Skocz do zawartości
  • 0

Metalowy pojemnik

mjut

Pytanie

Napisano

Witam!
Do ID taki oto pojemnik z wieczkiem. Pojemnik cały dziurkowany (podłużne otwory), emaliowany. Znaleziony w miejscu w zasadzie militarnym", 1,5 m pod ziemią. Kolor niebieski, pokrywa czarna.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pół żartem pół serio, to kiedyś nawet naszły mnie myśli, czy nie gotowano czegoś w tym...nie wiem. Co do wyjaławiacza do bandaży- nieczęsto widzi się ciemnoniebieski sprzęt medyczny.
Napisano

Na zdjęciu widac uchwyty na Twój filtr" (fotka pożyczona z innego forum)
Tutaj oryginalny i angielski tekst z instrukcji obsługi umieszczonej na kuchni:
http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showpost.php?s=8332f9ffbf393a5f0bd274687f13bfd9&p=4700153&postcount=28
Wspominiano, że kawę należy wsypać do zaparzacza zaczepionego w zbiorniku...

Napisano
Widziałem dosłownie tydzień temu ten przedmiot podczas przeglądania jednej z anglosaskich stron,niestety nie zainteresowałem się cóż to takiego dokładnie i teraz za cholerę nie mogę tego znaleźć...
Napisano
Sorki za odgrzewanie tematu ale pojemnik jest niemiecki. Posiadam identyczny z gapą nabitą na pokrywce. Niestety zdjęcie będę mógł zrobić najwcześniej za dwa tygodnie...
Napisano

Witam!
Do ID taki oto pojemnik z wieczkiem. Pojemnik cały dziurkowany (podłużne otwory), emaliowany. Znaleziony w miejscu w zasadzie militarnym", 1,5 m pod ziemią. Kolor niebieski, pokrywa czarna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie