Skocz do zawartości

Garett ace250

tadeks6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ACE 250 TO kombajn na mały kolor. duże przedmioty tym bardziej przechwyci, głebokość , zalerzy od rodzaju gruntu. wydaje mi się że raczej max do 40 cm.
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hey odświeżam wątek... Ijeszcze małe pytanko jak kanar radzi sobie z fantami wykonanymi z aluminium np nieśmiertelniki, czy są jakieś szanse znaleść takiego fanciora tym sprzętem?????
Napisano
aluminium to kolor wiec jak najbardziej tak. Tyle ze niesmiertelniki przewaznie znajdziesz na wyjsciu militarkowym (przewaznie) a na nim z kanarkiem sie nakopiesz :)))
Napisano
aluminium pokazuje jako srebro,ace 250 jest rzeczywiście kombajnem na kolorki, nie popuści żadnemu co tylko znajdzie się w jego zasięgu!
a z tymi głębokościami to bym się mógł co z niektórymi niedowiarkami pokłócić:)
bo ostatnio mnie mile zaskakuje, fakt że na 1m. wykopki raczej nie masz co liczyć ale po co masz kopać jedno metrowe rowy na łuski?!
spoko na 0,5m sięga, i jak jakiś kolega zdążył napisać zależy dużo od gruntu, ostatnio w miękiej ziemi odkopałem starą ołowianą rurę średnicy ok.5cm na jakieś 0,5-0,7m. było spokojnie, więc byłem w lekkim szoku
Napisano
No to pięknie(-: A po jakim terenie przede wszystkim śmigacie ze swoimi ACE250???? Ja przede wszystkim lubie las... No i gdzie osiągi są większe dla tej wykrywki, w lesie czy na polu????????? Daż Dół tadeks6(-:
Napisano
Jak to co?
1,2,3,próba spraya na to chyba reklamację uznają,ale na Garreta nie sądzę żeby była potrzeba reklamacji,to jest firma.
Ale jeśli nie spray to są folie samoprzylepne.Pzdr.
Napisano
Niestety na tzw,zasięg mają wpływ czynniki takie jak rodzaj gleby,mineralizacja itd.Nie da się jednoznacznie określić ile w lesie ile w polu?Napewno w piachu głębiej niż w czarnoziemie.Są to jednak minimalne różnice dla Ace.Pzdr.
Napisano
http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=460 cos o testach mozesz porownać inne wykrywacze z kanarkiem wcale nie wypada gorzej od drozszych wykrywaczy...
Napisano
u mnie najlepsze efekty są na ornych polach i łąkach, w lasach głęboko nie nakopie z racji rejonu w którym mieszkam(dolnośląskie) zaraz pod ściułką znajdują się skały:(
Napisano
Witam 1szybki... To wcale nie odemnie zalezy. Mam ograniczone fundusze ok 700zł, no i chciał bym coś z dobra dyskryminacją, a za te kase to nie wiele jest... Jezeli znasz jakiś wykrywacz za te pieniadzę z dyskryminacją taką jak w kanarku no i może lepszym zasięgie no to śmiało pisz może być używany (-8 Daż Bór tadeks6.
Napisano
wg mnie jesli masz tylko 700zl, i chcesz kopac kolor (monety, luski) to nic lepszego od ace 250 nie znajdziesz (chyba ze uzywke po znajomosci)
plytko bierze ale 90% kolorowych fantow wychodzi na sztych
nakipiesz tym lusek na kilogramy
Napisano
@ Tadeks6... tylko żebyś sie z tą dyskryminacją w kanarku nie przeliczył... mam nadzieją że miałeś go już w ręku i pochodziłeś po polu i w lesie... jak dla mnie to na pole na monetki jest ok ale do lasu.... to tylko na łuski chyba :) ostatnio po wypadzie do lasu miałem dość łusek i teraz na samo wspomnienie o nich źle mi sie robi.. a nie wytniesz ich dyskryminacją bo w zależności jak leżą piszczy na kilku miejscach skali i wycinając je pozbywasz sie potencjalnie wielu ciekawych. a wracając do tematu... pomyśl jak długo będziesz chciał kopać łuski... wydając kasę może lepiej kupić coś bardziej uniwersalnego, używanego? Osobiście nie wiem co mozna polecić bo nie chodziłem z niczym innym oprócz handmake'owego F555 (statyk) :)
życzę trafnego wyboru sprzętu
pozdrawiam serdecznie
Gerard
Napisano

a tak oto ja zakryłem kanarkowi jego piórka :) pracy nie jest dużo. na elektronice przymocowałem materiał z jednej strony za ponocą kawałków grzbietu (takiego co się w niego kartki wsuwa) a z drygiej strony jest troczek do zawiązywania :)

Napisano
Witam, interesuje mnie jak by się zachował kanarek w przypadku gdy fant np kielch od szrapnela znajdował by sie na jego drodze??? Jak on by zareagował na pierścień wiodący, który jest wykonany z metalu kolorowego???? Jest jakiś ton przyznaczony do zelaza+kolorek???? Jeśli ktoś trafił taki fant kanarkiem,lub inn stal+kolor, to niech się wypowie... Pozdro tadeks6.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie