szajka Napisano 5 Listopad 2008 Autor Napisano 5 Listopad 2008 Ostatnio grałem koncercik w pewnej miejscowości udzielam się teraz w kapeli hardcorowo-punkowej i na koncercik założyłem koszulkę z godłem i napisem Polska nie wiedzieć czemu część osó reagowała jak płachta na byka co złego jest w noszeniu barw narodowych oczywiście jedna z teorii jest skini tylko noszą a ja akurat noszę bo lubię podkreślać to ze jestem Polakiem i dumny jestem z tego ale nie oznacza to że bedę napierdzielał Żydów,Czaronskórych czy Gejów zrobcie w koncu ten znaczek to koszulkę kupie lub zrobie odkrywcy zobaczymy jaka ona wywoła reakcje jesli ktoś zainteresowany to na my space zespół UBOJNIA z Lubska i OCTAGON z Lubska pozdrówka
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Widzisz, mieszkamy w bardzo dziwnym ( durnym kraju ). Bezrobotny we Wrocławiu został wyrzucony z egzaminu na operatora ciężkiego sprzętu, bo nie ściągnął w sali z głowy czapki ( nosi ją z powodów zdrowotno-estetycznych, cierpi na chorobę skóry ). Zostało to potraktowane jako obraza godła wiszącego na ścianie. Z drugiej strony członkowie ( to eufemizm dla inteligentnych ) Samoobrony, choćby, paradowali na blokadach dróg ( lejąc się z policją czy polewając gnojowicą ) w biało-czerwonych krawatach i z godłem w klapie marynarki i nikomu to nie przeszkadzało.A wiesz, że nie masz prawa ( robiono przymiarki do zmiany tych przepisów ) dla fantazji wywiesić za oknem flagi w barwach narodowych? W myśl przepisów można to robić ( w przypadku osób prywatnych ) tylko w uzasadnionych momentach- patrz święta narodowe. PS- Ty się ciesz, że na konflikcie werbalnym się skończyło. Ja niejeden raz dostałem po zębach za białą drabinkę w glanach ( jak nie od skinheadów- za podszywanie się, to od brudasów- za byciem nazi :-)
liha Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 to jakiś idiotyzm i paranoja, jedną z pierwszych rzeczy jakie wywiozłem gdy przeprowadziłem się do innego kraju była flaga oraz właśnie koszulki z godłem. Noszę je kiedy tylko mogę, spotykam się z bardzo życzliwymi reakcjami.Za to faktycznie gdy wpadam do Polski to różnie już z tym bywa. Jesteśmy narodem bardzo zakompleksionym, to naprawdę jest widoczne, wieczne poczucie niższości. Takie kmioty, które kręcą nosem na flagę własnego kraju bez problemu często założą t-shirta z flagą innego, ważne żeby to był zachód o lepszy". Dziwnym jest, jak często okazuje się, że ludzie w domu nie posiadają flagi. Skoro szaraczki patrzą z takim podziwem na USA, to czemu nie widzą, że tam flaga jest po prostu zawsze i wszędzie. Kończąc, podkreślam--nosic, byc dumnym i godnie reprezentowac własny kraj. pozdrawiam.liha
8total4 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 niestety takie uprzedzenia wśród ludzi wywołały wszelakie naorodowo-radykalne stereotypy, też obracam się w klimacie hc/punk i wiem że wiekszosc ludzi od razu przykleja do kogos nacjonalizm jak tylko zalozy cos z godlem czy flagą, ale nie przejmujmy się tym, to że ktoś jest dumny ze swojego kraju, nie czyni go nacjonalistą!Grunt to świadomośc.pozdrawiam!!
grba Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 czyli oddają bez walki barwy i symbole narodowe ekstremistom...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 grba- trudno, mimo wszystko, Samoobronę nazwać partią narodową lub ekstremistyczną ( no, chyba że o kasie rozmawiamy ).
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Jak wiesz Yeti nie lubię uogólnień nawet w stosunku do samoobrony. Niestety tak zawsze w naszej historii jest, że do koryta pchają się największe... i bez wyjątku na zapatrywania polityczne, bo ci u steru rzadko je mają, a ci biedni szarzy malutcy to im po wyborach mogą.... skoczyć i obtoczyć tym u koryta. Uogólniasz, tylko i wyłącznie do tych u koryta...Drugą sprawą jak łatwo dajemy się mamić tym cwaniakom jako naród, nasza polska łatwowierność i naiwność... W Każdej partii zaręczam ci są ludzie którym zależy na dobru Polski, tylko nie mają siły przebicia i nie mogą z tymi u steru konkurować. Szczury kontra białe myszki(ale nie te od Popiela, choć to mogła być właśnie alegoria) Nie zapędźmy się w schematy....
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Martian, błagam. Bardzo lubię z Tobą dyskutować, ale nie dajmy się zwariować. Nie uważasz, że biało-czerwone krawaty S. i lanie gnojowicą w policjantów, było szarganiem barw narodowych? Nie uważasz, że nap....ni kibole ryczący je...ć PZPN" i wymachujący flagami czy walący dechami z ławek w policję to przegięcie? Nie sądzisz, że manifestacja pod flagą b-cz i wykrzykiwanie haseł typu Żydzi do gazu" to kryminał?Ja nie uogólniam- daję dowolne przykłady SZARGANIA i ZNIEWAŻANIA barw narodowych.
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Weź pod uwagę, że nie wszystkim w naszym państwie żyje się różowo jak w warszawce na wiejskiej, desperacja pcha ludzi do nie raz drastycznych posunięć. Wiesz My to jesteśmy wzór cierpliwości społecznej w dzisiejszych czasach na tle innych narodów Europy, czy jeszcze szerzej patrząc (od przemian ustrojowych) Przechodzi praktycznie wszystko, i czasami tylko u steru się coś zmieni ale w doli zwykłego szaraka" obywatela nic tylko marazm i brak perspektyw. Wiem, każdy kowalem własnego losu, ale niektórym (większości) to ktoś młotek i kowadło zaiwanił...Co do pseudo kibiców, to fakt, tu masz 100% rację.Taka moja empatia..., bo ja to jestem kapitalistycznym socjalistą, lub odwrotnie, ale zawsze patriotą...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Martian- ale my nie piszemy, czy gnojowica jest lekiem na całe zło. Piszemy o szarganiu godła i barw narodowych.
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 No to co benzyna..? Bardziej dostojnie..? Chyba się troszkę nie zrozumieliśmy i nie rozumiemy nadal. Pisałem kto inspiruje i doprowadza do takich sytuacji a później winduje się na ich plecach i frustracji- tych szaraczków... Slogany o patriotyzmie liberałów nie wiem czy nie gorsze od gnojowicy...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Martian- rozumiemy się doskonale, wbrew pozorom. Poszukaj, z łaski swojej, art. na Wyborczej o Elblągu- o tym m.in. piszemy.
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Jezu a gdzie indziej nie ma;))) No, oni z patriotyzmem to jak garbaty do ściany...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Martian- czyli nie czytałeś. A warto. Jest właśnie o zwykłych ludziach, którzy w doopę dostają za czyjeś winy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.