Skocz do zawartości

Srebrna Góra Temat który tak naprawdę nieznacie

xbit2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak odkrywca nazwał Srebrno Górska Szczelinę niektórzy uważają to za mit lub legęndę. Wg odkrywcy pewna grupa w maju podjęła się odkopując sztolnię.
Czwartek 22 maja wg naszych wskazań i obliczeń trasujemy dokładny punkt lokalizacji sztolni. Teren zabezpieczamy maskowaniem i obstawiamy w odległości 1km2 , rozstawiamy grupę łączności dysponujących systemem kodów krążących skanujących wszystkie częstotliwości prowadzimy precyzyjny nasłuch. Po sprawdzeniu łączności na wszystkich punktach obserwacyjnych przystępujemy do odkopania sztolni.
Niedziela 25 maja udaje się nam dotrzeć do środka zalanej sztolni na tę ewentualność jesteśmy oczywiście przygotowani. Do środka wchodzą koledzy znający się ratownictwie podwodnym z pełnym uposażeniem do nurkowania woda sięga sufitu oczywiście wiedząc że samo wejście do środka grozi niebezpieczeństwem jednak Marcin z Tomkiem postanawiają wejść do środka oczywiście w razie wypadku jesteśmy przygotowani do akcji ratunkowej, oraz mamy zabezpieczenie medyczne. Pierwsze metry po wejściu ujawniają nam stabilny i solidny kawał pracy jaki włożyli ludzie w budowę owej sztolni. Widoczne się stają ślady po wiertłach. Idąc dalej stan zalania sztolni zmienia się dlatego iż jest usytuowana z kilkustopniowym spadkiem, udaje się nam dotrzeć do rejonu zawału. Po dokładnym zbadaniu wnętrza wspólnie podejmujemy decyzję o wypompowanie wody znajdującej się w środku i przystąpieniu do dalszej eksploracji . Pompowanie wody zajmuje nam 1 godzinę akcja przebiega wg planu. Teren w rejonie do 1 kilometra kwadratowego mamy zabezpieczony logistycznie i informacyjnie . Po wypompowaniu wody wchodzimy do środka.
Po ok. 1 metra zawału natrafiamy na drewnianą skrzynię wypełniona Sztućcami Niemieckich Formacji Wojkowych i innymi przedmiotami . Po dokładnym sprawdzeniu i zinwigilowaniu skrzyni postanawiamy odkopać dalszą część zawału. Oczywiście cała akcja jest filmowana.
Odkopana cześć tylnia zawału doprowadza nas dalej do niedostępnej części sztolni w której natrafiamy na duży skład skrzyń i urządzeń wiertniczych. Oczywiście cześć niedostępna jest zalana cała , co uniemożliwia nam dokładnej weryfikacji znaleziska, ku naszemu zdziwieniu natrafiamy także na szyb wentylacyjny który doprowadza nas do bezpośredniego wejścia i możliwości wydobycia owych skrzyń. Podejmujemy decyzje o przerwaniu dalszej pracy i przełożenia na inny termin. Po dokładnym wytyczeniu szybu wentylacyjnego postanawiamy uniemożliwić dojście do drugiej niedostępnej części sztolni. W rejonie srebrnej Góry prowadzimy do dnia dzisiejszego obserwacje i nasłuch. Akcja jaka przeprowadzili Krzyżanowski i Wójcik została przez naszą grupę filmowana. Jak sprawa przycichnie planujemy podjąć się akcji wydobycia zawartości z drugiej części sztolni . Prace przygotowawcze i wytyczenie szybu przeprowadziliśmy bezbłędnie.

Napisano
Dużo napisałeś bardzo ładnie pięknie. Dałeś 2 zdjęcia na których nic szczególnego nie widać a gdzie te dowody całej akcji fotki skrzyń wypełnionych Sztućcami Niemieckich Formacji Wojskowych i innymi przedmiotami???
pozdro.
Napisano
Ja ja Ja JA JA JA...też mam szczelinę... ;P i w niej otwieram często rzecie oko" ;)))))))) Moje dzieci mówią za jakąś bajką że ta szczelina to pęknięcie" ... Wiem wiem... pełno niedowiarków... pełno sceptycznych obserwatorów, ale powiem szczerze że jak by na to nie patrzeć sprawdzanie 100tek namiarów i dziesiątek opowieści z najlepszego wiarka" robi niedowiarka. Cóż takie życie.
Zdrowych i Wesołych Świąt (a raczej przeżycia przedświątecznej gorączki:))) Życzę
Pozdro
Heruss
PS. Patron NO BEZ PRZESADY....w Pojazdy i Arty. nie jest tak źle przynajmniej coś się dzieje hihihi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie