RUMUN Napisano 20 Listopad 2008 Autor Napisano 20 Listopad 2008 Witam szanownych kolegów i prosze o pomoc w identyfikacji tego co zostało prawdopodobnie po samopale. Pozdrawiam
białemyszki Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Przemyślałem i rzeczywiście, ne ma śruby zaciskającej skałkę, czyli nie skałkowiec tylko coś młodszego... moja wina. Może ta wajcha to 'zatrzask' lufy? Nie bardzo wiem jak to nazwać poprawnie, moja wiedza o broni palnej to głównie 17 wiek. Mam nadzieję, że nie mieszam zbytnio w temacie.Pozdro.
RUMUN Napisano 21 Listopad 2008 Autor Napisano 21 Listopad 2008 Witam ponownie . Zdjęcie z góry, to jasne to cienka ołowiana blaszka a ponizej coś w rodzaju spręzyny wygląda jak dzwignia do podnoszenia lufy
lina_90 Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Kolego dobrze by było gdybyś to jeszcze delikatnie doczyścił. Czy ,,drewno'' sięgało do spustu czy też dalej? (pytam bo możliwe, że resztki odpadły czy też sam je usunąłeś) pzdr
feld Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Wygląda na dziecięcą zabawke.Prawdopodobnie jakis zmilitaryzowany dzieciak walił z tego do wróbli.
RUMUN Napisano 20 Listopad 2008 Autor Napisano 20 Listopad 2008 Witam szanownych kolegów i prosze o pomoc w identyfikacji tego co zostało prawdopodobnie po samopale. Pozdrawiam
białemyszki Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Na moje oko, patrząc po resztkach zamka to 19 wiek...Pozdro.
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Czy można prosić o fotkę zamka z góry? Według mnie to coś XIX wiecznego ale bez dodatkowych fotek trudno cokolwiek konkretnego stwierdzić.
Cyrograf15 Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 Wyglada faktycznie na XIXw. Skałka to na pewno nie jest a coś centralnego zapłonu. Podobne do systemu Roling Block ale ma coś dziwnego z boku.Wojtek
kopijnik2 Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 jak zobaczymy drugą stronę - to będzie można coś" powiedzieć...patent" mógłby być zabezpieczeniem - wypadnięcia kapiszona i oddania przypadkowego strzału...
RUMUN Napisano 20 Listopad 2008 Autor Napisano 20 Listopad 2008 Białemyszki tak własnie wyglada mechanizm a to druga strona pozdro
kopijnik2 Napisano 20 Listopad 2008 Napisano 20 Listopad 2008 jakby micro-lefouche... tarczowya patent do ładowania...a lufę to ma?a jeżeli już to kaliber można prosić?
Pytanie
RUMUN
Witam szanownych kolegów i prosze o pomoc w identyfikacji tego co zostało prawdopodobnie po samopale. Pozdrawiam
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.