Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji Bagnetu wz.29 w Fabryce Broni Radom !!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 381
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
i jeszcze taka pochwa do Radomiaka (cena powala);

http://www.allegro.pl/item622338293_pochwa_do_radomiaka.html#gallery
Napisano
Czy wiadomo coś nowego w sprawie bagnetu i gdzie będzie można zamówić? Ad. kolego darpoj fajy ten bagnecik tylko ta cena... Pozdrawiam
Napisano
To będzie ciekawe - jak będą to pojawią się pewnie na allegro - a tam non stop wystawiane są oryginały...
Napisano
a tak na marginesie bjar_1 - Ty tylko możesz się oblizać, bo nie jesteś w mojej ekipie - nie no co Ty żartuję:), Ciebie też zaproszę na poczęstunek bo niedaleko do siebie mamy. A może i do lasu gdzieś się w pobliże Skarżyska wybierzemy...
Napisano
Jest takie przysłowie nie dziel skóry na niedżwiedzu . Mam nadzieję że bagnety powstaną , i ich jakośc wykonania będzie zbliżona do oryginału - bez uproszczeń technologicznych . Pozdr.
Napisano
Witam wszystkich zainteresowanych wznowieniem produkcji naszego Bagnetu-wz,29.Wiem że milczałem sporo,ale trwały cały czas rozmowy na ten temat,oraz inne perturbacje.Na dzień dzisiejszy,mogę napisać że sprawa jest nadal aktualna,robi się oprzyrządowanie do produkcji,jest tylko mały problem-!.Podwykonawca odnośnie pochwy do niego narazie marudzi że nie za bardzo mu się to opłaca,bo trochę za mało sztuk,niby,a to dosyć jest trudne,i nie wiedzą jak za to się zabrać-!.Ale sprawa nie jest jeszcze zamknięta,rozmowy trwają,czekam na przyszły tydzień,może coś więcej-?.ALE-mam takie pytanie do wszystkich-Może ktoś zna kogoś,kto by to zrobił bez problemów,bez marudzeń-i z dziką rozkoszą-!!.Wiem że są małe zakłady rzemieślnicze,w którym można by było wykonać taką pochwę,bez ceregieli.Bo firma,Chart-Met,nie za bardzo na razie jest przekonana do tego.Dlatego Hasło do WSZYSTKICH-SZUKAM PRODUCENTA DO POCHWY-!.Jeśli znacie kogoś,to dajcie mi znać na mego maila,gdyż w poniedziałek idę do FB,na dalsze rozmowy.Pozdrawiam wszystkich,którym nasza sprawa nie jest obojętna-Dario-Czołgiem..
Napisano
kopie różnych pochewek ( polskie też ) robiła i sprzedawała pewna osoba na allegro -ceny z tego co pamiętam coś koło 100zł , ale w tej chwili nie widzę aby coś wystawiał .Pozdr.
Napisano
wracając do tematu - rozmawiałem z Dario -tak jak pisał kooperant FB od pochew krzyczy straszną kasę i mówi że najlepiej jakby produkował tych pochew ze 3000 miesięcznie :):) coś mu sie pokręciło jakby to było do Beryla - a nasze sentymenty to ich bardzo nie wzruszają , co do żabek to też podobno robi sie problem -same kłody panowie - wiec proszę jeszcze raz o wszelkie sugestie -dotyczące tematu -być może ma ktoś z was moce przerobowe w tym temacie -pozdro
Napisano
Remix ku pamięci:

- jeśli do końca sierpnia ( roku nie uzgodnili ) produkcja bagnetu nie ruszy Salamandra prześle Pikowi78 kratę ( 12 butelek ) piwa Żubr. Jeśli ruszy, będzie odwrotnie.

Pozdrawiam.
Napisano
Co do browara,to się napijemy jak wyjdzie pierwsza sztuka z FB,a mam cały czas taką nadzieję,bo fabryka kończy robić oprzyrządowanie do niego,lecz jak pisałem,pochew oni nie robili,tylko robi im kooperant,a ten zaczyna coś kręcić nosem.Mam taką nadzieję,że po rozmowie w przyszłym tygodniu zmienią zdanie-?..Ale jeśli ktoś z was słyszał o kimś kto dorabiał takie żeczy jak pochwy,to zapraszam do siebie na pocztę-dario.czolgiem1@wp.pl---Tylko proszę o normalne propozycje,a nie jak było wcześniej,same rozważania,co by było jak by było-?.Pozdrawiam serdecznie-Czołgiem.
Napisano
Tak - uzgadniamy z PIK iem że krata to 12 piw, proponuję ewentualnie ze względów logistycznych po prostu przesłać kasę - cena jednego piwa to 2,5 zyla czyli jest to 30 złotych. Oczywiście warunkeim przyjęcia przez PIK -a takiej wersji jest jego zgoda a domniemam, że wyraża takową. PIK - u umówmy się , że bez względu na to kto wygra do tego wątku wklejamy zdjęcia zwycięzcy i jego trofeum - pasi ? Pozdrawiam
Napisano
Jeżeli jest problem z żabkami to proponuje uderzyć do firmy POLSKÓR z Tomaszowa Maz. robią rożne dziwne projekty dla policji, więc pewnie z żabką sobie bez problemu poradzą.

P.S. Nie jestem związany z ta firmą.

P.S.2 Z kim rozmawiaćie w FB? z Prezesem Nitą? Czy z Osóbką? Kiedyś próbowałem ich namówić na wznowienie produkcji VISa ale tylko nosem kręcili ze to się nie opłaca i nie da...
Napisano
Kolego Marmot1,jeśli chodzi o żabkę,to nie ma problemu,są koledzy którzy zrobią takie rzeczy,tylko na razie jest problem z pochwą do bagnetu(czytaj uważnie).Nawiązałem kontakt z pewną firmą z pod Łodzi,i mniemam że sprawa potoczy się teraz pozytywnie-jutro idę do FB,na dalsze rozmowy,i wieżę w to że końcowe,przed produkcją wznowienia bagnetu-wz-29.Widzę że emocje sięgają zenitu,bo co niektóre osoby o browary się zakładają,nie trzeba,choć napić to zawsze można się w miłej atmosferze-!.Jak ruszy produkcja,to mniemam że co niektóre osoby(niedowiarki),nie tylko kratę wypiją,ale i coś więcej,dlatego trzymajcie nadal kciuki za pozytywne wyniki w Naszej Sprawie-!.Pozdrawiam wszystkich-Dario.
Napisano
Witam ponownie wszystkich kolegów i koleżanki,bo takowe wiem że również są zainteresowane tym wątkiem.W zeszłym tygodniu byłem w FB-na kolejnych rozmowach,bo to nie jest tak jak co nie które osoby myślą,że jedna góra dwie rozmowy i odrazu będzie szła produkcja-to nie tak-!.Spotkałem się z producentem żabek do niego,rozmowa była bardzo treściwa,i miła.Narazie tylko jeden został problem,POCHWA,ale i to jest raczej załatwione,i to ponoć z niezłym producentem(się zobaczy).Czyli,bagnet jest-żaba jest,tylko teraz na kalkulację czekamy odnośnie wyrobu pochwy-i od razu ruszamy z wznowieniem.Takie słowo dostałem dzisiaj od kierownictwa FB,i tego się trzymam.Jeszcze w tym tygodniu mam wiedzieć co i jak,więc zaczyna się to o czym marzyłem od dawna-Wskrzeszamy Historię,i to nie byle jaką-Naszą Historię.Jak to ruszy na dobre,i będzie się sprzedawać jak się ogłaszacie na necie-to pomyślę by dalej drążyć temat,nad innymi fantami z FB-Radom.Większość z was wie że to nie tak łatwo zmienić mentalność paru osób,i zainteresować ich historią,a jeszcze przekonać do takiej produkcji,bo zawsze słyszałem-A czy to ktoś kupi-?.Dlatego,nadal czekam na odzew z waszej strony-piszcie jak najwięcej na ten temat,wszystkie wasze propozycje,biorę pod uwagę..Pozdrawiam.
Napisano
dario.czolgiem1 wspaniałe wiadomości teraz to już z górki pewnie poleci.Gratuluję wspaniałego pomysłu a FB niech będzie spokojna o klienta.Pozdrawiam.
Napisano
a moze zmniejszymy ? Panie ,wyzej ustalilismy, do wrzesnia jeszcze troche czasu ,do tego czasu proponuje wziac na wstrzymanie hehh
To tylko kawal stali ,drewna i skóry :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie