Arseon Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR>
kjfg Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Chciałem powrócić do tematu. Mam podobną wpinkę też z napisem POMOC ZIMOWA. Co to za akcja i w jakim okresie przeprowadzana?
Arseon Napisano 30 Październik 2008 Autor Napisano 30 Październik 2008 Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR>
8total4 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 mam taki sam jak twoj - w calosci Arek, u góry jest kilof i jedlina (skrzyżowane), podeślę fotkę jak wróci do domu aparat ;]znaczek miał formę medalika, tez stawiał bym na IIRP..pozdro!
kjfg Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Niemcy w latach 33-39 i42 organizowali kwesty uliczne na rzecz armii pod takim samym hasłem. To znalazłem w necie co do polskiej kwesty nic nie znalazłem.
muchomor Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 Przedwojenna ,zapomniana już w Polsce tradycja zbiórek nazywanych Pomocą Zimową". W listopadzie-grudniu każdego roku odbywała się w kraju akcja zbierania funduszy dla najbardziej potrzebujących - bezrobotnych, biednych i bezdomnych.
Pytanie
Arseon
Witam znalazłem tę blaszkę pomiędzy XIX -stowiecznymi rzeczami,czy to część jakiegoś znaczka,kto przyznawał pomoc zimową,komu i w jakich czasach ?Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki.POZDR>
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.