woytas Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 Bardziej do id sie nadaje :)Usiadla taka pieknosc u mnie pod oknem - wielkosci golebia
kapuchy Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 woytas - to jest sójka.Charakterystyczne paskowanie łebka i czarne zabarwienie koło dzioba.
kapuchy Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 martwi Cię to? :)ptaszysko ładne, choć wredne :) i paskudnie drze dzioba.
wojtek1234321 Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 No chyba sójka, trochę podobna z łebkahttp://www.strykowski.net/ptaki/Sojka_-_zdjecia_sojki_2104.php
wino39 Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 http://plamkamazurka.blox.pl/resource/Sojka1.jpgtu masz zdiecie do porównaniapzdr wino
kowalinho Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 Jak nie sójka jak sójka! Ino się nabzdyczyła, bo zimno jej najwyraźniej :-)
woytas Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 zimno zimno..Nie martwi mnie bo rozne ptaszydla do okna mi przylatuja i myslalem ze to to tez jakis wschodnioeuropejski wynalazek jest - sojek jest pelno ale ta sie dziwnie nastroszyla i nie poznalem :(
8total4 Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 Nawdychała się świeżego śląskiego powietrza..Nie mowilem Ci ze u mnie pod hutą Wróble 'do góry nogami' latają W. ?:)pozdro!
dzieci3 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Na pierwszy rzut okiem-sójka.Charakterystyczne ubarwienie lotek na jednej z ostatnich stosin ma jasno błękitne,jeśli takowe ma to sóka bez wątpienia.A że takspuchła" to niestety z mrozu.Kiedyś dokarmiałem dziki łuskaną kukurydzą,jednego dnia sypnąłem z pół wiadra.Za dwa dni nie było śladu po kukurydzy.Powtórzyłem operację,za dwa dni ta sama sytuacja,buchtowania dzików brak kukurydzy również.Sypnąłem kolejny raz ze 4litry/kukurydzy/i siadłem w pobliżu na fajkę.Za dwie minuty zleciało się chyba osiem sójek i pozamiatały w 20min.Pzdr.
woytas Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Napisano 3 Styczeń 2009 jakbym widzial niebieskie to bym sie nieodzywal wogole :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.