Skocz do zawartości
  • 0

id. dablica rozdzielcza

mamdar7

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie koniecznie przykrycie górnej półki Catadero. W SHL 175 górna półka wygląda bardzo podobnie o ile mnie pamięć nie myli. Oczywiście nie ma w niej zegarów;)
Pzdr
Napisano
Jeśli rzeczywiście odległość między środkami otworów bocznych wynosi ok. 15 cm, to raczej pasuje do motocykla o niewielkiej pojemności.
pzdr
Napisano
dostałem informacje że jest to tablica od auta tylko nie wie czy od ,,willisa,, czy od ,,gaza,,( podobno w filmie ,,batalion karny,,występuje auto z taką tablicą}
Napisano
Tego typu tablice stosowano głównie w samochodach i nielicznych motocyklach z lat 30-tych, ale na pewno nie w WFM. Ten egzemplarz może pochodzić z Gaza M67 Czapajew", samochodu typu Ford A i pochodnych lub innego samochodu z początku lat 30-tych. W Willysie i Fordzie GPW zegary montowano do płaskiej blachy pod szybą a nie w takim panelu. Podobne ale dużo głębsze panele na zestaw przyrządów stosowano w kilku angielskich motocyklach, np BSA i Ariel.
Napisano
Pany... mi też nikt podobnej nie zidentyfikował, aż tu pewnego pięknego dnia w wątku

http://www.odkrywca.pl/gaz-czapajew,638708.html#638708

rzucił ktoś fotkę

http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/gaz67b.jpg

Pozdr
Napisano
Może to być najwyżej przykrycie górnej półki. A jeśli już, to motocykl chyba angielski. Odległość między środkami otworów bocznych to jakieś 15cm. Ciekaw jestem, co za zegar się ostał w tej blasze. Może są tam jakieś znaki, sygnatury, napisy?
C.
Napisano
niestety nie ma żadnych oznaczeń środku zegar jest całkowicie ,,utleniony,, przez szybkę widać tylko proszek z utlenionego aluminium, natomiast tablica była pokryta niklem? lub chromem? (jeszcze jest w niewielkiej ilości odpadająca,łuszcząca się warstwa niklu? lub chromu?)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie