panzerkpfw Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 Witam szanownych kolegów! Stoję przed wyborem słuchawek do zbliżającej się do mnie wykrywki i chciałem Was zapytać o radę. Co do słuchawek to stawiam im takie wymagania:-duże muszle zakrywające całe uszy-muszą być dość głośne-wejście: duży jack -cena: do 100zł-mile widziany spiralny kabel, choć obędzie się i bez niegoz góry dzięki za pomoc!
said2 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 polecam SENNHEISER HD 202 , powinny w zupelnosci wystarczyc.
majros Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Kupiłem słuchawki w warszawskim sklepie V... były chyba droższe niż 100zł ale miały wszystko co chcesz. Moje są white'sa , wadą w tych słuchawkach jest zbyt mocno rozciągający się kabel który nie wraca do poprzedniego kształtu. Reszta wzorowa. Pozdro.
dzieci3 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Panzer w jakim celu chcesz nabyc te słuchawki?Proxa daje takie dzwięki,że są zbędne.Chyba że na terenie PN,ale tego nie można robić.Pzdr.
panzerkpfw Napisano 22 Listopad 2008 Autor Napisano 22 Listopad 2008 Słuchawki po to, żeby hałasu na miejscówce nie robić, a podobno i na głębokie sygnały lepiej mieć słuchawy :-)pozdr.
majros Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Dzieci3 bój się Boga tak doradzasz koledze:):) toż to V kolumna w doradzaniu oj Ty złośniku.A teraz poważnie, nie którzy chodzą bez słuchawek dla komfortu poszukiwań. Ale taki styl to może w poszukiwaniu militarki się sprawdzić. Natomiast przy drobnicy tylko ze słuchawkami należy działać. Sam przerabiałem czy z słuchawkami czy bez, mam porównanie. Słuchawki górą.
db Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 z dziesięć sezonów z Tesoro, nigdy bez słuchawek. Cenie precyzje w namierzaniu i nie robienie hałasu na cały las. Dla mnie bez słuchawek nie da rady, pomimo ze czasem kabel przeszkadza i nie raz go trachnełem saperką lub wyrwałem o krzaki. Kupuje najtańsze byleby zakrywały całe ucho, te miniaturowe odradzam.
robos74 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Chodziłem kiedyś z wykrywką w lesie koło drogi szlak mnie trafiał za każdym razem gdy przejeżdżało auto, a i chodząc po zeschłych liściach też nie byłem zadowolony. Zamierzam kupić słuchawki.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Warto zastanowić się nad słuchawkami bezprzewodowymi. Pełna swoboda ruchów, można odłożyć wykrywacz i nic nie ciągnie. Sama konstrukcja słuchawek to inna rzecz. Zamknięte są komfortowe jeśli chodzi o dźwięk. Ale w upały potrafią być przykre w użytkowaniu. No i czasem warto mieć jednak pewien kontakt z otoczeniem... ;)
latający holender Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Dzięki słuchawkom lepiej można się wczuć" w sprzęt,choć czasami przeszkadzają-szczególnie w zaroślach,to daja niesamowite poczucie połączenia ze sprzetem>To lubię !
Raned Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Temat złożony tak jak ludzka percepcja, ale doradzam droższe słuchawki. Z tych które mam to polecam Killer B i Sunray Pro Gold. Z tego co wiem to bardzo dobre są Ratphones, ale trudne do kupienia. W dalszej kolejności Troy Pro i wszystkie słuchawki Detectorpro. Czasami wśród tańszych, starszych, używanych słuchawek różnych dziwnych firm trafiają się świetnie działające, ale to kwestia przypadku.
Bandzior26 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Sam kiedyś widząc poraz pierwszy u mojego kolegi słuchawki byłem mocno zdziwiony bo i poco one gdy dobry głośnik w piszczałce i tylko utrudniają kopanie głębszych dołków. Naśmiewałem się że nie wygodne , w uszy gorąco itp. a teraz? Minęło kilka lat i sam sobie nie wyobrażam jak mogłem szukać bez słuchawek!!! Osobiście polecam noszenie słuchawek!!!
db Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 zapomniałem dodać ze jak wspomniał kolega powyżej warto mieć jakis kontakt z otoczeniem", ja reguluje to głośnością i co jakiś czas zdejmuje je z głowy. Na pewno jak kopię mam je zdjęte. Tak czy inaczej bez nich w ogóle nie ruszyłbym sie na poszukiwania.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Ja latem używam słuchawek dousznych, takich od przenośnego grajka MP3, podłączonych do odbiornika bezprzewodowego który trzymam w kieszeni. A kiedy jest zimno, wietrznie albo hałaśliwie, wtedy zakładam słuchawki nauszne z odbiornikiem wewnątrz i zupełnie nie ma żadnego przewodu. Jedne i drugie mają regulację głośności, ale nie ma potrzeby nią kręcić. Kiedyś używałem słuchawek wokółusznych, ale latem to była po prostu masakra.
samulb Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Do Ace to koniecznie z regulacją głośności bo te od mp3 bez regulacji to w piętach czuć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.