jaraca Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Biedni Niemcy tak Mi ich żal (pewna Niemka którą znam osobiście powiedziała Mi że nie lubi polaków bo pod koniec wojny przez nich musiała jeść czarny chleb) terz chyba w temacie jak nie to proszę usunąć
bandolero Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Jaraca, ty chyba erz" nie lubisz polaków", skoro do tej pory nie nauczyłeś się pisać po polsku!
riteks Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Ale Trzecia Rzesza to nie tylko właściwi Niemcy(oczywiście wiem,że byli bawarczycy,prusacy itp) ale też Austryjacy.Może wśród nich byli jacyś poważni konspiratorzy niemieckiego ruchu oporu?
kindzal Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Panowie, pozwólmy Niemcom uczcić te jednostki, które w czasie tamtych mrocznych lat, potrafily stawić czola hitlerowskiej indoktrynacji i tyranii ! Może nie bylo ich zbyt wielu i wlaśnie dlatego należy im się szacunek i pamięć !http://www.breslau1933-1945.pl/?q=Krag+z+Krzyzowejhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%85g_z_Krzy%C5%BCowej
jaraca Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Konspiratorzy byli (jak masz swoją opinię, to udowodnij) za „terz” przepraszam i rozumiem Ciebie Mnie też to razi, ale oskarżając kogoś że nie jest lub nie lubi polaków bo popełnia błędy ortograficzne to spore nadużycie nie sądzisz? (ciekaw jestem czy po tej wypowiedzi usuną Mój wątek?)„dziękuwa” za zwrócenie uwagi nie w temacie
ZUBIKED Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Panowie Zadajmy sobie pytanie . Ilu tak naprawdę przeciwników idei III Rzeszy ze wszystkimi jej konsekwencjami ( wywołaniem wojny, obozami, niewolniczą pracą czy zwykłym poszanowaniem dla drugiego człowieka i jego własności ) było ?A ilu sprzeciwiało się tylko sposobom dosięgnięcia idei III rzeszy. Ponieważ niektórzy wrzucają wszystkich „ oporowych” do jednego wora.
pomsee Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 jaraca w języku polskim nazwy narodów pisze się z dużej litery.Zasada ta odnosi się także do słowa Polaków"
Czlowieksniegu Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Jaraca- proszę abyś mnie oświecił". Założyłeś kilka wątków a propos Niemców i polskich kompleksów. Masz prawo a w niektórych przypadkach rację. Ale dlaczego jednocześnie starasz sie w każdym z wątków rozkręcić drakę? Jeśli nie poszarpiesz się z innym Użytkownikiem to próbujesz testować cierpliwość Modów. Po co?
martian. Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Czy jakiś okólnik wyszedł dla modów czy co, bo słowo wytrych polskie kompleksy" i inne tego typu są używane na okrągło, odmieniane przez przypadki. Może ten brak kompleksów jest jakimś kompleksem....
Czlowieksniegu Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Martian- to była pointa wpisów Jaraca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.