imek46 Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 A czy w regularnej armii byli tylko suchmelce i drągale. Zwłaszcza jeśli wojsko było z poboru zdarzał się wtedy i taki i taki. I gość który miał 20 lat i 50 lat. Także nie dziwę się, że w GRH też tacy ludzie występują. Ba nawet podziwiam ich, że przy swojej ułomności jeszcze chcą się w to bawić. Mnie samemu idea GRH zaczyna co raz bardziej podobać, ale zastanawiałem się czy przy moim wieku (49 lat) oraz wadze(110 kg) ktoś by się nie śmiał z takiego wojaka. Ale mówiąc szczerze mam co raz mniej oporów.Pozdrawiam I.Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Okejos nic nowego nie wymyśliłeś, bo taką karę już stosowali jak ja byłem w LWP na początku lat 80-tych ubiegłego wieku. I zaręczam ci że naprawdę to okopywanie nie ciekawie wyglądało.Pozdrawiam I.Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 A tak mi się przypomniało a propos wzrostu itp, taka była urocza fotka na aukcji jakiś czas temu.Tak na poprawę nastroju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 http://cgi.ebay.com/TOP-Original-WWII-German-Panzer-Tank-Soldier-Portrait_W0QQitemZ320308788479QQcmdZViewItem?hash=item320308788479&_trkparms=72%3A1240%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14hhihih poczułem sie lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Oj ,widać ,że sezon rekonstrukcyjny dobiegł końca bo zajmujemy się tematami pobocznymi dla rekonstrukcji . Jednak jak widzę kilka ostatnich postów wyrażało sensowne podejście do tego tematu. Będąc uszczypliwym proponuję oprócz tematu -otyłość w rekonstrukcji wprowadzić tematy typu: wąsy w rekonstrukcji ,itp.:))PANOWIE przestańmy wreszcie bić pianę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Koks – akurat problemu zarostu w rekonstrukcji bym nie bagatelizował…PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peiper Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Ad Koks.Na forum Hindusa jest taki wątek :http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=140;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 http://www.youtube.com/watch?v=Ba3baBS8gboTaka ciekawostka w temacie otyłości i dopasowania sylwetki. Dywizja Leibstandarte, zapewne gdzieś w okresie 1943-44. Niby wszystko OK ale:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Wątpię by był to dokument – raczej film nakręcony przez jedną z grup rekonstrukcji historycznej.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Hindusie - mam wrażenie, że Piett jest tego całkowicie świadom i posłużył się tym przykładem ironicznie. Z takim akcentem to Ci panowie mogliby być raczej w Amerikanische Legion" jeśli taki by powstał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Volle-Majten Cyborgenmarsch ;)Starsznie sztucznie to wygląda ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 Z resztą najlepiej podsumowują ten filmik komenty ;) Szczególnie z ust Niemców:... Es ist ein Fake das is klar aber nett gemacht such mal die Leute die das machen!" hose ugly old fat US guys,wearing XXXL Uniforms of German elite Soldiers...its just disgracefull." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 14 Październik 2008 Share Napisano 14 Październik 2008 Ja bym się tak nie przejmował tym co komentują niekótrzy pod tym filmem bo to i nieprawdą i nieco rasizmem trąci (wystarczy poczytać jak to selekcjonowano rekrutów do wspaniałego 'germańskiego' Waffen SS...).Może na paradach to był i równy krok i wpaniałem błyszczące ciuchy i hełmy. W marszu frontowym wszystko było inaczej...A skoro chcecie coś z epoki to voila. Jednostka Gebirgsjager, prawdopodobnie w Serbii 1941. Młodszy oficer na pierwszym planie z lewej jest chyba dwukrotnego kalibru jak jego kolega stojący obok. Tak, tak wiem - oficerom wolno wiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.