Skocz do zawartości

wasza pierwsza wykrywka

wino39

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!

Dawno było nie pamiętam... na początku mój niezawodny nos i dobre kombinowanie. Sto lat później jak wynaleziono wykrywacz metali to łaskawie dostałem Bouty Huntera Trackera IV.

:-)

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
mój pierwszy wykrywacz to był jakiś polski wynalazek z ebonitową cewką cholernie ciężki na dwie płaskie baterie zapomniałem nazwy ale było to 16 lat temu.
Napisano
Moja pierwsza wykrywka to wojskowy W-4-P z wielkimi gumowymi słuchawkami, potem miałem super sprzęt" - Whites AF101 - lokalizator rur i studzienek:-)
Napisano
Chyba 1994 rok - wykrywka produkowana" przez człeka z Rzeszowa, faktycznie miał zarejestrowaną działalność i kilka modeli w ofercie z dość zachęcającą charakterystyką tychże:). Szybko jednak zmienił miejsce zamieszkania (cholera wie co sie z nim stało) bowiem jak za jakiś - b. nieodległy - czas zaczęła szwankować to po bezskutecznych próbach nawiązania kontaktu telefonicznego moja korespondencja wracała z adnotacją ze adresat nieznany:)
Napisano

Mój pierwszy wykrywacz to coś podobnego do wykrywki kijow'a tyle ,że na 8 baterii R-14 cholernie ciężki i niewygodny ale 16 lat temu był to jak dla mnie super sprzęt.

Napisano
Moją pierwszą wykrywką z jaką miałem kontakt, to było urządzenia takie jak Rudolfa (tylko kolor zielony). Ojciec ją gdzieś kupił i do dzisiaj leży w garażu. A pierwszym sprzętem z jakim zacząłem chodzi jest ace250.
Napisano
danieloff ale ty spostrzegawczy jesteś ja tam nie pamiętam jakie to były klapki.
oj kiedyś to były spontaniczne wypady z panzerfausta"było hasło do lasu i się leciało w kubotach.
Napisano
W 1990 lub 1991 kupiłem z ogłoszenia w gazecie wykrywacz produkowany przez jakąś firmę z Pruszkowa lub Piaseczna.Kosztował wtedy masę pieniędzy. Cewka była zrobiona ze zgrzewanej płyty drewnopodobnej a podłokietnik wykonany był z górnej części kuli inwalidzkiej.Nadawał się tylko na militarkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie