Mielnik Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Mam pytanie,chciałbym zacząć zabawę z poszukiwaniem historii i szukam wykrywacza metalu,takiego dla początkującego.Chciałbym kupić taki w rozsądnej jak na pierwszy raz cenie.Patrzyłem na militaria.pl i widzę tam wykrywacze Bounty Hunter,natomiast na allegro znajdują się innej firmy SX.Porównuje parametry i ceny wykrywaczy ale chciałbym się dowiedzieć,jak to wszystko wygląda w praktyce i jaki wykrywacz proponują specjaliści na początek.Z góry dziękuję :)
K.O.P. Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Ja polecam ci Ace 150 tani i uznany wykrywacz do szukania monet itp kto ma nie narzeka możliwe ze nie bedziesz chciał już go zmienić :) do dużych przedmiotów głębiej zakopanych też sie nadaje nawet na dyskryminacji je wykrywa pozdro
anton1984 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Ja na początek proponuję Ci pospacerować z kimś kto już ma wykrywacz i zobaczyć jak to wgląda w praktyce. Być może jak nakopiesz się śmieci" na początek odechce Ci się poszukiwań, a szkoda wydać kilka stówek żeby wykrywka później leżała. Tak samo jak kolega K.O.P polecam Ace na początek. Ja mam 250 i jestem z niego naprawdę zadowolony.Pozdrawiam
Yankess(Deutch Krone) Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 ja posiadam fischer f2 cena taka sama jak ACE bardzo konkoruncyjna wykrywka jesli chodzi o ten przedzial cenowy
Yankess(Deutch Krone) Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 konkurencyjna** oczywiscie, moj blad podczas stukania w klawiature
sławek1989 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Bleee. już głowa boli od tych powtarzających sie postów
sławek1989 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=Wykrywacz+dla+pocz%B1tkuj%B1cego&ws=txt&id_forum=all&forum=on
beero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 slawek1989 zrozum początkującego, to jego pierwszy temat i post na forum, nie umie kozystac z wyszukiwarki
sławek1989 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 ja też pare lat temu zaczynałem i pomimo tego nie zakładałem postów których juz wtedy było duzo. tylko czytałem posty ktore ludzie pisali. no ale ja to ja
Tradytor Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Nie kazdy jest taki idealny i fantastyczny jak Ty kolego Slawek
Krzysiekst Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Kupiłem nie cały rok temu BH nie narzekam na niego zasięg i dyskryminacja ok jak dla początkujacego no ale to juz zamało,poczekaj dozbieraj kasy i kup cos dobrego np Rutusa a bedziesz zadowolony troche bardziej niz ja
Yankess(Deutch Krone) Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 nie wszystkim chce sie czytac tak wielka ilosc tematow, ja poczatki na forum spedzilem przed monitorem na milej lekturze interesujacych mnie tematow, jakies 10 h praktyki przed pierwszymi postamipozdrawiam
Dani Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Kolego Mielnik wal śmiało do tego jest to forum , oczywiście zapoznaj się z regulaminem ,w jakim dziale zamieszczać dane tematy, jakieś zasady muszą być , wiem jak to jest jak głowa gorąca , co kupić . Napisz ile chcesz wydać i co chcesz szukać? Koledzy na pewno ci podpowiedzą.
Mielnik Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 Dziekuje wam wszystkim za wyrozumiałość i tak poważne potraktowanie mojej prośby :).Szukam czegoś tak w granicach ceny 300 złotych,myślę,że jakiś na początek sprzęt pewnie się nada :).Chciałbym również prosić o linki sklepów z jakich kupowaliście dane sprzęty np.Ace 150 lub Solaris.Pozdrawiam i dziękuje wam raz jeszcze za porady i licze na kolejną pomoc :).
Mielnik Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 http://www.allegro.pl/item506919847_wykrywacz_metali_metalu_detektor_wykrywacze_gratis.html Co sądzicie o tym wykrywaczu ?
Ejo Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 to nie jest warte złamanego grosza :)ja posiadam wykrywke firmy Saper model Midas. Na militarke dobry tylko trzeba się nakopac ;)
makul Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Kolego Mielnik - zgraj się z kimś z tw okolicy, wyskocz z nim jeden raz w teren i popatrz na to co on wyciąga sw sprzętem. Jesli uznasz ze to jest włąśnie to czego szukasz kup coś o podobnych parametrach. Jesli nie to kup inny sprzęt.A sw drogą kiedyś znalazłem post na TYM forum - koleś pisze: <obserwuję i czytam to co jest na forum od dłuższego czasu> czyli można poczytać a później zadać konkretne pytanie, i nie podpadać innym użytkownikom jak również modowi;)pozdromakul
blackdog Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 na początek jak nie masz za dużo kaski a chcesz coś w miarę uniwersalnego to poszukaj na forach albo na allegro Rutus Ultra II :) ja swój kupiłem za 400 złociszy - poczytaj sobie na temat tego sprzętu na forum, dosyć dużo jest o nim, w tym przedziale cenowym to naprawdę ciężko znaleźć coś lepszego :) Solarisa przy dobrych wiatrach wyrwiesz za 600 złotych - oczywiście obydwa wykrywacze tylko z drugiej ręki, bo te modele już nie są produkowane :)
Yankess(Deutch Krone) Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 dozbieraj troche kasy, wstrzymaj sie, gdyz teraz i tak nei pokopiesz z racji duzych mrozow, w marcu mozna bedize zaczac ruszac, chyba ze przyjdzie odwilz, a tak masz 2 miesiace na dozbieranie i kupienie czegos lepszego typu ace 250 lub f2
samulb Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Tu masz jak narazie niedrogi sprzęt. Trochę zfatygowany ale można podreperować a widzę że sonda z osłoną a to także 50 zł. Jak elektronika działa dobrze to zawiedziony nie będziesz. http://www.allegro.pl/item531377577_wykrywacz_metalu_garrett_ace_250_uzywany.html
sloneczny Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Kup ACE 150 na Alledrogo za 300-350zł i będziesz zadowolony. Zapomnij o tych wykrywaczach ez nazwy" ładne zdjęcia wykopków na aukcji NIC nie znaczą.Kilka lat temu też zakładałem TU takie wątki w poszukiwaniu mojego pierwszego wykrywacza, padło na ACE 250 (lepiej nie mogłem wybrać) Kupiłem go za 600zł, po pół roku sprzedałem za 700zł i teraz chodzę z Tesoro.ACE nie grzeszy zasięgiem, który jest wystarczający. Ale dyskryminację ma dobrą, a to jest bardzo ważne, szczególnie na początku.kol. samulb to Ty sprzedajesz tego kanarka z linka?? Bo go tak zachwalasz. On szuka wykrywacza za 300zł nie za 500-600. Chciałbyś aby Ci cene podbił??
samulb Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 To nie mój ani ja nie sprzedaję. Chciał chłopak linki do sklepów, a wiadomo że największy sklep z wykrywkami to allegro. Ja chciałem tylko obiektywnie pomóc ale jak zabrzmiało jak reklama to wycofuję to co napisałem. Niepotrzebnie podawałem konkretny egzemplarz.A tak ostatecznie Mielnik, twoja kasa twój wybór.
BRAT_MIH Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Słoneczny gdzie na Allegro znajdziesz Ace 150 za 300 zł ?? Ja swojego sprzedałem za 399, taniej nie widziałem.
sloneczny Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisałem wyraźnie 300-350zł, poczekaj a znajdziesz to tylko kwestia czasu. Ostatnio mój znajomy sprzedał ACE 250 za 250zł !! Jak ktoś potrzebuje kasy i nie ma czasu na szukanie klienta to można tanio wyrwać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.