sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 w tym roku, we wrześniu zacząłem moją przygodę z piszczłą. Na początek moje pierwsze sreberko z jednej strony ciut starte 5 gr 1811 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 1840 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 1 grosz polski 1816, szkoda ze destrukt:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 kolejny destrukt, zdaje mi sie ze grosz Stanisława Augusta Poniatowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 boratynki też sie trafiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 międzywojnie wita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 prl o dziwo mi słabo brał( i dobrze). Ostatni mnie zaskoczyło 50gr z 1949( nie wiedziałem ze były i miedziaki), oraz 2zł z 1958r które tylko pod ciepłą wodą umyłem i jak z mennicy, tylko te wżery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 reprezentacja niemiec:) 1892 i 1942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 kopiejki, przestrzegam przed kwaskiem cytrynowym!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 dwie obrączki, pierścionek, plomba i jakaś tabliczka (OŚRODEK HARCERSKI, JURAJSKIE ORLĘTA, ZŁOTY POTOK, CHORĄGIEW CZĘSTOCHOWSKA im LWP), jutro następne fanty, tylko już bez monet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 trochę kulek łusek i niemiecki guzik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 i na koniec resztki MG-34, przepraszam za byka w tytule:D, nawet najlepszym się zdarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Witaj sudajew spox fanty byle tak dalej!!!! A i małe pytanko z jaką piszczałą śmigasz??? Daż Bór tadeks6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Witam.W międzywojniu" dolne monety są okupacyjne z cynku. Początek zbioru już masz,teraz tylko tysiące godzin na polach i nieużytkach. :o) Udanego Sylwestra. Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 31 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2008 mój sprzęt to Tesoro SILVER u MAX. Dzięki honker za oświecenie, tylko czemu bili monety z rokiem 1923? podczas okupacji, czyż nie chciało się szkopom matryc (czy jak się to nazywa do bicia monet) przerabiać? Pzdr. i %%% Sylwestra:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Zajebista czapka :D, teraz na serio nakopales troche tego w tym roku. GratulacjePozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 Dokładnie tak.Mieli zdobyczne,gotowe stemple,więc zamienili tylko materiał:nikiel na cynk.Słowem poszli na łatwiznę. :o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 dodali jeszcze dziurki :)monety z generalnej guberni były cynkowe i dziurkowane.te są raczej międzywojenne.co do 10gr - była wersja z cynku i z miedzioniklu.Przemek, w przyszłym roku nakopiesz wiecej, sluchaj grzecznie Wujka :Dpozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 1 Styczeń 2009 Share Napisano 1 Styczeń 2009 Tu się mylisz.W stosunku do międzywojnia monety GG były cynkowe,ale tylko 5 groszy było pomniejszone i posiadało po środku otwór(zresztą nie wszystkie), wybito je z rocznikiem 1939 tak jak 1 grosz.10 i 20 gr stempel 1923 pełna.50 gr wybijano z żelaza 1938,również Fe niklowane.Pozdro.* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 1 Styczeń 2009 Share Napisano 1 Styczeń 2009 no nieżle gratulacje!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Poznaje ta czapke :D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 WitamTa 10 groszówka 1811 wygląda mi na przebitkę z 1/24 talaraKopicki: 3683 R3 !Można prosić o rewers monety? Pozdrawiam______________________Qui quaerit, invenit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 widzę że moja czapka się wam bardzo podoba, dzięki, mi też:)ahins zgodnie z życzeniempzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 ahins - a jak jest z piątką IB 1811 z przebitką z 24/thaller'a ?:)Sudajew - mowiles ze to piątka :Ppozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 dobrze mówiłem, ahins tam dostrzegł 10:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.