Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2008 Przepraszam, ale musiałem. http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=258&i=1463943&t=1463943Jak śmieć i/lub brednie- to Admin łaskawy do Hicia w Towarzyskie da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaraca Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Naprawdę w wielu punktach się zgadzam z Acetosella (46)(w sumie bardzo logiczne) . Czasem (przeważnie zdjęcia, film mało namacalnie) oglądając te „inscenizacje” mam podobne odczucia. Ale również trudno się nie zgodzić z „Niestety (a może i stety) do dzisiejszej młodzieży bardziej trafiają inscenizacje wydarzeń historycznych niż ich suche opisy w książkach.” CoD_Onion (54) czy Schroeder-a „jakie było uzbrojenie tamtej epoki” i innymi uwagami.Ale generalnie biorąc pod uwagę za i przeciw skłaniam się raczej za. Ale dam taki przykład jeśli to robimy to z naciskiem (oczywiście przykład bitwa pancerna Wiśnicz w 1939) na pokazanie Naszych dobrych „chwil” chodzi mi o to aby młodzież nie czuła się ani odrobinę gorsza od innych a nawet lepsza. (Trzeba to kształtować i podkreślać z godnie zresztą z panującymi trendami w świecie)(Temat jak zazwyczaj dyskusyjny ale ciekawy)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Grudzień 2008 Share Napisano 8 Grudzień 2008 Z trudem przeczytałem tego paszkwila (bo inaczej się tego nazwać nie da), a w komentarze nawet nie chce mi się zagladać.Widocznie kogoś bardzo boli, że ludzie są skłonni poświęcać swój czas i niemałe pieniądze na swoją pasję i propagowanie wiedzy o historii, zamiast siedzieć i w kółko pierniczyć smuty jak to jest źle, jak niedobrze, jaki zły rząd. Jak straszny Niemiec/ Żyd/ mason/ pedał/ cyklista/ euroliberał/ postkomunista (niepotrzebne skreślić) Polskę powoli rozkrada i temu podobne smęty o tym jak to się niby naród ogłupia, co by czasem o poważnych" problemach nie myślał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Potraktowałem tekst z poczuciem humoru :-)W sumie na karatch uroczych opowiadań z okresu międzywojnia napisanych przez p.Zielińskiego pt Kiełbie we łbie" autor stawia teze iz Polacy to naród, który kocha armie i tak naprawdę bez armii żyć nie może. A jeśli Polak ukochanej armii nie ma, to sobie ją zrobi - i bedzie miał prywatną :-)".Mnie tam dobrze być sobą. Myślę, że między innymi dzięki rekonstrukcji za kilakadziesiąt lat( jeśli Najwyższy pozwoli) - będę pogodnym staruszkiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 heh dzieki takim ....( dopisac sobie samemu ) odechciewa mi sie mieszkac w tym kraju , bo ja kpatrze na podejcie narodu i wladz do rekonstrukcji w takich krajach jak np czechy to mam ochote spakowac swoj mundur i dobytek i przesiedlic sie do nich tam porzynajmniej ludzi maja poszanowanie dla histori ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.