Krychu_Szprotawa Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Napisano 3 Grudzień 2008 Witam, proszę o identyfikację guzika. Widoczne trzy głowy z profilu, zakładam że to są władcy Prus? Może ktoś wie więcej. Pozdrawiam Krystian
martian. Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Normalnie Darwin;)) Homo Erectus, Homo Sapiens, Homo Pruski;)) czyli współczesny....
abcd Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Może to ci kolesie: Otto v.Bismarck,Albrecht.v.Roon i Helmut v. Moltke http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/c/c9/300px-BismarckRoonMoltke.jpg
abcd Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Lubiano ich tak przedstawiać http://www.muenzauktion.com/hossfeld/pic/040107331bz.jpg Chyba Sowieci zmałpowali z tego swój M.E.L.S- profile Marksa,Engelsa,Lenina,Stalina.
martian. Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Możliwe, ale w kontekście guzika prześmiewczego... Zobacz, jeden bez podbródka, drugi z małym, trzeci ok.
pomsee Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Rok 1888 to w historii Niemiec tzw. Dreikaiserjahr - rok trzech cesarzy (dzieci w szkołach zapamiętują go jako rzy dziewiątki, trzech cesarzy"): 9 marca zmarł Wilhelm I, w połowie czerwca jego syn Fryderyk III (99 dni od objęcia tronu). Syn Fryderyka, Wilhelm II rządził aż do końca pierwszej wojny światowej.To chyba guzik wykonany z tej okazji.
pomsee Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Tutaj cesarze z profilami z tej samej strony jak na guziku.Martian Ten rak podbródka" spowodowany jest tym, że środkowy cesarz ma brodę :)
martian. Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Nie wiem czy ja tylko widzę prześmiewczy charakter... Może by ciut podczyścić wszystko będzie jasne..
pomsee Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Jezeli guzik został zrobiony dla jakieś klauna to masz rację.
martian. Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Jak nie wiesz co to papież - diabeł i obrażasz mnie to daj sobie karteczkę...
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację guzika. Widoczne trzy głowy z profilu, zakładam że to są władcy Prus? Może ktoś wie więcej.
Pozdrawiam Krystian
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.