Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Będąc dziś z wizytą u znajomych, zwabiony ciekawą historią i przeszłością pewnego członka ich rodziny, postanowiłem się podzielić kilkoma ciekawostkami...Otóż ów człowiek był artystą, nie byle jakim zresztą(dowiedziałem się nawet że miał wystawy). Człowiek ten już niestety nie żyje, ale naprawdę wiele w życiu zdziałał. Przeglądając tomy jego szkicy(całkiem opasła księga), wzrok przykuwa data... 1931, 1937 i tak dalej... trzymam w rękach przedwojenne rysunki! I to nie byle jakie zresztą. Oceńcie sami...Fotka przedstawia rysunek pt. Przerwa w łączności" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Ten szkic został wykonany we Wrześniu 1939 roku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Jeden cały album zawierał same pocztówki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Jakiś port... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Obraz olejny tego samego autora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Szkice cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 cd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 A także kilka fotek wpadło... prawdopodobnie Grudziądz (może ktoś rozpoznaje miejsce ???) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Też chyba Grudziądz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Zdjęcie podpisane Park w Grudziądzu"Gdybym chciał sfotografować resztę jego dzieł, nie uwinąłbym sie do rana... :)Jeśli ktoś coś/kogoś rozpoznaje na fotkach, proszę o podzielenie się uwagami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3245 Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Nie powiem, konkretne prace.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fritz Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Jak dla mnie prace bardzo ciekawe. Widziałem kiedyś podobny album z rysunkami do kupienia na alledrogo i to za niezłą kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Bardzo mi się podobją. Moją coś w sobie taką chwilę z tamtych lat Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Swiety stresujesz ludzi. Ja się wystraszyłem, że miałeś wizytę o szóstej rano.Pozdrszczepciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Ten żołnierz na 6 zdjęciu, nie wiem jak wam ale dla mnie do batiuszki Putnia podobny. Wychodzi na to że ślad warszawski" jest prawdą he heeePzdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 13 Grudzień 2008 Share Napisano 13 Grudzień 2008 Przepraszam na 6 szkicu nie zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.