Poszukiwacz bunkrów Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 A ja nadal kupuję Odkrywcę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 kupowalem od 1 numeru i nadal kupuje chocizaz nie wiem dlaczego ))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darpoj Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 też kupuje ...chociaż nie wiem czy nie przestane ...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 ja też kupuje dopiero od 3 lat bo młody jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 Ja tam dostaje z 2giej ręki :)Dzięki Dargen :)<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 8 Luty 2010 Share Napisano 8 Luty 2010 też kupowałem jakoś od 07roku i w 2008przestałem,za mało miejsca dla szaraczków"mało relacji.choć są wątki ciekawe,dział kolekcjonerstwa tyż dobry.ale zwykle tylko przeglądam w empiku i na miejscu czytam co ciekawsze..ale przyznam się że wyjątkowo kupiłem numer z sierpnia 09:)nawet 3sztuki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J23 Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Ja tez jeszcze kupuje .Zastanawiam się jednak nad rezygnacja (za dużo o fortyfikacjach jak i o zlotach wszelkiej maści) mało jest info. dla zwykłego" poszukiwacza. Brak jest w miesięczniku tego ducha jak na początku,a szkoda.Dlatego tez sporo kolegów rezygnuje z zakupu ,a nawet czytania.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 Ja kupuję, wycinam strony z działu kolekcjonerstwo" i wpinam do segregatora, reszty nawet nie czytam, chyba że artykulik Wojtka Stojaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 chyba najlepsze artykuły ma Wojtek Stojak :) od nich zawsze zaczynam:)ja tam kupuje odkrywce od 2004 i właściwie dalej kupuje.fakt zauwazylem róznice w artykułach ale jest i juz.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Czytam Odkrywcę od 2002r. Dziś, coraz częściej przeglądam w empiku.Zgadzam się w pełni z moim przedmówcą. Bodaj najciekawsze są artykuły W. Stojaka i D. Czerniewicza. Chyba ostatnie z gatunku wyszedł i zapiszczał". Troszkę nurzące są relacje ze zlotów - jakieś takie ogólnikowe i nieco do siebie podobne, brakuje w nich jakiegoś smaczku wyjątkowości. Reszta to typowo historyczna tematyka.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Ja czytam od dechy do dechy :)Tez uwazam, ze za duzo fortyfikacji i spotkan - za malo odkryc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 nie no woytas,w sierpniowym był fajny artykuł na 21str:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Hah narcyz, ale ciekawe papierki, naprawde ciekawe trafienie.Szkoda że tak niszczeje, ale tak jakby nie masz na to wpływu...A samo pismo Odkrywca troszke straciło na dawnej świetnośći, kiedyś lepiej sie czytało...<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 bo ja wiem czy narcyz:P przynajmniej ludzie na ulicy o mnie słyszeli(ten jeden na pewno:))jak chcesz mogę Ci odstąpić duplikaty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paja212121 Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Witam nadal kupuje odkrywce ,choć szału nie ma to chyba najbardziej odpowiadająca tematyką gazeta dla poszukiwaczy w Polsce. Tu pytanie do kolegów co stało sie z Archeologią wojskową,jak dle mnie to wprost wymarzona ,idealna pozycja która pa 6 numerach przestała istnieć.Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Moim zdaniem Odkrywca powinien połączyć się z Do Broni i stworzyć wielką organizacje historyczno/poszukiwawczo/rekonstrukcyjną.Nowy tytuł tego pisma mógłby być ,idąc w ślady programy Było Nie Minęło może:Kroniki Zwiadowców Historii". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 11 Luty 2010 Share Napisano 11 Luty 2010 Kilka dni temu zaprowadziłem córkę i jej koleżankę do kina (oczywiście w centrum handlowym)i przy okazji wstąpiłem do EMPIKU .Aby sobie skrócić czas czekania na powrót córki zakupiłem ostatni numer Odkrywcy (choć od dawna tego nie robię ).A co mi tam ,pomyślałem,zima śnieg ,zmarznięte ziemia , nudy ,to może chociaż poczytam sobie o kopaniu.Przysiadłem w jakiejś kawiarence ,zamówiłem cappuccino i zagłębiłem się w lekturze .Przerzucałem strona po stronie ,od początku do końca potem od końca do początku ,zaczynałem czytać artykuły, ale nic mnie za bardzo nie wciągało .Na trochę dłużej wzrok przykuły reklamy ,nowe wykrywacze ,książki z księgarni Odkrywcy i przy piątym łyku kawy wiedziałem już że 13 zeta poszło się j.... Odłożyłem Odkrywcę i zacząłem przyglądać się przechodnią sącząc stygnącą kawę ,to zajęcie wydało mi się bardziej interesujące od lektury artykułów w naszym ,,branżowym''piśmie .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Panowie ale jeżeli nikt nie będzie kupował odkrywcy to po prostu zwiną interes a razem z nim zapewne zginie to forum ;/ i nic nie zostanie dla potomnych jak i dla nas a na prawdę sporo informacji można wyciągnąć z tego naszego kotła. Uważam że może użytkownicy forum by pomagali jakoś tworzyć jakieś artykuły? a może podpowiadali redakcji co zmienić? itp. PS. DLA PODEJRZLIWYCH, w żadnym stopniu nie jestem związany z redakcją odkrywcy i nie piszę tego w żadnym imieniu tylko to są moje prywatne przemyślenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Coś w tym jest panzerhrabia. Ale uważam, że to może działać w dwie strony bo to forum jest bogate w informacje. Np. pamiętamy jaką sensacją było odnalezienie betonowego wagonu panc. eksponowanego obecnie w Poznaniu. Parę lat temu w wątku o pociągach pancernych pokazano kolorowe zdjęcia betonowego wagonu pancernego stojącego w Kazuniu(?)i był moment by podjąć temat, zwrócić uwagę... /ale to trochę nie na temat/. Ja chcę kupować Odkrywcę - jako ostatnie pismo dla poszukiwaczy (takie jakim było jeszcze 4-5 lat temu). Historia, rekonstrukcje to domeny innych miesięczników, kwartalników, itp.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Ja kupilem przedostatni, a do ostatnioga jakos nie moge sie zebrac. Mam jednak dobry pomysl dla redakcji, ktory zapewni stala sprzedaz na dlugi czas i w przyzwoitej ilosci. Po prostu wystarczy zaczac publikowac Archeologiczna Mape Polski w odcinkach, poswiecajac na to chocby wkladke z wewnetrznych stron, powiedzmy po kilka gmin. Zreszta trzeba by popatrzec po ile stron, tak zeby cykl sie zamknal w jakies dwa lata ? A potem suplementy i poprawki. Material legalny, redakcji latwo bedzie go zdobyc i opracowac do druku, a nam latwiej bedzie nie wlazic w zakazane rejony. Wydawac w formie ktora sie da latwo wpiac w segregator.Mysle ze to dobra idea ?Wtedy zapewne zdecydowalbym sie na staly abonament :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 takie typu artykuły powinny się częściej pojawiać:)(pawełku,nie jestem narcyzem:P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 stare demony budzicie - u mnie bez zmian kupuje każdy numer taka blondyna z dużymi płucami zostawiam mi w kiosku - ale jakoś do prenumeraty nie mam głowy - no i z czytaniem coraz gorzej :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwert1403 Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Nie chcę aby odebrano moją wypowiedź jako reklamę.Prenumeruję Odkrywcę " .Płacąc na rok 130 zł czyli równowartość dziesięciu numerów otrzymuję ich dwanaście.Nie czytam oczywiście wszystkiego tylko to co akurat mnie zainteresuje.Może jakieś dwadzieścia pięć do pięćdziesięciu procent artykułów miesięcznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Po długiej przerwie skusiłem się na lutowy numer.Stojaka chętnie poczytam,wędki na okładce pooglądam, troszkę historii przyswoję,nie wszystko mnie interesuje ale czasem kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenit Napisano 14 Luty 2010 Share Napisano 14 Luty 2010 Nemo, pomysł może i dobry, świadomość też się przyda,ale ludzie różni...Plusy dodatnie i plusy ujemne ,tak to jakoś szło,lub na odwrót...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.