szajka Napisano 14 Październik 2008 Autor Share Napisano 14 Październik 2008 szukam skanow tej ksiazki i jesli ktos posiada to tlumaczenia czekam na jakies info pozdrawiam szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Przyłączam się do prośby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 ksiązka ta nie jest zbyt dobra Majewskiego Dolny Ślask 1945 Wyzwolenie jest trochę lepsza. Jedyne co dobre w Der Kampf um Schlesien 1944/1945 Hans von Ahlfen to fragmenty wspomnień a tak po za tym to niema zbyt wiele wiecej niż u Majewskiego. Skanów nie posiadam, mam fragment ksiązki w wordzie 2-3 rozdziały. to mogę się wymienić za jakiś materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Przede wszystkim na koncu ksiazki sa ciekawe mapki.W przeciwienstwie do wielu naszych ksiazek pokrywaja sie z terenem.Jesli dobrze sie poczyta,podane sa miejsca rozbicia niemieckich oddziałów,zniszczenia kolumn.Gwarantuje ze pokrywaja sie z prawda.Wiem poniewaz wiele tych miejsc sam osobiscie sprawdzałem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 zgłoście sie na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 15 Październik 2008 Autor Share Napisano 15 Październik 2008 Swiety :) heheheh dwie pieczenie przy jednym ogoniu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 15 Październik 2008 Share Napisano 15 Październik 2008 Ależ skąd, takie zrządzenie całkiem losowego przypadku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 wielkie dzięki past :) pozdrawiam i to wlasnie sie nazywa forum i pomoc kolegów po fachu jeszcze raz dzieki past:)Świety kiedy jedziemy na grzebanie razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Witam!Szajka czy można się jakoś podłączyć pod Ahlfena? Już też długo poszukuję tej pozycji. Będę bardzow dzięczny. Jak co to mogę się jakoś odwdzięczyć.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Zapomniałem dodać, poszukuję jeszcze tych pozycji:Damian Tomczyk – „Przełamanie linii Odry w 1945r. przez Armie Radziecką na Śląsku Opolskim” Henryk Stańczyk – „Od Sandomierza do Opola i Raciborza”František Fajtl – “Opět doma”Hans Ahlfen – „Der Kampf um Schlesien: ein authentischer Dokumentarbericht” Milan Kopecký – “1. Československá Samostatná Tanková Brigáda v SSSR”Ján Daňko – „1. Čs. Smíšená Letecká Divize v SSSR“Wilhelm Tieke, Friedrich Rebstock – “Im letzten Aufgebot: Die 18. SS-Freiwilligen-Panzergrenadier-Division Horst Wessel”Wolgang Werthen – “Geschichte der 16. Panzer-Division - Weg und Schicksal”Fritz Vetter – “Die 78 Infanterie und Sturm Division – 1938 – 1945” Horst Wolfram Geissler – “Panzer im Osten - Kampf einer Division in Sowjetrußland - 17. Panzer-Division” - Manuscript Oberstlt. i.G. a.D. Freiherr von Berlepsch – “Die 68. Infanterie-Division 1939 – 1945” - ManuscriptOt tak skromnie :-)Może ktoś posiada w swoich zbiorach.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 jasne napisz na priv :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 SUPER! Podpowiedz mi jeszcze prosze jak się wchodzi na priv (aż mi wstyd że nie wiem). Jeszcze tam mnie nie było - na czacie widze tylko pokój główny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Priv-czyli prywatnie-klikasz na nicka użytkownika, wyświetla sie okno z którego system wysyła maila do użytkownika. To takie anty-spamowe zabezpieczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 ...i robisz to z forum-stąd.ps. szajka co tam jeszcze masz ciekawego z ebooków? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazda1010 Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Serdeczne dzięki za wyjaśnienie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwajcar Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Nie chciałem odgrzebywać starego tematu ale właśnie zorientowałem się że przed formatem dysku nie skopiowałem Kampf um Schlesien... czy mógłbym prosić kogoś o podesłanie na maila? Z góry dzięki, jeśli będę w stanie w zamian w czymś pomóc - odwdzięczę się czymś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwajcar Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Mój mail DamianlegnicaMAŁPAop.pl , niestety zapomniałem na jaki założyłem konto na odkrywcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwajcar Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Już nieaktualne, dzięki uprzejmości jednego z użytkowników już mam :) Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.