Skocz do zawartości

szealg torunski z bledem!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!!trafila mi sie taka monetka szelag torunski ale jest w napisie thorun wyrazny blad mianowicie therun zamiast thorun stan monety slaby ale widac wyraznie roznice miedzy O w napisie SOLID i w napisie THORUN!!czy ktos spotkal sie z takim takim szelagiem?z gory dzieki za informacje!!pozdrawiam

Napisano
zobacz kolego na krawedz jest pionowa kreska!mysle ze widac to bardzo wyraznie ze to nie O tylko E lub B na bank nie O czy sa gdzies takie szelagi w internecie z bledami gdzie mozna porownac?dzieki za info.pozdrawiam
Napisano
Wg. mnie jest to O przypominające nieco D, na którym znalazła się jakaś usterka, być może pęknięcie stempla. Efekt ten mógł także powstać podczas niepotrzebnego, chemicznego ściągana patyny.
Napisano
Witaj!
zdecydowanie jest to O, wydaje się że E ale monetka jest tam trochę poryta i pewnie E wystrugał czas!
po prostu chcesz tam widzieć E :D
ale niestety...

pozdro!
Napisano
czas wystrugal E?rozumiem wzery ktore sie tam zrobily ale zeby w o wyrosla kreska to tego juz nie rozumiem!!moze sie upieram ale napewno nie jest to O!!:-)wiec mam jescze pytanie czy jezeli to faktycznie blad to czy jest ta monetka cos warta w takim stanie?czy warto ja sprzedac na alledrogo!moze faktycznie uszkodzony stempel?ale troche juz sie tego nakopalem i wiem co potrafi zrobic czas tutaj jestem w 100%przekonany ze cos jest nie tak w tym napisie poniewaz w realu to wyglada innaczej i wyrazniej niz na fotce!!ale dzieki za odpowiedzi!!
Napisano
Wystarczy przyjrzeć się jak wygląda E na szelągach gdańskim i elbląskim w wyrazach GEDAN i ELBING. Fajnie jest znajdować monety z błędami, kontramarkami itp, ale niestety zdarza się to baaaardzo rzadko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie