Kubaz Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Jak w temacie - od czego może być ta skrzyneczka?? Kuba
Łukasz Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 Czemu od razu wz.30? Od razu ajlepsza" opcja, a skrzyneczki pruskie? ;-)
Kubaz Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Jak w temacie - od czego może być ta skrzyneczka?? Kuba
Łukasz Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 Witam!Spójrz na te swoje fotki i sam oceń czy da się prawidłowo zidentyfikować. Nawet nie pofatygowałeś sie, żyby ją z tego konta wyciągnąć... Trochę własnego wkładu czas wykazać. Pomimo, że mam pewne przypuszczenia, na razie nic nie napiszę.Pozdrawiam, Łukasz
Trooper85 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 http://wehrmachts.kisten.free.fr/patronenkast41_2.htm
8total4 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 ogolnie ckm'y strzelajace ammo 7.92x57 Mauser.od CKM wz.30 są podobne.pozdro!
Kubaz Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 http://www.2mps.org/rekonstrukcja/ckm_wz.30.html
Łukasz Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 Witam ponownie!Nie musisz mi pokazywać tych linków- wiem jak taka skrzyneczka wygląda. Przez lata kolekcjonerstwa, a kiedyś i poszukiwań parę" sztuk dane mi było mieć i oglądać. Po tych zdjęciach nikt mądry nie podejmie się 100% identyfikacji.Pozdrawiam, Łukasz
Kubaz Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Heh, Łukasz, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał tą skrzyneczkę z tego kąta wyciągnąć :) Niestety, dostałem tylko zdjęcia, a cieszę się, że chociaż tyle :) 8total4 - właśnie chodziło mi po głowie, że to skrzynka od CKM wz.30, bardzo prawdopodobne, bo pochodzi z pobojowiska z kampanii wrześniowej, przepraszam, zapomniałem napisać, mea culpa, więc nie mg42..
MK Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 Kubaz, po tych zdjęciach nie da się jednoznacznie tego stwierdzić, może być polska jak i wczesna niemiecka. Zajrzyj centralnie na środek klapy pod uchem, przejedź palcem, papierem i szukaj tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie, a może znajdziesz bicia SIGMA WARSZAWA czy inne :)
8total4 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 Łukasz - kaczka" też wchodzi w rachubę przy tym wzorze skrzynki?pozdro!
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Przyjacielu, mów do mnie konkretnymi modelami. Nazwa potoczna to nazwa potoczna i każdy może rozumieć ją inaczej.Pozdrawiam, Łukasz
huk 100 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Kubaz co do kpin to chyba nie z naszej strony -to woje słowa - Niestety, dostałem tylko zdjęcia, a cieszę się, że chociaż tyle :) 8total4 - właśnie chodziło mi po głowie, że to skrzynka od CKM wz.30, bardzo prawdopodobne, bo pochodzi z pobojowiska z kampanii wrześniowej, przepraszam, zapomniałem napisać, mea culpa, więc nie mg42.." ty to jesteś gość ty już wiedziałeś po fotkach mimo że jej nie widziałeś -że to wz 30 no bo jak by -przecież tam sie bili nasi we wrześniu -no panowie raz dwa przepraszać kolegę -bo my są kmioty ! -kolega po prostu chciał nas sprawdzić -ja osobiście kolegę przepraszam że chciałem pomóc po tej oliwce wehrmacht ale cóż trudno - z kolegi pozdrowieniem -mea culpa,!
huk 100 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 co by kolega nie napisał że zazdroszczę -to gratuluje koledze pięknej skrzyneczki no i fotografii -jeszcze raz gratuluje -pozdro :):)
huk 100 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 mea culpa, a w środku oliwka wehrmacht he he i nie tylko pozdro
8total4 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 wlasnie, jak malowany jest srodek?khaki czy feldgrau?:)
Łukasz Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Witam!Huk, przybij piątkę! :-)8total4, Tak, jak najbardziej- Patronenkasten 15 mógł być na wyposażeniu MG 08/15.Jednak, raz jeszcze: na chwilę obecną to Bóg jeden wie co to jest dokładnie za złom. Bez ładnych fotek, sygnatur etc. nie ma bata o dobre ID. :-)Pozdrawiam, ŁukaszP.s. Możnaby jeszcze pogrzebać w czeskich kastenach. :-))))
huk 100 Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 mea culpa,- przecież to właśnie widać na drugim zdjęciu -do tego pije :):)
Pytanie
Kubaz
Jak w temacie - od czego może być ta skrzyneczka?? Kuba
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.