Krychu_Szprotawa Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Witam, proszę o identyfikację guzika. Widoczne trzy głowy z profilu, zakładam że to są władcy Prus? Może ktoś wie więcej. Pozdrawiam Krystian
martian. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Normalnie Darwin;)) Homo Erectus, Homo Sapiens, Homo Pruski;)) czyli współczesny....
abcd Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Może to ci kolesie: Otto v.Bismarck,Albrecht.v.Roon i Helmut v. Moltke http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/c/c9/300px-BismarckRoonMoltke.jpg
abcd Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Lubiano ich tak przedstawiać http://www.muenzauktion.com/hossfeld/pic/040107331bz.jpg Chyba Sowieci zmałpowali z tego swój M.E.L.S- profile Marksa,Engelsa,Lenina,Stalina.
martian. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Możliwe, ale w kontekście guzika prześmiewczego... Zobacz, jeden bez podbródka, drugi z małym, trzeci ok.
pomsee Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Rok 1888 to w historii Niemiec tzw. Dreikaiserjahr - rok trzech cesarzy (dzieci w szkołach zapamiętują go jako rzy dziewiątki, trzech cesarzy"): 9 marca zmarł Wilhelm I, w połowie czerwca jego syn Fryderyk III (99 dni od objęcia tronu). Syn Fryderyka, Wilhelm II rządził aż do końca pierwszej wojny światowej.To chyba guzik wykonany z tej okazji.
pomsee Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Tutaj cesarze z profilami z tej samej strony jak na guziku.Martian Ten rak podbródka" spowodowany jest tym, że środkowy cesarz ma brodę :)
martian. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Nie wiem czy ja tylko widzę prześmiewczy charakter... Może by ciut podczyścić wszystko będzie jasne..
pomsee Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Jezeli guzik został zrobiony dla jakieś klauna to masz rację.
martian. Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Jak nie wiesz co to papież - diabeł i obrażasz mnie to daj sobie karteczkę...
Question
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację guzika. Widoczne trzy głowy z profilu, zakładam że to są władcy Prus? Może ktoś wie więcej.
Pozdrawiam Krystian
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.