Skocz do zawartości
  • 0

id pocztowki

tedeb2

Pytanie

Napisano

skorzystalem z fotki jednego z kolegow na allegro , chodzi mi jedynie o pomnik na rynku , prosze mi powiedziec co to za pomnik , przeciez nie wejhera , dodam iz to rok 1922 . za wszelkie informacje dziekuje .

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomnik cesarza Wilhelma I

Podczas strajku szkolnego polskich dzieci w roku 1907 10-letni Franciszek Biernacki nakrył niepostrzeżenie głowę figury szlafmycą, a zamiast wieńca położył koło od chłopskiego wozu...

Napisano

skorzystalem z fotki jednego z kolegow na allegro , chodzi mi jedynie o pomnik na rynku , prosze mi powiedziec co to za pomnik , przeciez nie wejhera , dodam iz to rok 1922 . za wszelkie informacje dziekuje .

Napisano
pomnik Wejhera postawiono w latach 90 , wczesnie staly tam , o ile dobrze pamietam jako dziecko, foki lub pingwiny lub cos podobnego... jakas fontanna. a ten pomnik na pocztowce to zagadka dla mnie i widze ze dla wielu ..., mysle ze ktos bedzie wiedzial co tam kiedys stalo .
Napisano
napisalem do muzeum wejherowskiego , moze tam beda cos wiedziec , mysle ze temat bedzie nadal otwarty ... pozdrawiam wszystkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie