Arseon Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR> Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjfg Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Chciałem powrócić do tematu. Mam podobną wpinkę też z napisem POMOC ZIMOWA. Co to za akcja i w jakim okresie przeprowadzana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arseon Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 może ktoś coś wie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arseon Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arseon Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 mam taki sam jak twoj - w calosci Arek, u góry jest kilof i jedlina (skrzyżowane), podeślę fotkę jak wróci do domu aparat ;]znaczek miał formę medalika, tez stawiał bym na IIRP..pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjfg Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Niemcy w latach 33-39 i42 organizowali kwesty uliczne na rzecz armii pod takim samym hasłem. To znalazłem w necie co do polskiej kwesty nic nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Zapewne okres II RP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muchomor Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Przedwojenna ,zapomniana już w Polsce tradycja zbiórek nazywanych Pomocą Zimową". W listopadzie-grudniu każdego roku odbywała się w kraju akcja zbierania funduszy dla najbardziej potrzebujących - bezrobotnych, biednych i bezdomnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Arseon
Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR>
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.