felfree Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 ACE 250 TO kombajn na mały kolor. duże przedmioty tym bardziej przechwyci, głebokość , zalerzy od rodzaju gruntu. wydaje mi się że raczej max do 40 cm.
wilzken Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Dwa tygodnie temu namierzyłem przy pomocy ACE 250 klamerkę carską na głębokości ok 30 - 35 cm (piaszczysta wilgotna gleba).
tadeks6 Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 Hey odświeżam wątek... Ijeszcze małe pytanko jak kanar radzi sobie z fantami wykonanymi z aluminium np nieśmiertelniki, czy są jakieś szanse znaleść takiego fanciora tym sprzętem?????
adek_ Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 aluminium to kolor wiec jak najbardziej tak. Tyle ze niesmiertelniki przewaznie znajdziesz na wyjsciu militarkowym (przewaznie) a na nim z kanarkiem sie nakopiesz :)))
KRANIK Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 aluminium pokazuje jako srebro,ace 250 jest rzeczywiście kombajnem na kolorki, nie popuści żadnemu co tylko znajdzie się w jego zasięgu!a z tymi głębokościami to bym się mógł co z niektórymi niedowiarkami pokłócić:)bo ostatnio mnie mile zaskakuje, fakt że na 1m. wykopki raczej nie masz co liczyć ale po co masz kopać jedno metrowe rowy na łuski?!spoko na 0,5m sięga, i jak jakiś kolega zdążył napisać zależy dużo od gruntu, ostatnio w miękiej ziemi odkopałem starą ołowianą rurę średnicy ok.5cm na jakieś 0,5-0,7m. było spokojnie, więc byłem w lekkim szoku
tadeks6 Napisano 23 Październik 2008 Autor Napisano 23 Październik 2008 No to pięknie(-: A po jakim terenie przede wszystkim śmigacie ze swoimi ACE250???? Ja przede wszystkim lubie las... No i gdzie osiągi są większe dla tej wykrywki, w lesie czy na polu????????? Daż Dół tadeks6(-:
Swiety82 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Też zastanawiam się nad ace250, ale denerwuje mnie żółty kolor, w lesie jak żarówka :/ a na gwarancji raczej nie można pryskać sprayem :)
dzieci3 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Dostępna jest osłona elektroniki za ok.50pln,która pozbawi go irytującego Cię koloru.Pzdr.
Swiety82 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Widziałem, ale co z hmmm podłokietnikiem"?
dzieci3 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 Jak to co?1,2,3,próba spraya na to chyba reklamację uznają,ale na Garreta nie sądzę żeby była potrzeba reklamacji,to jest firma.Ale jeśli nie spray to są folie samoprzylepne.Pzdr.
fabis94 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 pomalowany podłokietnik gwarancji nie zaszkodzi, a osłona elektoniki to standarcik...
fabis94 Napisano 23 Październik 2008 Napisano 23 Październik 2008 znów nie załadowałem zdjęcia,przepraszam i pozdrawiam:)
tadeks6 Napisano 24 Październik 2008 Autor Napisano 24 Październik 2008 He he he(-; Nikt mi nie odpowiedział na moje pytania... No to jeszcze raz Gdzie osiągi są największe??? Las, Pole ????
dzieci3 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Niestety na tzw,zasięg mają wpływ czynniki takie jak rodzaj gleby,mineralizacja itd.Nie da się jednoznacznie określić ile w lesie ile w polu?Napewno w piachu głębiej niż w czarnoziemie.Są to jednak minimalne różnice dla Ace.Pzdr.
1szybki Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 Tadek a nie interesują cię wykrywacze innych firm niż Garrett?
Damian84 Napisano 24 Październik 2008 Napisano 24 Październik 2008 http://www.poszukiwania.pl/portal/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=460 cos o testach mozesz porownać inne wykrywacze z kanarkiem wcale nie wypada gorzej od drozszych wykrywaczy...
KRANIK Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 u mnie najlepsze efekty są na ornych polach i łąkach, w lasach głęboko nie nakopie z racji rejonu w którym mieszkam(dolnośląskie) zaraz pod ściułką znajdują się skały:(
tadeks6 Napisano 27 Październik 2008 Autor Napisano 27 Październik 2008 Witam 1szybki... To wcale nie odemnie zalezy. Mam ograniczone fundusze ok 700zł, no i chciał bym coś z dobra dyskryminacją, a za te kase to nie wiele jest... Jezeli znasz jakiś wykrywacz za te pieniadzę z dyskryminacją taką jak w kanarku no i może lepszym zasięgie no to śmiało pisz może być używany (-8 Daż Bór tadeks6.
cugi Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 wg mnie jesli masz tylko 700zl, i chcesz kopac kolor (monety, luski) to nic lepszego od ace 250 nie znajdziesz (chyba ze uzywke po znajomosci)plytko bierze ale 90% kolorowych fantow wychodzi na sztych nakipiesz tym lusek na kilogramy
gerard_w Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 @ Tadeks6... tylko żebyś sie z tą dyskryminacją w kanarku nie przeliczył... mam nadzieją że miałeś go już w ręku i pochodziłeś po polu i w lesie... jak dla mnie to na pole na monetki jest ok ale do lasu.... to tylko na łuski chyba :) ostatnio po wypadzie do lasu miałem dość łusek i teraz na samo wspomnienie o nich źle mi sie robi.. a nie wytniesz ich dyskryminacją bo w zależności jak leżą piszczy na kilku miejscach skali i wycinając je pozbywasz sie potencjalnie wielu ciekawych. a wracając do tematu... pomyśl jak długo będziesz chciał kopać łuski... wydając kasę może lepiej kupić coś bardziej uniwersalnego, używanego? Osobiście nie wiem co mozna polecić bo nie chodziłem z niczym innym oprócz handmake'owego F555 (statyk) :)życzę trafnego wyboru sprzętupozdrawiam serdecznie Gerard
gerard_w Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 a tak oto ja zakryłem kanarkowi jego piórka :) pracy nie jest dużo. na elektronice przymocowałem materiał z jednej strony za ponocą kawałków grzbietu (takiego co się w niego kartki wsuwa) a z drygiej strony jest troczek do zawiązywania :)
BRAT_MIH Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 Za ładnie to to nie wygląda. Muszę tez nad takim czymś pomyślec.
gerard_w Napisano 28 Październik 2008 Napisano 28 Październik 2008 z pokora przyjmuję słowa krytyki... :D moze nie za ładnie ale skutecznie i co najważniejsze nie rozpada mi się kamo" jak łażę :)
tadeks6 Napisano 29 Październik 2008 Autor Napisano 29 Październik 2008 Witam, interesuje mnie jak by się zachował kanarek w przypadku gdy fant np kielch od szrapnela znajdował by sie na jego drodze??? Jak on by zareagował na pierścień wiodący, który jest wykonany z metalu kolorowego???? Jest jakiś ton przyznaczony do zelaza+kolorek???? Jeśli ktoś trafił taki fant kanarkiem,lub inn stal+kolor, to niech się wypowie... Pozdro tadeks6.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.