Skocz do zawartości

Słuchawki

panzerkpfw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanownych kolegów!
Stoję przed wyborem słuchawek do zbliżającej się do mnie wykrywki i chciałem Was zapytać o radę. Co do słuchawek to stawiam im takie wymagania:
-duże muszle zakrywające całe uszy
-muszą być dość głośne
-wejście: duży jack
-cena: do 100zł
-mile widziany spiralny kabel, choć obędzie się i bez niego

z góry dzięki za pomoc!
Napisano
Kupiłem słuchawki w warszawskim sklepie V... były chyba droższe niż 100zł ale miały wszystko co chcesz. Moje są white'sa , wadą w tych słuchawkach jest zbyt mocno rozciągający się kabel który nie wraca do poprzedniego kształtu. Reszta wzorowa. Pozdro.
Napisano
Panzer w jakim celu chcesz nabyc te słuchawki?Proxa daje takie dzwięki,że są zbędne.Chyba że na terenie PN,ale tego nie można robić.Pzdr.
Napisano
Dzieci3 bój się Boga tak doradzasz koledze:):) toż to V kolumna w doradzaniu oj Ty złośniku.
A teraz poważnie, nie którzy chodzą bez słuchawek dla komfortu poszukiwań. Ale taki styl to może w poszukiwaniu militarki się sprawdzić. Natomiast przy drobnicy tylko ze słuchawkami należy działać. Sam przerabiałem czy z słuchawkami czy bez, mam porównanie. Słuchawki górą.
  • 4 weeks later...
Napisano
z dziesięć sezonów z Tesoro, nigdy bez słuchawek. Cenie precyzje w namierzaniu i nie robienie hałasu na cały las. Dla mnie bez słuchawek nie da rady, pomimo ze czasem kabel przeszkadza i nie raz go trachnełem saperką lub wyrwałem o krzaki. Kupuje najtańsze byleby zakrywały całe ucho, te miniaturowe odradzam.
Napisano
Chodziłem kiedyś z wykrywką w lesie koło drogi szlak mnie trafiał za każdym razem gdy przejeżdżało auto, a i chodząc po zeschłych liściach też nie byłem zadowolony. Zamierzam kupić słuchawki.
Napisano
Warto zastanowić się nad słuchawkami bezprzewodowymi. Pełna swoboda ruchów, można odłożyć wykrywacz i nic nie ciągnie. Sama konstrukcja słuchawek to inna rzecz. Zamknięte są komfortowe jeśli chodzi o dźwięk. Ale w upały potrafią być przykre w użytkowaniu. No i czasem warto mieć jednak pewien kontakt z otoczeniem... ;)
Napisano
Temat złożony tak jak ludzka percepcja, ale doradzam droższe słuchawki. Z tych które mam to polecam Killer B i Sunray Pro Gold. Z tego co wiem to bardzo dobre są Ratphones, ale trudne do kupienia. W dalszej kolejności Troy Pro i wszystkie słuchawki Detectorpro. Czasami wśród tańszych, starszych, używanych słuchawek różnych dziwnych firm trafiają się świetnie działające, ale to kwestia przypadku.
Napisano
Sam kiedyś widząc poraz pierwszy u mojego kolegi słuchawki byłem mocno zdziwiony bo i poco one gdy dobry głośnik w piszczałce i tylko utrudniają kopanie głębszych dołków. Naśmiewałem się że nie wygodne , w uszy gorąco itp. a teraz? Minęło kilka lat i sam sobie nie wyobrażam jak mogłem szukać bez słuchawek!!! Osobiście polecam noszenie słuchawek!!!
Napisano
zapomniałem dodać ze jak wspomniał kolega powyżej warto mieć jakis kontakt z otoczeniem", ja reguluje to głośnością i co jakiś czas zdejmuje je z głowy. Na pewno jak kopię mam je zdjęte. Tak czy inaczej bez nich w ogóle nie ruszyłbym sie na poszukiwania.
Napisano
Ja latem używam słuchawek dousznych, takich od przenośnego grajka MP3, podłączonych do odbiornika bezprzewodowego który trzymam w kieszeni. A kiedy jest zimno, wietrznie albo hałaśliwie, wtedy zakładam słuchawki nauszne z odbiornikiem wewnątrz i zupełnie nie ma żadnego przewodu. Jedne i drugie mają regulację głośności, ale nie ma potrzeby nią kręcić. Kiedyś używałem słuchawek wokółusznych, ale latem to była po prostu masakra.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie