Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynka amunicyjna

Kubaz

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Spójrz na te swoje fotki i sam oceń czy da się prawidłowo zidentyfikować. Nawet nie pofatygowałeś sie, żyby ją z tego konta wyciągnąć...

Trochę własnego wkładu czas wykazać. Pomimo, że mam pewne przypuszczenia, na razie nic nie napiszę.

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Witam ponownie!
Nie musisz mi pokazywać tych linków- wiem jak taka skrzyneczka wygląda. Przez lata kolekcjonerstwa, a kiedyś i poszukiwań parę" sztuk dane mi było mieć i oglądać. Po tych zdjęciach nikt mądry nie podejmie się 100% identyfikacji.
Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Heh, Łukasz, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał tą skrzyneczkę z tego kąta wyciągnąć :) Niestety, dostałem tylko zdjęcia, a cieszę się, że chociaż tyle :) 8total4 - właśnie chodziło mi po głowie, że to skrzynka od CKM wz.30, bardzo prawdopodobne, bo pochodzi z pobojowiska z kampanii wrześniowej, przepraszam, zapomniałem napisać, mea culpa, więc nie mg42..
Napisano
Kubaz, po tych zdjęciach nie da się jednoznacznie tego stwierdzić, może być polska jak i wczesna niemiecka. Zajrzyj centralnie na środek klapy pod uchem, przejedź palcem, papierem i szukaj tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie, a może znajdziesz bicia SIGMA WARSZAWA czy inne :)
Napisano
Kubaz co do kpin to chyba nie z naszej strony -to woje słowa - Niestety, dostałem tylko zdjęcia, a cieszę się, że chociaż tyle :) 8total4 - właśnie chodziło mi po głowie, że to skrzynka od CKM wz.30, bardzo prawdopodobne, bo pochodzi z pobojowiska z kampanii wrześniowej, przepraszam, zapomniałem napisać, mea culpa, więc nie mg42.." ty to jesteś gość ty już wiedziałeś po fotkach mimo że jej nie widziałeś -że to wz 30 no bo jak by -przecież tam sie bili nasi we wrześniu -no panowie raz dwa przepraszać kolegę -bo my są kmioty ! -kolega po prostu chciał nas sprawdzić -ja osobiście kolegę przepraszam że chciałem pomóc po tej oliwce wehrmacht ale cóż trudno - z kolegi pozdrowieniem -mea culpa,!
Napisano
co by kolega nie napisał że zazdroszczę -to gratuluje koledze pięknej skrzyneczki no i fotografii -jeszcze raz gratuluje -pozdro :):)
Napisano
Witam!

Huk, przybij piątkę! :-)

8total4, Tak, jak najbardziej- Patronenkasten 15 mógł być na wyposażeniu MG 08/15.

Jednak, raz jeszcze: na chwilę obecną to Bóg jeden wie co to jest dokładnie za złom. Bez ładnych fotek, sygnatur etc. nie ma bata o dobre ID. :-)

Pozdrawiam, Łukasz

P.s. Możnaby jeszcze pogrzebać w czeskich kastenach. :-))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie