Skocz do zawartości

Kolejna wpadka kolegi po fachu

220V

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziś w wiadomościach radia Z o 16.00 o tym mowa była ;/
http://www.policja.pl/portal/pol/1/32654/Prowadzil_nielegalne_wykopaliska_archeologiczne.html
Napisano
To jest K...!nie normalne żeby za parę śmieci iść siedzieć,przecież to nie były żadne poważne zabytki sztuki.
A czy ktoś próbował złożyć skargę do Rzecznika praw Obywatelskich.
http://ombudsman.europa.eu/home/pl/default.htm
Napisano
nikt nie pójdzie siedzieć, nie ma co się przejmować.
Ot ktoś sobie coś napisał, koleś już jest na pewno w domu.
Poza tym jak ktoś jest normalny to nie pcha sie z fantami na allgro
Napisano
Resztki elementów umundurowania...Wspaniały sukces naszej policji-Ku chwale ojczyzny.To ja juz niewiem co to jest archeologia,i co nazywamy znaleziskiem archeologicznym.Luuuuuuuuuuuuuuuuudddddddzzzzziiiiiiiieee!!!!!!!!!.W jakim kraju ja żyję?Juz myślałem ,że czasy Wielkiej Inkwizycji mineły bezpowrotnie.
Napisano
Na alledrogo można co najwyżej sprzedawać, wstawiać zdjęcia jak w linku :)
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/allegro.jpg
(Zdjęcie znalazł i wrzucił na Odkrywcę sławek1989)
Napisano
.....w mieszkaniu policjanci znaleźli wykrywacz metalu - kupa śmiechu !!!!!!!!! To i za gwałt wsadzajcie bo mamy aparature w rozporkach !!!!!!!!!!!
Napisano
Jest jak byk napisane ZATRZYMANY ,a nie podejrzany ,czy toczone są w stosunku do niego postępowania .Gość siedzi w ciemnej celi i popierduje z zimna , za garść wątpliwej wartości fancików .Pozdro...
Napisano
nie jestem pewien na 100%, ale chyba ktoś z forum,na tej fotce jest przedmiot,który był na id.,ale go nie mogę znaleźć.Taka tulejka,brelok? ze skrzydełkami na środku u góry koło łusek od czaka
Napisano
Aż z ciekawości pogooglowałem w temacie Archeologii, i ciśnie się jedno na usta-śmiech na sali... czytam dumne tytuły-znaleziska sprzed 1700 lat, 6 tys. letnia księżniczka etc... ani słowa o klamrach, bagnetach i tym podobnych.

Aż się zastanawiam, po co w dziedzinie Archeologii studiuje się paleontologię, metody badania węglem(czy jakoś tak) w celu zbadania wieku znaleziska, jak tu proszę-jak BYK wybite na sygnaturce pierwszego lepszego znaleziska 1945 :) Mało tego-na nieśmiertelnikach są nawet imiona i nazwiska!!! Skoro tym się interesuje współczesny archeolog i zaciekle broni, to po co tyle lat niepotrzebnych studiów?

Ciekawe tylko dlaczego w każdym dole z resztkami murów i pozostałościach po jakichś domach w lesie nie siedzi z miotełką konserwator? Czyżby cegły i resztki porcelany Rosenthala to nie drogocenne skorupy" z epoki?

Się pytam!
Napisano
Bo mu sie nie chce przedzierać przez krzaki, uważać na pokrzywy, potłuczone butelki, śmieci.
Archeolog chce zaznać sławy, jak znajdzie pare guzików z II wojny to go w gazecie nie opiszą
Napisano
Panowie !

Może jest tu ktoś z Łowicza ?
Może by nam więcej powiedził o całej sprawie.

Z notki policyjnej niewiele da sie odczytać : Kto i dlaczego ?
Napisano
mam trochę ziemi - może zacznę króliki chodować, albo ... kury ... przynajmniej to jest bezpieczne no i wędkowanie jeszcze wchodzi w grę
Napisano
Jak wstępnie ustalono, mężczyzna plądrował stanowiska archeologiczne w okolicy Łowicza, Nieborowa, Bolimowa i Skierniewic przy użyciu wykrywacza metalu"
I tu mam pytanie, a mianowicie: gdzie byli wtedy archeolodzy??? Czekają aż to co jest w ziemi sparszywieje i za lat X bedą mogli się pochwalić odciskiem klamerki w glinie. Dlaczego stanowiska archeologiczne nie są w odpowiedni sposób oznaczone?
Napisano
apropo tematu

niektóre jednostki na tym forum dziwią się i bulwersują, że handel swoimi znaleziskami na portalach aukcyjnych i nietylko jest piętnowany,

nie o to w naszym hobby przecież chodzi aby wszystko co znajdziemy przeliczać na pieniądze,

może ostatnie działania policji skierowane na nasze środowisko dadzą co niektórym troszkę do myślenia?!
bo ilość fantów pozyskanych z naszej ziemi i wystawianych na alledrogo jest zatrważająca.

szkoda chłopaka, On ma już nababrane w papierach
ale może innym posłuży to za przestrogę
Napisano
Plądrowanie stanowisk archeologicznych. Grabież bezcennych dóbr kultury. W takim razie wszyscy mieszkamy na jednym wielkim stanowisku archeologicznym.
Trzymajcie mnie!!!
I ta banda XXXXXXXXXXXXXXXXXX (autocenzura) jest utrzymywana z naszych pieniędzy!!!
To jest jakaś parodia!!!
Znów trzeba na koniec roku statystyki podnieść???
Napisano
Wyszła tu dziwna hybryda.Jesli jest to znalezisko archeologiczne-to znaczy ,ze nasza policja dokonała swiatowego odkrycia!Celtycki ksiąze ubrany był w resztki niemieckiego munduru!Szok.Teraz całą historie szlag trafi.
Napisano
w tych komediach to zawsze wygląda tak samo:
-zatrzymują kolesia za niemiecką klamrę, OK
-ogłaszają że prowadził nielegalne poszukiwania, OK
ALE INFORMACJA ŻE POSTAWILI ZARZUT PLĄDROWANIA STANOWISK ARCHEO, no to nie pojmuję kto jest jebnięty- czy policjant który taki zarzut stawia czy pismak, który sobie to wymyślił...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie