Huckelbery Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 wiem gdzie jest wojenny samolot i moge udzielić wielu info na jego temat.Nie wiem co do metra, ale wiem kto wie:) jak jest mało wody jest on widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorus Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 I się zaczęło :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 co się zaczeło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2009 Lorus skąd jesteś? będę tu około 17.00 POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Jak to co będzie niezła jazda.Wrzuć jakieś foty jak masz bo ci nie dadzą spokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 I wrzucą między te bajki o panterach, tygrysach, teciakach i innych skarbach utopionych w bajorach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorus Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Właśnie o to mi chodziło Huckelbery :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
recrut74 Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Jaki??? Gdzie??? :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekcruss Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 fot nieda,napisal przeciez ze on wie ze ten samolot jest, ale bardziej wie jego znajomy ktory juz widzial ten samolot%-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 4 Styczeń 2009 Share Napisano 4 Styczeń 2009 Nie samolot, a latawiec, i nie w bajorku a w kałuży za domem ;) Pokaż lepiej fotki i nie mów że nie można zrobić i nigdy nie zrobiłeś bo ci się nie chciało....i takie tam. Pozdrawiam. Ps. obyś mi udowodnił że nie mam racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 mówie, że widać go ''JAK JEST MAŁO WODY'' fotek nie mam teraz szczerość miejscowość SYPNIEWO Woj.WLKP bajoro za sypniewem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 tak w ogóle to myślałem, że ten temat został usunięty bo nie mogełem go usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 sorki *otworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 fotek długo nie będzie bo po zimie wody przybędzie.info od tamtejszych ludzi jak trafisz to nawet granata ci dadzą, albo inne kałachy sprzedadzą.Była próba wyciągania, ale się nie udało i tyle wiem.Napewno ktoś kopał na kol.Brzeznicy to powinien się orientować w tych nie odległych terenach.PS pan Sosnowisko jest chybaz Wałcza- nie daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lefa Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 A ja znam miejsce gdzie zalega od czasów wojny U-boot a w ładowniach ma i tygrysa i samolot.I nawet jak wody nie ma to go widac.Ludzie dalibyście sobie spokój.Kiedyś na TVN była strefa 11 i tam chodziły takie pierepałki.I też nigdy nic nie potwierdzili.A na tym forum średnio raz w tygodniu jest : 1-czołg(najczęściej TYGRYS2- samolot3- bursztynowa komnata.Proponuję przed uzyciem klawiatury wybrac sie w teren i sprawdzic.W terenie wykonac zdjecia przyblizonego widoku alegania "potem obrobic to w photoschop , nanieśc kontury i wtedy walic rewelacje.Po co sobie zapychac skrynkę wieścmi od ainteresowanych wydobyciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Panowie a może wyluzujcie. Wydobycie Stuga IV w Grzegorzewie też zaczęło się od postu na forum Odkrywcy autorstwa Grubasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Panowie a skoro już temat się zaczął a mow ao samolocie to spytam z ciekawości. Parę lat temu podobno w Polsce znaleziono niby w jakimś jeziorze w Polsce niemiecki samolot i go wywieziono za granicę. Ktoś pamięta co to było i jkaie były dalsze losy szczątków maszyny:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rm Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 ja wiem o jednym wyłowionym z jeziora me-109 wersja chyba G tyle że za granice nie pojechał tylko stoi w muzeum lotnictwa w krakowie i cieszy oko słyszałem że 95% cześci to orginały i to jeden z najlepiej zachowanych egzemplarzy na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeia Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Witam! pozwole sobie przedstawic moje zdanie.Panie Huckelbery jezeli ma pan pewna informacje co do zalegania samolotu niech Pan odpusci sobie pisanie na forum tylko napisze albo do fundacji polskie orły, ktora wydobyla przed laty i wyrementowala me 109g-6 z jez, trzebun, podaje link: http://www.piknik-goraszka.pl/page.php?lang=&page_id=1&subpage_id=2lub niech pan napisze bezposrednio do muzeum lotnictwa polskiego w krakowie (gdzie min. ta 109tka jest eksponowana): http://www.muzeumlotnictwa.pl/Na forum pełno niedowiarkow, ktorym czasem trudno sie dziwic bo faktycznie nie jedna dywizje pancerna bysmy juz mieli z informacji na forum : ), ale zawsze któraś z nich moze byc prawdziwa i mam nadzieje, ze ta jest. Zle Pan zrobil podajac lokalizacje wraku - forum czytaja rowniez niektore sepy, ktore jak sie rzuca to jeden wezmie sobie do kolekcji smiglo, drugi usterzenie, trzeci opchnie skrzydlo za granice a czwarty wystawi kolko na allegro. Przepraszam, ze tak pisze ale takie sa realia. Moim zdaniem jezeli Panu lezy na sercu dobro znaleziska niech Pan zaaralmuje jedna (lub obie) powyzsze instytucje. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 dziękuje panie Schmeia, ta lokalizacja nie jest dokładna a tam jest sporo tych bajorek-może kiedys o mnie usłyszycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 a ja mysle kol. Huckelbery ze sluch po tobie zaginie,jak po wielu tobie podobnych. Jednakze mam i nadzieje, ze nas wszystkich tutaj zaskoczysz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Raczej nie usłyszymy o rzekomym wraku , bajka znana już od lat mieszkam nie daleko tego miejsca i wiem co nie co na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huckelbery Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Zbyszek722 jesteś pewien, że to bajka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Tych historii jest pełno. W samej mojej okolicy kilka. A to w tym stawie, a na tym polu. W większości to takie miejscowe legendy, może coś i było ale w erze socjalizmu przetopiono. Wiosna się zbliza, więc wyciagaj wrak, potem zapodaj fotki, dzwoń po telewizję i będzie spox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 to prawda, ja tez slyszlem kilka,co ciekawe w wielu pojawia sie informacja, ze wystaje lufa tudziez inny element. osobiscie sprawdzilem dwie takie informacje ktore okazaly sie bujdami. takze kol. Huckelbery rada na przyszlosc jak tu juz koledzy mowili, mniej emocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.