rm Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 czy ktoś spotakł się może z taką szpulą? niby typowa szpula na kabel ale.. walec w środku jest bez otworów natomiast wychodzi z niego kabel,a z boku zamiast zębatki do nosidła znajduje się coś jakby wtyczka zaraz wyśle dalsze zdjecia.
kuligow Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 ewidentnie szpula niemiecka.. niestety googlowanie skrotu tego urzadzenia nic nie dalo...ten bebn prawdopodobnie umozliwial podlaczenie urzadzen telefonicznych i uzywanie ich w trakcie rownoczesnego rozwijania kabla.. stad chyba ta przejsciowka" z wtyczkami
rm Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 tylko do rozmów dalekich przetłumaczyłem reszty nie dałem rady ale czy wiesz może gdzie/przez kogo była używana?
JULJAN123 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Może do odpalania pocisków rakietowych?
abcd Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Producent-Siemens http://stest.etnetera.cz/siemjetstorage/files/36332_logo.gif
abcd Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Ta szpula wygląda bardziej jakby służyła do kabla zasilającego(gniazdo) niż telefonicznego.
rm Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 czy ktoś spotakł się może z taką szpulą? niby typowa szpula na kabel ale.. walec w środku jest bez otworów natomiast wychodzi z niego kabel,a z boku zamiast zębatki do nosidła znajduje się coś jakby wtyczka zaraz wyśle dalsze zdjecia.
rm Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 ES.trgb.2a.fabr.Nr.44048sch w kółku nieumiem niestety rozszyfrować skrótów ani numeru fabryki
rm Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 i gniazda bliżej widać końcówke daty ..42 czarna farba jest na orginalna, obita troche na rantach.
Grzesio Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 ylko do rozmów dalekich przetłumaczyłem"Fernsprehanlage to znaczy tyle co instalacja telefoniczna.PzdrGrzesiu
rm Napisano 25 Listopad 2008 Autor Napisano 25 Listopad 2008 kol. abcd a możesz coś jaśniej bo ja w łączności to raczej zielony jestem, i jeszcze jedno zapomniałem wrzucić zdjecia tabliczki znajdującej się na szczycie tego ustrojstwa zboku treść tabliczki : nur fur fernsprech- und induktionsignal- anlagen"
Pytanie
rm
czy ktoś spotakł się może z taką szpulą? niby typowa szpula na kabel ale.. walec w środku jest bez otworów natomiast wychodzi z niego kabel,a z boku zamiast zębatki do nosidła znajduje się coś jakby wtyczka zaraz wyśle dalsze zdjecia.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.