Skocz do zawartości

I wojna i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 456
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
michal, ten pocisk nie wyglada na wystrzelony..

nastepnym razem pomysl zanim wezmiesz cos takiego ze sobą, bo moze dojsc do tragedii..

zasadniczo to chociaż w przybliżeniu podaj kaliber, bo ciezko go zgadnąć na podstawie zdjęć twojej dłoni.

pozdrawiam.
Napisano
88mm :)

no może i nie musiał zostać wystrzelony tylko wybuchł poniewaz sklad ammo wylecial w powietrze wraz z tym co sie tam znajdowalo. Tak mowia ludzie. To bylo z jakies 50lat temu. Podobno

W kazdym badz razie w srodku pusto. Nie podlega pod ustawe.Wyglada mi to na ppanca.
Napisano
A łuska to 7,92x57 Mauser Producent: Pocisk" S.A., Warszawa; dostawca mosiądzu na łuskę Walcownia Metali, Dziedzice; mosiądz 67 (67% Cu, 33% Zn). Wyprodukowano w 1932 roku.

Pozdrawiam Wojtek
Napisano
Kolego Sławku dziekuje Ci serdecznie. Brawo.

A tak na powaznie koniec tematu bo jak wczesniej napisalem jest to tylko skorupa zreszta masz teraz porownanie ze zdj :) to ppanc wiec w cos przywalil :) Dzieki wielkie Shluka.
Napisano
Odezwij się Tomku z Debicy do mnie ;d Musimy sie gdzieś wybrać na wykopki. Bo już dość nauki mam ;d jak masz tylko czas dzwon,pisz cokolwiek. Mam ciekawe miejsce. Nawet bardzo i wreszcie zero dołków w lesie ;d
Napisano
Nie wiem za co dziękujesz Michał ale nie trzeba było:) Może ty wiesz o tym co napisałem we wcześniejszym poście ale uwierz nie każdy zdaje sobie z tego sprawe a pozniej czyta sie rózne pierdoły>>>>>>>>>>>>>>bez odbioru.
Napisano
watkow na ten temat jest sto tysiecy na forum. Owszem nie kazdy potrafi,jednak byliscie w bledzie ten przedmiot jest wporzadku. Wiec nie rozumiem ten dyskusji. Ale dzieki za troske, milo z waszej strony. Ps o jakim wypadku mowa? mam zaleglosci na forum.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie