profos Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 zbyniek, fanty jeszcze wychodzą, ale k-szela za bardzo zawyżył poziom wątku, więc ja fotek swoich miernot nie wkleję.
Rujewit Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Mówiełem jechac tam pod A......... a nie pod B.......... to też byśmy się nakopali fanciochów ;) Ale nastepnym razem może uda mi sie Ciebie namówić ;P No chyba że nastepnym razem pojedziemy tam gdzie ten dziadek nam mówił ? Ale to się jeszcze zgadamy
Argentum Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Ja tam wole punk G :)pozdrawiam opolskie i dzieki za wyjaśnienie kolego dr.tommy i do zobaczenia w niedzieke k-szela ......
k-szela Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 W niedziele ostre kopanko:) trzeba wykopać resztę po 1 narciarzy, a może coś więcej.
Argentum Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Tak jak mówisz Krzychu miejscówka wydaje sie obiecujaca i do tego dziewicza he he ...
sturmpanzer73 Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 ten cyrkiel i ekierka to jakaś symbolika masońska pozdro
karpik Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Cyrkiel i kątownik to również symbol" cechu cieśli- tu raczej szukałbym właściciela.
Argentum Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Pwenie jakaś ozdoba z pudełka czarno prochowca :) ????
Argentum Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Zawsze można w snie cos wykopać ......... :-)
cinek158 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 witam co to za klamerka niemiecka z początku tematu,ta z nakładka ??
Argentum Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Kilka zdan na temat blaszki ...5 Ausbildungs Bataillon (Offiziersbewerber) 1 der Luftwaffe czyli 5 kompania 1 szkoleniowego batalionu podchorążych Luftwaffe.Batalion ten powstał 1 maja 1943 roku w celu przyśpieszenia szkolenia podchorążych na oficerów Luftwaffe.Składał się z 6 kompanii, z których absolwenci trafiali do Luftkriegsschulen:1.Kompanie do LKS 1 Dresden 2.Kompanie do LKS 2 Gatow 3.Kompanie do LKS 3 Werder (später Oschatz) 4.Kompanie do LKS 4 Fürstenfeldbruck 5.Kompanie do LKS 5 Breslau 6.Kompanie do LKS 7 TullnNastępnie trafiali do jednostek spadochronowych, artylerii przeciwlotniczej czy łączności lotniczej.Komendantem był Major Ortwein.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.