Łukasz_18 Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 Nie znalazłem podobnego tematu więc pozwoliłem sobie taki założyć. Macie może jakieś ciekawe przepisy na wina, nalewki albo inne alkohole domowej roboty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Dobry pomysł,sam jestem ciekawy co możny stworzyć w domowych warunkach.Niestety nie znam przepisu ale kiedyś piłem nalewkę pieprzową,była wyborna :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 może przepis na dreliche(samogon).pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 No teraz się zacznie hehe :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 i szybko skonczy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Pierwsza czynność zakupić (balon)butle jakieś 15litrów zebrać owoce,gotujesz 10 litrów wody mieszasz z 3 kilogramami cukru czekasz aż ostygnie zalewasz butle do której wcześniej wrzuciłeś umyte owoce i stawiasz w ciepłym pomieszczeniu na 4 tygodnie po tym okresie zlewasz wio do pojemnika przez sito i po oddzieleniu zalewasz z powrotem wino do butli i tak oże stać już dłuższy czas.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Z dziwnych rzeczy miałem okazję próbować wina z pigwy. Taki ciekawy owoc, który do niczego poza robieniem wina albo kompotu sie nie nadaje (jeść się nie da). Wino było potwornie słodkie.A jak ktoś lubi hardcore to proponuje spirytus rozrabiany z kiślem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdziss15 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 zdaje się fachowo określany jako Turbo kisiel" ? dobrze mówię :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 http://www.frazpc.pl/b/139304 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 19 Październik 2008 Share Napisano 19 Październik 2008 No, nie no... Panowie, bez przesady :D zamykamy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.