiej i przyjemniej coś kupić niż w Polsce:)PozdrawiamVW
Raned Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Nie chcę być posądzany o czarnowidztwo, ale Ty widzisz to w bardzo różowym kolorze. Brytyjczycy są narodem najmniej chętnym do wysyłania wykrywaczy (poza nielicznymi wyjątkami) poza granice swojego kraju. Prawda, że kupowanie zagranicą bardzo się uprościło, jeżeli ktoś pamięta gehennę w Urzędach Celnych we wczesnych latach dziewiędziesiątych, ale teraz też nie jest to takie całkiem proste czy opłacalne, jeżeli się policzy wszystkie koszty.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Można widzieć szklankę do połowy pełną lub w połowie pustą. Zależy czy chcesz się z niej napić, czy ją komuś sprzedać ;)Twoje czarnowidztwo Raned jest zupełnie nieuzasadnione.Kupiłem coś koło 50 rzeczy na eBay, głównie w USA skąd transport jest szczególnie upierdliwy, nie mówiąc o rozgarnięciu tamtejszego narodu że czasem się walić głową w ścianę chce... I z UK też trochę, z bardzo dobrymi wrażeniami. Jedyny problem z jakim się realnie musiałem zmierzyć to ograniczenie gabarytów w przesyłkach pocztowych i problem kosztów przy dużej wadze sprzętu. Raz kupiłem w USA przedmiot za 40$ a za transport lotniczy zapłaciłem (świadomie) 180$ :) Ale wykrywek jedno i drugie nie dotyczy. Czasami kupowałem rzeczy które nie były zadeklarowane jako wysyłka do PL. Wystarczyło napisać, zagadać i wskazać ścieżkę. Zwykle pełna kultura, z którą tak słabo jest na Allegro. Nawiasem mówiąc swój wykrywacz też kupiłem w UK (używany 1200zł z przesyłką) i też sprzedawca nie planował wysyłać za granicę. Nerwowe czekanie? Po pierwsze długo - to tylko zza wielkiej wody. W EU sprawnie wszystko przychodzi. A jeśli ktoś drży... Cóż, tacy lepiej niech nic nie kupują wysyłkowo.Zabezpieczenia na eBay są lepsze niż na Allegro.Ogólnie polecam kupować tam gdzie jest akurat taniej - nic odkrywczego. I nie bać się świata. Wykrywki używane to znikome ryzyko. Jeśli na eBay ktoś pisze że sprzęt jest sprawny, to jest sprawny.
Zwierzu Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Czegos tu nie rozumiem...To dlaczego tylu moich znajomych kupiło wykrywki w Anglii i nie narzekają...A wręcz są zachwyceni ze udało im sie kupic bardzo przyzwoity sprzet za ceną duzą mniejszą niz u krajowych dystrybutorów.Ja kupiłem Minelaba w kraju,tez nie narzekam :) ale juz mysle nad zakupem DFX-a z Anglii
feld Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Zalezy przeciez tylko od tego-Co kto szuka,i czym sie interesuje.Proste prawda?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.