Skocz do zawartości

Początkujący

Mielnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie,chciałbym zacząć zabawę z poszukiwaniem historii i szukam wykrywacza metalu,takiego dla początkującego.Chciałbym kupić taki w rozsądnej jak na pierwszy raz cenie.Patrzyłem na militaria.pl i widzę tam wykrywacze Bounty Hunter,natomiast na allegro znajdują się innej firmy SX.Porównuje parametry i ceny wykrywaczy ale chciałbym się dowiedzieć,jak to wszystko wygląda w praktyce i jaki wykrywacz proponują specjaliści na początek.Z góry dziękuję :)
Napisano
Ja polecam ci Ace 150 tani i uznany wykrywacz do szukania monet itp kto ma nie narzeka możliwe ze nie bedziesz chciał już go zmienić :) do dużych przedmiotów głębiej zakopanych też sie nadaje nawet na dyskryminacji je wykrywa pozdro
Napisano
Ja na początek proponuję Ci pospacerować z kimś kto już ma wykrywacz i zobaczyć jak to wgląda w praktyce. Być może jak nakopiesz się śmieci" na początek odechce Ci się poszukiwań, a szkoda wydać kilka stówek żeby wykrywka później leżała.
Tak samo jak kolega K.O.P polecam Ace na początek. Ja mam 250 i jestem z niego naprawdę zadowolony.
Pozdrawiam
Napisano
Kupiłem nie cały rok temu BH nie narzekam na niego zasięg i dyskryminacja ok jak dla początkujacego no ale to juz zamało,poczekaj dozbieraj kasy i kup cos dobrego np Rutusa a bedziesz zadowolony troche bardziej niz ja
Napisano
Kolego Mielnik wal śmiało do tego jest to forum , oczywiście zapoznaj się z regulaminem ,w jakim dziale zamieszczać dane tematy, jakieś zasady muszą być , wiem jak to jest jak głowa gorąca , co kupić . Napisz ile chcesz wydać i co chcesz szukać? Koledzy na pewno ci podpowiedzą.
Napisano
Dziekuje wam wszystkim za wyrozumiałość i tak poważne potraktowanie mojej prośby :).Szukam czegoś tak w granicach ceny 300 złotych,myślę,że jakiś na początek sprzęt pewnie się nada :).Chciałbym również prosić o linki sklepów z jakich kupowaliście dane sprzęty np.Ace 150 lub Solaris.Pozdrawiam i dziękuje wam raz jeszcze za porady i licze na kolejną pomoc :).
Napisano
to nie jest warte złamanego grosza :)
ja posiadam wykrywke firmy Saper model Midas. Na militarke dobry tylko trzeba się nakopac ;)
Napisano
Kolego Mielnik - zgraj się z kimś z tw okolicy, wyskocz z nim jeden raz w teren i popatrz na to co on wyciąga sw sprzętem. Jesli uznasz ze to jest włąśnie to czego szukasz kup coś o podobnych parametrach. Jesli nie to kup inny sprzęt.
A sw drogą kiedyś znalazłem post na TYM forum - koleś pisze: <obserwuję i czytam to co jest na forum od dłuższego czasu> czyli można poczytać a później zadać konkretne pytanie, i nie podpadać innym użytkownikom jak również modowi;)
pozdro
makul
Napisano
na początek jak nie masz za dużo kaski a chcesz coś w miarę uniwersalnego to poszukaj na forach albo na allegro Rutus Ultra II :) ja swój kupiłem za 400 złociszy - poczytaj sobie na temat tego sprzętu na forum, dosyć dużo jest o nim, w tym przedziale cenowym to naprawdę ciężko znaleźć coś lepszego :) Solarisa przy dobrych wiatrach wyrwiesz za 600 złotych - oczywiście obydwa wykrywacze tylko z drugiej ręki, bo te modele już nie są produkowane :)
Napisano
Tu masz jak narazie niedrogi sprzęt. Trochę zfatygowany ale można podreperować a widzę że sonda z osłoną a to także 50 zł. Jak elektronika działa dobrze to zawiedziony nie będziesz. http://www.allegro.pl/item531377577_wykrywacz_metalu_garrett_ace_250_uzywany.html
Napisano
Kup ACE 150 na Alledrogo za 300-350zł i będziesz zadowolony.
Zapomnij o tych wykrywaczach ez nazwy" ładne zdjęcia wykopków na aukcji NIC nie znaczą.
Kilka lat temu też zakładałem TU takie wątki w poszukiwaniu mojego pierwszego wykrywacza, padło na ACE 250 (lepiej nie mogłem wybrać) Kupiłem go za 600zł, po pół roku sprzedałem za 700zł i teraz chodzę z Tesoro.

ACE nie grzeszy zasięgiem, który jest wystarczający. Ale dyskryminację ma dobrą, a to jest bardzo ważne, szczególnie na początku.

kol. samulb to Ty sprzedajesz tego kanarka z linka?? Bo go tak zachwalasz. On szuka wykrywacza za 300zł nie za 500-600. Chciałbyś aby Ci cene podbił??
Napisano
To nie mój ani ja nie sprzedaję. Chciał chłopak linki do sklepów, a wiadomo że największy sklep z wykrywkami to allegro. Ja chciałem tylko obiektywnie pomóc ale jak zabrzmiało jak reklama to wycofuję to co napisałem. Niepotrzebnie podawałem konkretny egzemplarz.
A tak ostatecznie Mielnik, twoja kasa twój wybór.
Napisano
Napisałem wyraźnie 300-350zł, poczekaj a znajdziesz to tylko kwestia czasu. Ostatnio mój znajomy sprzedał ACE 250 za 250zł !! Jak ktoś potrzebuje kasy i nie ma czasu na szukanie klienta to można tanio wyrwać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie