Skocz do zawartości

fischer f75 v rutus proksima

rutus1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mam pytanie do użytkowników tych dwóch wykrywaczy. który z nich jest lepszy na militarkę , jak jest z ich zasięgami.
Napisano
F75 dla pracy statycznej, bez dyskryminacji zasięg maksymalny [na samochód] 2,3 m. Ale przy ustawieniu maksymalnej czułości, dla gruntu mokrego praktycznie nie da się chodzić, reaguje sygnałem na niewielkie różnice wysokości sondy nad gruntem. Wykrywacza tego już nie mam. Może inni koledzy posiadający Proximę podadzą jej zasięg maksymalny czyli na samochód - praca statyczna, bez dyskryminacji. I wtedy wszystko będzie jasne, czy wydać prawie trzy razy więcej kasy na F75 do poszukiwania militarki.
Napisano
Niom ciekawe Tylko zazwyczaj szuka się w ziemi a nie w powietrzu i troche mniejszych przedmiotów niż samochody więc takie porównywanie nie mowi nic prawdziwego o wykrywaczu
Napisano
No właśnie a kto trafił fant zwykłym wykrywaczem dynamicznym na głębokości półtora metra. Prawdopodobnie nikt bo jesli będziemy mieli nawt najlepszy wykrywacz to małe szance abypociągnoł w glebie na półtora metra.Jeśli ktoś trafił to prosze o podanie głębokości jaki był to przedmiot i jakiej wykrywki używał.
Napisano
Ja trafiłem- hełm ruski na Salamandrze z wyłączona dyskryminacja ;b z cewka 37 cm.

PS: Nie reklamuje tego wykrywacza w zaden sposob poniewaz teraz używam Minelaba GT.
Napisano
Ale chodzi mi o trafienie w glebie .
Samochód to napewno większość wykrywaczy sciągnie z półtora metra ale chodzi mi o trafienie np. takie jak hełm z półtora metra lub więcej .
Ja nie miałek takiego trafienia na półtora metra ale może koledzy pochwalą się o najgłębszych trafieniach co trafili i na jakiej głębokości.
Napisano
Porównanie Proximy do f75 powala mnie na kolana,sam zamierzam kupić proximę na wiosnę,ciekawe czy będzie znacząco lepszy od Ace 250,którego aktualnie posiadam?!!ale miło poczytać wątki tak wyróżniające ten sprzęcik!!! pozdrawiam!! :):)
Napisano
pawcion123 - coś za łatwo się przewracasz;) Proximę można śmiało zestawiać z najdroższymi wykrywaczami na rynku. Jest tak dobra. A co do miltarki to liczą się różne rzeczy, nie tylko zasięg. Proxima jest solidniej wykonana i znacznie bardziej nadaje się do lasu". Ma nie tylko tryb statyczny ale i mikserka. Nie jest jednak tak czuła na drobnicę jak F75, ale przecież nie o to w militarce chodzi.

Pozdrawiam

VW

P.S. F75 to jeden z moich ulubionych wykrywaczy:)
Napisano
Te słowa są jak balsam dla moich uszu!!! już nie mogę się doczekać nowiutkiej Proximy!!!A co do f75 to nawet się nie wypowiadam ,bo to sprzęt z innej bajki i nie na moją kieszeń.Jest wspaniały,mogę tylko o nim pomarzyć......ach !!! pozdrawiam :):)
Napisano
Witam w tym poście tak bardzo nie jest chwalona proxima jak pisze kolega pawcion123.
Wiadomo że na militarke są o wiele głębsze wykrywacze. Ale może ktoś z właścicieli proximy pochwali się o najgłębszych trafieniach jakie miał Proximą ale z ( włączoną dyskryminacją ) , bo wiadomże na zaśmieconym terenie bez dyskryminacji nie da się chodzić.
Prosił bym o podanie swoich najgłębszych trafień właścicieli proximy. Albo zrobienia testu bo jeśli jest taka dobra może ją kupie i wyprubuje .
Napisano
Biorąc pod uwagę cenę,to chyba niema się nad czym zastanawiać!!sprzęt uniwersalny/spoko zasięgi,wiadomo są lepsze (droższe detektory),można szukać kolorku,także nie stroni od militarii,więcej mi do szczęścia nie potrzeba!!!
Napisano
słoneczny - w dynamiku to jeden z najbardziej stabilnych wykrywaczy jakie testowałem, oczywiście pod warunkiem, że nie przesterujesz ustawień. A co do zasięgów, to tak jak napisałem w teście - w ormalnym" gruncie da sobie radę z każdym, nawet najdroższym wykrywaczem. Wiem bo zestawialiśmy ją w teście z innymi sprzętami. Na militarkę warto też zaczekać na większą sondę, którą Rutus ma wypuścić.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam ja bym zaproponował jako wykrywacz uniwesalny na kolorek i militarke wykrywacz All-1 pana Aleksandra. Kolorek łapie super . A militarke też ciagnie głęboko a cena jest konkurencyjna . Nowy z dwoma cekami chodzi około 750 złotych a używany można dostać za około 400 .
Napisano
hmm van czy czasm nie masz udzialu w firmie Rutus :) bo widzę ze Proxima zabija wszelkie wykrywacze tylko czemu na zachodnim rynku nie robi tak zawrotnej kariery ?
Napisano
szajka - no niestety nie mam, ale to jest jakiś pomysł na recesję:)) Po prostu testowałem (i używam) i porównywałem ją z innymi i to mi wystraczy. Jak cos jest dobre to o tym napiszę a jak do dupy to też się nie uchylę przed komentarzem;)
A że Proxima nie robi kariery a zachodnim" rynku? Nawet nie wiem czy jest sprzedawana poza Polską? Wydaje mi się, że akurat nie ma co porównywać możliwości marketingowych polskiej firmy z zachodnimi gigantami. Podejrzewam, że trzeba by wydać bardzo konkretną kasę żeby Proxima w ogóle zaistniała w świadomości zachodnich poszukiwaczy. Nie wiem jak Ty ale ja wolę jak tę kasę zamiast na marketing i walkę z wiatrakami producent przeznaczy na nowe modele, usprawnienia, nowe sondy etc.

Pozdrawiam

VW
Napisano
NIe warto wpuszczać niszowych wyrobów w zachodnie kanały dystrybucji. Widziałem kilka takich prób i zawsze polski producent się sparzył. Przede wszystkim na zachodzie panuje przeświadczenie, że jeśli coś pochodzi z Polski, to musi dać się kupić za półdarmo. Efekt jest taki, że niemiecki (zazwyczaj) pośrednik zarabia sporo więcej niż producent. Nierzadkie były przypadki, że wyrób Polski był tańszy w zakupie u Niemca niż u polskiego producenta.
Niestety jest to poboczny efekt opinii jaką mają nasi rodacy na zachodzie - że jesteśmy narodem prostych roboli do najprostszych zadań za najniższe stawki. Nieliczne sygnały o sukcesach naukowców, informatyków itp nie przebijają się do świadomości zachodniego odbiorcy.
Na szczęście mamy teraz takie medium jak internet. Umiejętne przeprowadzenie kampanii marketingowej pozwala przebić się z wyrobem również na zachód. Ale trzeba to zrobić mądrze z polotem i nie bać się reklamy porównawczej. Niestety, z opisów polskich wykrywaczy jakie spotyka się na rodzimych stronach www nic nie dałoby się ukręcić. Jeśli ktoś zamieszcza w opisie że (to nie cytat tylko przykład) częstotliwość stabilizowana jest rezonatorem kwarcowym, albo że płytkę wykonaną w technologii smd, to jest to niestety przykład całkowitego indolenctwa marketingowego i coś takiego nie ma szansy być dobrze przyjęte w cywilizowanym świecie. To tak jakby producent lodówki napisał w folderze reklamowym, że kompresor jest pomalowany na kolor szary, albo że wszystkie śrubki są ocynkowane.
Napisano
Witam !

Powoli ,ciężko i z oporami ale wszystko można zmienić.
Polskie wykrywacze są już sprzedawane u zachodnich sąsiadów - nie są to może jakieś wielkie ilości ale......kropla drąży skałę. Istnieje strona niemieckojęzyczna i przedstawiciel w Niemczech. Podobnie w Czechach.

pozdrawiam. RUTUS
Napisano
Kolega Brzęczyszczykiewicz ma w zasadzie rację, ale zdarzają się wyjątki. Przykładem może być płytka z układem MultiTone do Whitesa z serii 6000. Zero marketingu, zupełny brak informacji (do tej pory nie ma żadnego opisu po angielsku), pełna świadomość zainteresowanych, że sprawa pochodzi z Polski. Autor zachowuje się jak nienormalny i odpowiada dopiero na trzeci monit e-mailowy, ciągle nie ma konta PayPal. No wszystko dokładnie odwrotnie niż trzeba. A płytka systematycznie schodzi. Ciągle pytają o nią ludzie z większości krajów Europy i USA. Najgorzej sprawa idzie oczywiście u nas w kraju. I bądź tu mądry. Pozdrawiam
Mrand

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie