Skocz do zawartości

Otyłość w rekonstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

A czy w regularnej armii byli tylko suchmelce i drągale. Zwłaszcza jeśli wojsko było z poboru zdarzał się wtedy i taki i taki. I gość który miał 20 lat i 50 lat. Także nie dziwę się, że w GRH też tacy ludzie występują. Ba nawet podziwiam ich, że przy swojej ułomności jeszcze chcą się w to bawić. Mnie samemu idea GRH zaczyna co raz bardziej podobać, ale zastanawiałem się czy przy moim wieku (49 lat) oraz wadze(110 kg) ktoś by się nie śmiał z takiego wojaka. Ale mówiąc szczerze mam co raz mniej oporów.

Pozdrawiam I.Z.

• Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Oj ,widać ,że sezon rekonstrukcyjny dobiegł końca bo zajmujemy się tematami pobocznymi dla rekonstrukcji . Jednak jak widzę kilka ostatnich postów wyrażało sensowne podejście do tego tematu.
Będąc uszczypliwym proponuję oprócz tematu -otyłość w rekonstrukcji wprowadzić tematy typu: wąsy w rekonstrukcji ,itp.:))
PANOWIE przestańmy wreszcie bić pianę !

Z resztą najlepiej podsumowują ten filmik komenty ;) Szczególnie z ust Niemców:

... Es ist ein Fake das is klar aber nett gemacht such mal die Leute die das machen!"

hose ugly old fat US guys,wearing XXXL Uniforms of German elite Soldiers...its just disgracefull."

Ja bym się tak nie przejmował tym co komentują niekótrzy pod tym filmem bo to i nieprawdą i nieco rasizmem trąci (wystarczy poczytać jak to selekcjonowano rekrutów do wspaniałego 'germańskiego' Waffen SS...).

Może na paradach to był i równy krok i wpaniałem błyszczące ciuchy i hełmy. W marszu frontowym wszystko było inaczej...

A skoro chcecie coś z epoki to voila. Jednostka Gebirgsjager, prawdopodobnie w Serbii 1941. Młodszy oficer na pierwszym planie z lewej jest chyba dwukrotnego kalibru jak jego kolega stojący obok. Tak, tak wiem - oficerom wolno wiele...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie