szajka Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 Ostatnio grałem koncercik w pewnej miejscowości udzielam się teraz w kapeli hardcorowo-punkowej i na koncercik założyłem koszulkę z godłem i napisem Polska nie wiedzieć czemu część osó reagowała jak płachta na byka co złego jest w noszeniu barw narodowych oczywiście jedna z teorii jest skini tylko noszą a ja akurat noszę bo lubię podkreślać to ze jestem Polakiem i dumny jestem z tego ale nie oznacza to że bedę napierdzielał Żydów,Czaronskórych czy Gejów zrobcie w koncu ten znaczek to koszulkę kupie lub zrobie odkrywcy zobaczymy jaka ona wywoła reakcje jesli ktoś zainteresowany to na my space zespół UBOJNIA z Lubska i OCTAGON z Lubska pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 Widzisz, mieszkamy w bardzo dziwnym ( durnym kraju ). Bezrobotny we Wrocławiu został wyrzucony z egzaminu na operatora ciężkiego sprzętu, bo nie ściągnął w sali z głowy czapki ( nosi ją z powodów zdrowotno-estetycznych, cierpi na chorobę skóry ). Zostało to potraktowane jako obraza godła wiszącego na ścianie. Z drugiej strony członkowie ( to eufemizm dla inteligentnych ) Samoobrony, choćby, paradowali na blokadach dróg ( lejąc się z policją czy polewając gnojowicą ) w biało-czerwonych krawatach i z godłem w klapie marynarki i nikomu to nie przeszkadzało.A wiesz, że nie masz prawa ( robiono przymiarki do zmiany tych przepisów ) dla fantazji wywiesić za oknem flagi w barwach narodowych? W myśl przepisów można to robić ( w przypadku osób prywatnych ) tylko w uzasadnionych momentach- patrz święta narodowe. PS- Ty się ciesz, że na konflikcie werbalnym się skończyło. Ja niejeden raz dostałem po zębach za białą drabinkę w glanach ( jak nie od skinheadów- za podszywanie się, to od brudasów- za byciem nazi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 to jakiś idiotyzm i paranoja, jedną z pierwszych rzeczy jakie wywiozłem gdy przeprowadziłem się do innego kraju była flaga oraz właśnie koszulki z godłem. Noszę je kiedy tylko mogę, spotykam się z bardzo życzliwymi reakcjami.Za to faktycznie gdy wpadam do Polski to różnie już z tym bywa. Jesteśmy narodem bardzo zakompleksionym, to naprawdę jest widoczne, wieczne poczucie niższości. Takie kmioty, które kręcą nosem na flagę własnego kraju bez problemu często założą t-shirta z flagą innego, ważne żeby to był zachód o lepszy". Dziwnym jest, jak często okazuje się, że ludzie w domu nie posiadają flagi. Skoro szaraczki patrzą z takim podziwem na USA, to czemu nie widzą, że tam flaga jest po prostu zawsze i wszędzie. Kończąc, podkreślam--nosic, byc dumnym i godnie reprezentowac własny kraj. pozdrawiam.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 niestety takie uprzedzenia wśród ludzi wywołały wszelakie naorodowo-radykalne stereotypy, też obracam się w klimacie hc/punk i wiem że wiekszosc ludzi od razu przykleja do kogos nacjonalizm jak tylko zalozy cos z godlem czy flagą, ale nie przejmujmy się tym, to że ktoś jest dumny ze swojego kraju, nie czyni go nacjonalistą!Grunt to świadomośc.pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 czyli oddają bez walki barwy i symbole narodowe ekstremistom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 grba- trudno, mimo wszystko, Samoobronę nazwać partią narodową lub ekstremistyczną ( no, chyba że o kasie rozmawiamy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Jak wiesz Yeti nie lubię uogólnień nawet w stosunku do samoobrony. Niestety tak zawsze w naszej historii jest, że do koryta pchają się największe... i bez wyjątku na zapatrywania polityczne, bo ci u steru rzadko je mają, a ci biedni szarzy malutcy to im po wyborach mogą.... skoczyć i obtoczyć tym u koryta. Uogólniasz, tylko i wyłącznie do tych u koryta...Drugą sprawą jak łatwo dajemy się mamić tym cwaniakom jako naród, nasza polska łatwowierność i naiwność... W Każdej partii zaręczam ci są ludzie którym zależy na dobru Polski, tylko nie mają siły przebicia i nie mogą z tymi u steru konkurować. Szczury kontra białe myszki(ale nie te od Popiela, choć to mogła być właśnie alegoria) Nie zapędźmy się w schematy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Martian, błagam. Bardzo lubię z Tobą dyskutować, ale nie dajmy się zwariować. Nie uważasz, że biało-czerwone krawaty S. i lanie gnojowicą w policjantów, było szarganiem barw narodowych? Nie uważasz, że nap....ni kibole ryczący je...ć PZPN" i wymachujący flagami czy walący dechami z ławek w policję to przegięcie? Nie sądzisz, że manifestacja pod flagą b-cz i wykrzykiwanie haseł typu Żydzi do gazu" to kryminał?Ja nie uogólniam- daję dowolne przykłady SZARGANIA i ZNIEWAŻANIA barw narodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Weź pod uwagę, że nie wszystkim w naszym państwie żyje się różowo jak w warszawce na wiejskiej, desperacja pcha ludzi do nie raz drastycznych posunięć. Wiesz My to jesteśmy wzór cierpliwości społecznej w dzisiejszych czasach na tle innych narodów Europy, czy jeszcze szerzej patrząc (od przemian ustrojowych) Przechodzi praktycznie wszystko, i czasami tylko u steru się coś zmieni ale w doli zwykłego szaraka" obywatela nic tylko marazm i brak perspektyw. Wiem, każdy kowalem własnego losu, ale niektórym (większości) to ktoś młotek i kowadło zaiwanił...Co do pseudo kibiców, to fakt, tu masz 100% rację.Taka moja empatia..., bo ja to jestem kapitalistycznym socjalistą, lub odwrotnie, ale zawsze patriotą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Martian- ale my nie piszemy, czy gnojowica jest lekiem na całe zło. Piszemy o szarganiu godła i barw narodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 No to co benzyna..? Bardziej dostojnie..? Chyba się troszkę nie zrozumieliśmy i nie rozumiemy nadal. Pisałem kto inspiruje i doprowadza do takich sytuacji a później winduje się na ich plecach i frustracji- tych szaraczków... Slogany o patriotyzmie liberałów nie wiem czy nie gorsze od gnojowicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Martian- rozumiemy się doskonale, wbrew pozorom. Poszukaj, z łaski swojej, art. na Wyborczej o Elblągu- o tym m.in. piszemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Jezu a gdzie indziej nie ma;))) No, oni z patriotyzmem to jak garbaty do ściany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Martian- czyli nie czytałeś. A warto. Jest właśnie o zwykłych ludziach, którzy w doopę dostają za czyjeś winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.