Skocz do zawartości

Nasza Korpusówka" (Logo)

roizab

Rekomendowane odpowiedzi

kopacz18, będę wdzięczny jeżeli swój tok rozumowania będziesz przypisywał wyłącznie sobie, a nie obdzielał nim innych.

Idąc tym tak zwanym moim tokiem pojmowania spraw niedookreślonych - tworzysz jeden znak dla WSZYSTKICH, którzy czują więź ze środowiskiem i nie dzielisz ich na forum takie, strona taka. Ciężkie to do zaakceptowania, ale niekiedy możliwe do wykonania - wiem, w tym środowisku niewiele sie udało, a priorytetem jest teraz działalność żarliwych neofitów, zatem takie obawy są uzasadnione.

a już tak całkiem na marginesie zastanowiłeś się też dlaczego ak ciężko jest cokolwiek zorganizować" i czemu to tak mało (stosunkowo) osób będzie zainteresowanych takimi etykietkami? Czy wiesz w jakim prawnym grajdołku żyją ci, którzy mieliby nosić takie id, czy też pełen wiary w lepsze jutro pominąłeś ten szczegół?

• Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
kol. ms wydaję mi się (co podkreślam bo zaraz pewnie mi zarzucisz że coś komuś narzucam) że za samo noszenie naszywki (choć poruszyłeś trapiący nas aspekt tej sprawy którego nie wziąłem pod uwagę) nie trafisz za kratki a podkkreślisz że utożsamiasz się z grupą ludzi która pragnie zmian w naszym nijak mającym się do rzeczywistośi prawie - a tak poza tym nie uważasz że najwygodniejszym sposobem inwigilacji" naszego środowiska jest internet a nie naszywki - kolego pozdrawiam - pragnąc konstruktywnej rozmowy nie pyskówki.

która pragnie zmian"

jest w tobie naiwność, ale tak sympatyczna, że nie można i nie wypada jej gasić.

Chciałbym ją mieć, ale jak setki juz się we mnie wypaliła.

Poza tym, już tak całkiem od tematu - odkrywam w zupełnie odmienny sposób (nawiązując do symboli z id), także b. fascynujący i mocno wciągający, a tutaj w niektórych działach jestem z sentymentu:)

Więc niech każdy nosi co chce, gdzie chce i manifestuje tym co chce, acz to ostatnie musiałoby mieć odbiorcę, zauważę jeno, że poniekąd jesteśmy nimi sami. To my wybieramy tych, którzy mają moc sprawczą do zmiany ustaw.

Protestujemy zatem przeciw sobie, w dużym i zamierzonym uproszczeniu.

no jakoś rozeszło się po kościach - hehe - wiem że wielu z nas przez to hobby miało w zyciu wiele nieprzyjemności i nie dziwie sie ze ciężko było by ich przekonać do naszywek , logowania się na forach i publicznch wystąpień - sam pewnie w przyszłości za mój niewyparzony język i chęć wychuśtania gula" - tzn pochwalenia się trafionymi cząstkami historii - pewnie będe musiał się tłumaczyć - i nie wiem czy nie zmienie światopoglądów - ale mimo wszystko będę wtórował temu projektowi - poza tym nikt nie będzie nikogo zmuszał do noszenia takich naszywek - kto bedzie chciał to sobie zamówi / wyszyje / zrobi i tyle - pozdrawiam i kończe na dziś - muszę zmykać:)

Koledzy jeżeli chodzi o mnie to miesiąc temu ogłoszono wyrok:
rok w zawieszeniu na cztery plus grzywna, i to po wzięciu adwokata (będę apelował)
A jednak będę nosił naszywkę i znaczek, jeżeli w ogóle dojdzie do jej wykonania, czego sobie i wam serdecznie życzę

banderas ---> na Twojej fotce nie jest przypadkiem Jar Jar Binx (czy jakos tak) - ten z traba z Gwiezdnych Wojen - Atak Klonow? Trabka podobna :D

Mi sie najbardziej podoba edycja projektu roizaba zrobiona przez MS. Z tym ze przyadaloby sie dodac wizerunek sondy pajaczka" pod spodem. I bez zadnych firmowych oznaczen.

• 2 weeks later...
Jest duże zainteresowanie jak widzę po tych dwóch wątkach. Mogłaby redakcja Odkrywcy od czasu do czasu coś dorzucić do gazetki (może dwie opcje z czymś tam troszkę droższa - bez czegoś tam w normalnej cenie np jak już nie gratis) jak jest już w innych czasopismach. To też jest reklama dla nich jeżeli było by to coś z logo ODKRYWCA. Jak się to mówi - mała rzecz a cieszy.

• 11 months later...
  • 3 years later...
  • 3 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie