220V Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 Dziś w wiadomościach radia Z o 16.00 o tym mowa była ;/http://www.policja.pl/portal/pol/1/32654/Prowadzil_nielegalne_wykopaliska_archeologiczne.html
kokesh Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Mają panowie jeszcze jakieś wątpliwości .Może zapytam inaczej , który z nas będzie następny ? Pozdro...
kijow Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 To jest K...!nie normalne żeby za parę śmieci iść siedzieć,przecież to nie były żadne poważne zabytki sztuki.A czy ktoś próbował złożyć skargę do Rzecznika praw Obywatelskich.http://ombudsman.europa.eu/home/pl/default.htm
fraktal Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Ważne zdanie z artykułu:...sprzedawał na giełdach kolekcjonerskich oraz przez Internet...
Swiety82 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Nie żartujcie, jakby zamykali za klamry i bagnety, to całe forum leci...
kijow Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 A od kiedy w Polsce jest zakaz sprzedaży na giełdach i aukcjach internetowych staroci!
longwood Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 nikt nie pójdzie siedzieć, nie ma co się przejmować.Ot ktoś sobie coś napisał, koleś już jest na pewno w domu.Poza tym jak ktoś jest normalny to nie pcha sie z fantami na allgro
fraktal Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Dla tych którzy mają IQ 36 i mniej:Sprzedaż nie jest zakazana. Ale wszystko wskazuje na to, że w ten sposób koleś wpadł.
feld Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Resztki elementów umundurowania...Wspaniały sukces naszej policji-Ku chwale ojczyzny.To ja juz niewiem co to jest archeologia,i co nazywamy znaleziskiem archeologicznym.Luuuuuuuuuuuuuuuuudddddddzzzzziiiiiiiieee!!!!!!!!!.W jakim kraju ja żyję?Juz myślałem ,że czasy Wielkiej Inkwizycji mineły bezpowrotnie.
fraktal Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Na alledrogo można co najwyżej sprzedawać, wstawiać zdjęcia jak w linku :)http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/allegro.jpg(Zdjęcie znalazł i wrzucił na Odkrywcę sławek1989)
Kopacz1 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 .....w mieszkaniu policjanci znaleźli wykrywacz metalu - kupa śmiechu !!!!!!!!! To i za gwałt wsadzajcie bo mamy aparature w rozporkach !!!!!!!!!!!
kokesh Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Jest jak byk napisane ZATRZYMANY ,a nie podejrzany ,czy toczone są w stosunku do niego postępowania .Gość siedzi w ciemnej celi i popierduje z zimna , za garść wątpliwej wartości fancików .Pozdro...
suchy84 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 K.... jakaś nagonka jest czy co??? Aby choć było o co...
bruner0 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 nie jestem pewien na 100%, ale chyba ktoś z forum,na tej fotce jest przedmiot,który był na id.,ale go nie mogę znaleźć.Taka tulejka,brelok? ze skrzydełkami na środku u góry koło łusek od czaka
Swiety82 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Aż z ciekawości pogooglowałem w temacie Archeologii, i ciśnie się jedno na usta-śmiech na sali... czytam dumne tytuły-znaleziska sprzed 1700 lat, 6 tys. letnia księżniczka etc... ani słowa o klamrach, bagnetach i tym podobnych.Aż się zastanawiam, po co w dziedzinie Archeologii studiuje się paleontologię, metody badania węglem(czy jakoś tak) w celu zbadania wieku znaleziska, jak tu proszę-jak BYK wybite na sygnaturce pierwszego lepszego znaleziska 1945 :) Mało tego-na nieśmiertelnikach są nawet imiona i nazwiska!!! Skoro tym się interesuje współczesny archeolog i zaciekle broni, to po co tyle lat niepotrzebnych studiów? Ciekawe tylko dlaczego w każdym dole z resztkami murów i pozostałościach po jakichś domach w lesie nie siedzi z miotełką konserwator? Czyżby cegły i resztki porcelany Rosenthala to nie drogocenne skorupy" z epoki? Się pytam!
suchy84 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Bo mu sie nie chce przedzierać przez krzaki, uważać na pokrzywy, potłuczone butelki, śmieci. Archeolog chce zaznać sławy, jak znajdzie pare guzików z II wojny to go w gazecie nie opiszą
Bandzior26 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Jednym słowem MASKRA! Zaczynam poważnie myśleć o przerzuceniu się całkowicie na wędkowanie ;-) ale może i za brak karty wędkarskiej mnie wsadzą?
ZUBIKED Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Panowie !Może jest tu ktoś z Łowicza ? Może by nam więcej powiedził o całej sprawie. Z notki policyjnej niewiele da sie odczytać : Kto i dlaczego ?
miemik Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 mam trochę ziemi - może zacznę króliki chodować, albo ... kury ... przynajmniej to jest bezpieczne no i wędkowanie jeszcze wchodzi w grę
suchy84 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Jak wstępnie ustalono, mężczyzna plądrował stanowiska archeologiczne w okolicy Łowicza, Nieborowa, Bolimowa i Skierniewic przy użyciu wykrywacza metalu"I tu mam pytanie, a mianowicie: gdzie byli wtedy archeolodzy??? Czekają aż to co jest w ziemi sparszywieje i za lat X bedą mogli się pochwalić odciskiem klamerki w glinie. Dlaczego stanowiska archeologiczne nie są w odpowiedni sposób oznaczone?
220V Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 apropo tematuniektóre jednostki na tym forum dziwią się i bulwersują, że handel swoimi znaleziskami na portalach aukcyjnych i nietylko jest piętnowany,nie o to w naszym hobby przecież chodzi aby wszystko co znajdziemy przeliczać na pieniądze,może ostatnie działania policji skierowane na nasze środowisko dadzą co niektórym troszkę do myślenia?!bo ilość fantów pozyskanych z naszej ziemi i wystawianych na alledrogo jest zatrważająca.szkoda chłopaka, On ma już nababrane w papierachale może innym posłuży to za przestrogę
Trooper85 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Plądrowanie stanowisk archeologicznych. Grabież bezcennych dóbr kultury. W takim razie wszyscy mieszkamy na jednym wielkim stanowisku archeologicznym.Trzymajcie mnie!!!I ta banda XXXXXXXXXXXXXXXXXX (autocenzura) jest utrzymywana z naszych pieniędzy!!!To jest jakaś parodia!!!Znów trzeba na koniec roku statystyki podnieść???
feld Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Wyszła tu dziwna hybryda.Jesli jest to znalezisko archeologiczne-to znaczy ,ze nasza policja dokonała swiatowego odkrycia!Celtycki ksiąze ubrany był w resztki niemieckiego munduru!Szok.Teraz całą historie szlag trafi.
longwood Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 w tych komediach to zawsze wygląda tak samo:-zatrzymują kolesia za niemiecką klamrę, OK-ogłaszają że prowadził nielegalne poszukiwania, OKALE INFORMACJA ŻE POSTAWILI ZARZUT PLĄDROWANIA STANOWISK ARCHEO, no to nie pojmuję kto jest jebnięty- czy policjant który taki zarzut stawia czy pismak, który sobie to wymyślił...
michal16 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 ja niewiem w jakim my kraju żyjemy , to za jakiś czas będą się czepiać że posiadasz coś z dawnych lat ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.