Cronos Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Ale żadna osoba prywatna, nawet największy awanturnik, nie doprowadzą do zwrotu tego czołgu jeśli nie poprze tego konserwator zabytków lub najlepiej ministerstwo kultury. A oni mają ważniejsze problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Pozostaje jeszcze jeden drobiazg" do rozwiązania. Co z kasą jaką fundacja Littlefielda włożyła w odbudowę czołgu?Poza tym jego śmierć nic nie zmienia bo to właśnie fundacja jest dysponentem pojazdu a ta jak na razie nie zakończyła działalności i nie rozdaje swoich eksponatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Niestety, ale pewnie masz rację Cronosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Kasa pewnie by przepadła, no bo kto im kazał ładować kasę w coś co w świetle prawa nigdy nie było ich własnością! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Się uchachałem ;) Wy wiecie ile trwa procedura ekstradycji przestępcy z USA (choćby Mazura), podpowiem dłuuugie lata. A wam się marzy odzyskanie dobra które jest w posiadaniu instytucji pożytku publicznego, w które włożono taką masę części, pieniędzy i pracy... Jak wy to sobie wyobrażacie? Kto miałby to poprzeć? Ja wiem że zima jest i się klawiaturowi eksperci uaktywniają ale są jakieś granice ;ppozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 kubelek a Ty żadnych marzeń nie posiadasz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Kubelek86, pewnie masz sporo słusznych powodów do uchachania się", ale jak bardzo dawno temu [chyba w 1974 roku] usłyszałem od zaprzyjaźnionego Kanadyjczyka: podstawa to wynajęcie adwokata-żyda z jakiejś mocno notowanej na rynku prawniczym kancelarii adwokackiej [opowiadał o jakiś własnych problemach z policją]. Ale, jak znam życie to tylko teoria, bo któremu urzędasowi w naszym kraju by się chciało wychylać w sprawie hitlerowskiego ścierwa" - dla nich to pewnie tylko złom N-1 zupełnie bez wartości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Balans wydaje mi się, że w końcówce swojej wypowiedzi zawarłeś sedno ;] A co do marzeń, to ja mam skromne, żeby Poznańska ekipa dala radę hitlerowskiemu ścierwu", żeby już nikt nie zajeżdżał Lufcika na śmierć a FAMO doczekało się wreszcie godnej restoracji, żeby przybywało nam kolekcjonerów jak Pan Adam Rudnicki, a ubywało cichociemnych pojazdowych skrytokolekcjonerów", i żeby FWP i Panzergrześ dopięli swego i z ich stajni nie tylko 7TP się wytoczył, ale też cała gama PZInż...w sam raz marzeń na najbliższą dekadę ;]pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Pośmiałem się dzięki panowie.kubelek ty chyba sam nie wiesz czego chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Heh, yonny wiesz czego pragnę najbardziej? Żeby nie mieć takiej opinii" jak ty w środowisku :) Bycie szaraczkiem bujającym w obłokach marzeń nader mi pasuje, nie trzeba mi być persona non grata jak ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Marzy ci się utopia.I właśnie udowodniłeś swoje szaraczkowanie";-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Kudelek przepraszam nie chciałem cie obrazić Piszesz o pięknych marzeniach wierz albo nie ale gdy zaczynałem swoją przygodę z pancerną historia też takie miałem dołożył bym jeszcze np to że w Polsce pojawi się TKS i to się spełniło.Czytuje twoje wypowiedzi i wydaje mi się że jesteś dość świeży w tym środowisku. Moje ideały brutalnie zweryfikowało życie w momencie gdy poszerzyłem swoje kontakty internetowe o żywych realnych ludzi. Jeśli będziesz chciał wypowiadać się w przyszłości o czyjejś opinii to postaraj się najpierw mieć pełny i rzetelny obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiaret Napisano 20 Styczeń 2009 Share Napisano 20 Styczeń 2009 rozumiem yonny że twój nowy kolega pokazał ci pełen i rzetelny obraz na ostatniej łodzi...tiaret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.