Skocz do zawartości
  • 0

id bagnetu

artur23_2005

Pytanie

Napisano

Prosze o wszelkie informacje na jego temat.Bardzo mnie interesuje ilość sztuk wyprodukowanych,może ktos słyszał o znalezieniu tych modeli na naszej ziemi oraz oczywiscie szacumkowa wartosc.
Z góry dziekuje...

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktos moze napisać coś o znaleziskach bagnetów sg42?Przegladajac watki wiem ,ze jedna z osób miała juz taki znaleziony.Może się odezwie i poda miejce?Osobiście znam jeszcze jedna osonbę posiadajacą wykop tego bagnetu.To już trzy znane mi sztuki ,każda z innego rejonu polski.10 lat temu miałem w rękach taka sztuke w stanie magazynowym.Oczywiscie orginał.Została wystawiona na aukcji w niemczech i poszła wówczas za 6000 marek.Z tąd moje pytanie jak wycenić te sztuke?Jest to wykopek.A moze one wcale nie są takie rzadkie??Moze ktoś jeszcze ma albo słyszał o kims kto posiada.Bardzo proszę o wszelkie informacje.
Napisano

Prosze o wszelkie informacje na jego temat.Bardzo mnie interesuje ilość sztuk wyprodukowanych,może ktos słyszał o znalezieniu tych modeli na naszej ziemi oraz oczywiscie szacumkowa wartosc.
Z góry dziekuje...

Napisano
Dziekuje serdecznie za stronke.NAle...no własnie...buszując po internecie rozbieżnosc wyprodukaowanych egzemplarzy waha sie od 2000 do 10 ooo.Tutaj wspominaja o 7 000.Pragne określić jego rzadkosć w polskich zbiorach.Bardzo prosze o zgłaszanie wszelkich informacji o pojawieniu sie tych egzemplarzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie