thomson Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Sovereign Gt- Proxima się przy nim chowa.PS Nie wiem dlaczego sprzęta za 1400 jest porownywany z wykrywaczami za 2400 zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sindbad Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 6000 pro, lub Proxima to sprzęty warte polecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 thomson - nie chce mi się powtarzać po raz setny, że w ormalnym" gruncie Proxima nie ma się czego wstydzić i może być stawiana wśród sprzętów z najwyższej półki. Żeby pisać,że coś się chowa" trzeba znać oba sprzęty dobrze a śmiem twierdzić, że w Twoim przypadku tak nie jest. Napisałem wyraźnie gdzie przewagę będzie miał Sovereign a czy jest to dla kupującego na tyle ważna przewaga, że uzasadnia 100% wzrost ceny w stosunku do Proximy, to już wyłącznie jego sprawa. W przypadku Minelaba sporo robi dobra reklama, marketing i oczywiście świadomość, że jak już wydaliśmy naszą kasę na coś drogiego to naturalnie chcemy żeby było lepsze od tańszych sprzętów. Tak jednak bardzo często nie jest. Dobrym przykładem jest np. Tesoro Cibola, jeden z najlepszych drobnicowców, dostępny za naprawdę niewielkie pieniądze.PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes14 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 To może tak : Thomson napisz o GTZasięg:Dyskryma:w skali 1-10 VanWorden lub ktoś kto ma Proximkę to samo. (można dopisać jakie jeszcze mają bajery) Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kolego zgadza się masz racje nie znam zbytnio Proximy tyle co z opisów.Tylko zastanawia mnie jedna rzecz- Nigdy nie widziałem , żeby ktoś pokazywał na forum swoje znaleziska znalezione Proximą.Wszędzie ludzie pokazują znaleziska z pod cewek Minelabów, Fisherów, Smętków i reszty, a Proximy brak.Albo te znaleziska to same gadające" konkrety albo Proxima to przereklamowany sprzęt, który wzbija się do góry dzięki swojemu poprzednikowi Solarisowi. Pzdr _/\\_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes14 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Do GT jest tylko jedna cewka ?? czy kilka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanWorden Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Prezes14- to nieporozumienie:( Nie można już więcej napisać bo to tylko będzie czcze gadanie. Nie da się też wiarygodnie zmierzyć zasięgu w powietrzu wykrywacza wieloczęstotliwościowego. Podobnie nie da się opisać dyskrymy"(cokolwiek to znaczy)choć jeśli dobrze Cię rozumiem to chodzi o pełną akceptację wszystkich metali". Warto też pamiętać, że Sovereign nie ma trybu statycznego. Nie wszyscy potrafią jednak z takiego trybu korzystać, nie wspominając już o trybie mieszanym, który jest faktycznie niełatwy do opanowania. A co do fantów to generalnie ludzie nie chcą teraz zbyt dużo pokazywać, co jest całkowicie zrozumiałe, ale nie ma też sensu porównywać sprzętów które są od lat na rynku do bardzo młodego wykrywacza. Proxima ciągnie fanty jak każdy dobry sprzęt w odpowiednich rękach. Nie ma co pisać o ideałach - ja mogę znaleźć kilka wad w Proximie (napisałem o tym w teście), ale proszę mi pokazać detektor bez wad, obojętnie w jakiej cenie.PozdrawiamVW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes14 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Chodziło mi o to żeby nie było tak jak z Hs3 - pełno gwoździ i odłamków.(czyli dobra dyskryminacja)No to sam już nie wiem który bardziej by mi odpowiadał... z którym wg Was lepiej by mi się pracowało po 4 latach z Hs3 ? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Prezes14 do GT możesz dokupić cewkę 45cm. To już jest prawdziwy odlot. Kopiesz dołki po 1,50m. A jej koszt to 600 zł.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
konigsberg Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Najmocnijeszy sprzęt na militarkę..?? Sprawdziłem ich wiele militarki nakopałem się nie mało.. Przez 10 lat niezastąpionym był dla mnie white's 6000,a próbowałem naprawdę wszystkiego i z różnymi cewkami,aż do tego roku, kiedy mój znajomy zamienił swojego XLT na Proxime i w tym momencie okazało się,że oba detektory mają niemalże identyczne zasięgi jeżeli chodzi militarke,ale Proxima bije go, a głowę",w kolorach ,kiedy ja ryłem kolejny wielki dół pełen śmieci ,mój znajomy wyciągał to odznaczenie,a to chełmik.. I tak właśnie po 10 latach wspólnego biegania rozstałem się z moim starym wiernym white'sem..P.S. Jak kupisz Proxime to ace'a 250 możesz odrazu sprzedać mix w proximie jest bezbłędny.Thomson> Nie pisz bzdur ,jak nie masz o czymś pojęcia!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konigsberg Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Jeżeli chodzi o stosunek ceny Proximy do zachodnich detektorów.. 1400 - 2400Porównaj poziom zarobków i warunków pracy na zachodzie,a uzyskasz cenę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kolego przykro mi to stwierdzić , ale bzdury piszesz ty.Opisałes się jakbys był specjalistą w dziedzinie detektorów a w twoim tekście, a nie jest nic powiedziane konkretnie.Napisales ze kolega nawyciągał fantów Proxima i to jest najlepszy sprzet i można go śmiało porównywać z Minelabami i innym sprzętem zagranicznym.Nie rozumiem Cie -wcinasz mi się w rozmowe jak ja odpowiadam koledze o cewce do GT.Widocznie mój wczesniejszy post bardzo Cie zbulwersował.Nawet po tym zachowaniu można zobaczyć ze nic oprócz Proximy na oczy nie widziałes .A i jeszcze jedno- skończ z tą swoją marna reklamą.Juz nie jednego takiego kozaka na tym forum widze co w kazdym wątku poleca Proxime.Oczywiście i do mnie tez można sie doczepic bo miałem rozne dziwne poglady ale troche posłuchałem i się uciszyłem.A ty wybiegasz odrazu z Proxima.Kolego- nie wzbijaj piany bo to i tak nic Ci nie da.A nastepnym razem posłuchaj mądrzejszego i dopiero się wypowiadaj.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes14 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Hehe zdania widzę że są różne- chyba zrobię losowanie Proxima czy GT :D ale na poważnie mówiąc- Taki Gt z cewką dużą to by wyszło nieco ponad 2 tysiaki ;/ na Alledrogo nie widzę jak narazie żadnego z tych modeli - Proximki są po 1000-1300 więc wcale nie tak drogo... ale ja chcę sprzęt TYLKO na militarkę więc CHYBA GT jednak wezmę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
220V Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Thomson wyluzuj...na jakiej podstawie krytykujesz ludzi wypowiadających się o sprzecie, z którym Ty nie miałeś do czynienia?a może faktychnie Proxima lepsza od GT ;)jestem uważnym czytelnikiem tego forum i może bedę złośliwy ale od kiedy Kolego masz to GT?od 2 tygodni/może trzech (chyba sie dużo nie pomyliłem)?wiec sam uważasz sie za znawcę sprzetu, którego zapewne jeszcze nie zdążyłeś przetestować w terenie.Teoria dobra rzecz, ale dołóż troszkę praktyki i wtedy sie wypowiedz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kolego żle mnie zrozumiałeś. Nie uwazam siebie za znawce Gt. Ale osłuchałem się o nim bardzo dużo opini. W wyborze pomógl mi także jeden z kolegow. I z teori wiem troche już o tym wykrywaczu.Zrozum mnie że , takze nie mam zamiaru krytykować Proximy. Nie powiedziałem ,ze jest blee.Wyjaśniłem koledze wyżej , ze istnieją inne wykrywacze oprócz Proximy , które sa od niej lepsze i także nadają się na militaria.A wogóle to kolega konigsberg zaczałmnie obwiniać , że wypisuje bzdury jak ja tylko wyraziłem swoją opinie.Jezeli kogos uraziłem- przepraszam.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kultywator Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Thomson daj spokuj na tym forum jak ktoś powie jedno złe słowo na proxime to jest wrogiem i temat jest dalej wałkowany na okrągło o kilku lat najpier był solaris potem proxima i ten drako czy jakoś tak .Jak miał wyjść solaris to o wiele wcześniej był temat kiedy wyjdzie solaris tak samo z ultrą II. Dajcie spokuj dajcie się wypowiedziec osobą które mają inne wykrywki niż ze stajni Rutusa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prezes14 Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 Chłopaki a gdzie można tego GT dostać ??? Na alledrogo nie widzę a cewkę 47 cm to już wogóle nigdy nie widziałem :/ Ps. Jakbyście znali kogoś kto chce sprzedać to dajcie znać! Pozdro i dzięki za odpowiedzi.Oczywiście jeśli macie jeszcze jakieś propozycje co do wyboru wykrywki to piszcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konigsberg Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 thomson> sory ,ale ja miałem w rękach ,więcej wykrywaczy niż Ty widziałeś, w tej chwili na zdjęciu masz 3 moim zdaniem najmocniejsze sprzęty na militarkę.. white's 6000 , tm 808 i Proxima..Uważasz się za mądrzejszego ode mnie ,a bazujesz na opiniach innych ,chyba coś jest z Tobą nie halo..P.S. To nie wszystkie sprzęty ,jakie posiadam.. nawco" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcion123 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 U lala, na widok tych wykrywaczy to (sz)cenka mi opadła!!!gratuluję i pozdrawiam :):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Jak taki jesteś cwany to pokaz swoje znaleziska Proxima.A to , że posiadasz dużo wykrywaczy o niczym nie świadczy.Pewnie , wymieniasz co chwile dla mody.I jeszcze raz spytam się co ty bedzisz , że Proxima to najmocniejszy sprzęt na militarke. Porównajmy z legendarną Salamandra i zobaczysz , że Proxima się przy niej chowa.Nie rozumiem takich osob jak Ciebie , ze w każdym wątku polecana jest Proxima.Do wszystkiego- militarka i kolor.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
konigsberg Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 1)Z mojego ,sporego ,doświadczenia wiem ,że white's 6000 był od zawsze najlepszy na militarke i nadal jest(oczywiście oprócz Two Box-ów),ale Proxima reprezentuje ,taki sam poziom ,za mniejsze pieniądze.2)Fantów znalezionych Proximą nie będe Ci pokazywać ,bo nie chcę być odpowiedzialny za Twoje nadciśnienie..3)Nie słyszałem jeszcze o modnych wykrywaczach..?? Ciekawe,jakoś na design ,nie zwracałem uwagi..a to może właśnie klucz do sukcesu..?:DDD4)Proszę przetłumacz mi pozostałe zdania ,bo ciężko je zrozumieć:-I jeszcze raz spytam się co ty bedzisz ,... ",Nie rozumiem takich osob jak Ciebie ...".5)Patrz kolejna moja odpowiedź-link Link to comment Share on other sites More sharing options...
konigsberg Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=412345#443883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati$ Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Wlasnie powiedz cos zlego na Rutusa to cie zlinczują. Tak samo kiedys posluchalem sie rutusowcow i kupilem ultre 2 (kompletna porazka, no moze statyk jako taki) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomson Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Te zdanie jest żle napisane bo komputer się zaciąl na chwile.Przyznam , że fanty masz piękne .Ale nie musisz odrazu mnie atakowac jezeli ja wyraziłem tylko swoją teorie.Zakończmy już ten temat między nami bo tylko same przykrości mogą z tego wyniknąć.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kultywator Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 konigsbergTo proxima jest dobra na militarke wez zobacz jesli masz czas z jakiej odległości łapie np puszke po piwie . Jak będziesz w domu to go odpal i zobacz na jakiej odległości od sondy łapie puszke po piwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.