grzeb Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zamiast-grzybow-znalazl-w-lesie-pociski-i-granat,wid,10396406,wiadomosc.htmlMieszkaniec gminy Iława pociski i łuski przeciwpancerne oraz granat moździerzowy znalazł w lesie przy drodze Samborowo-Miłomłyn. Mężczyzna wybrał się do lasu na grzyby. Zamiast owoców runa leśnego znalazł 22 pociski przeciwpancerne o kalibrze 80 mm, granat moździerzowy o tym samym kalibrze oraz dwie łuski pocisków przeciwpancernych. Znalezisko pochodzi najprawdopodobniej z czasów II Wojny Światowej. Do czasu przekazania pocisków saperom miejsce znaleziska zabezpieczają policjanci z Iławy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 daj to do aktualności - a swoją drogą to takie dziwne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Bo zwykli ludzie nie zdają sobie sprawy po czym chodzą kiedy są w lesie i że to wszystko tak naprawdę jest na wierzchu, zresztą kolego Huku czy Ty nie emocjonowałeś się pierwszym niewybuchem na jaki trafiłeś??:)))To drugie to oczywiście żart:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 no ludzie chodzą za grzybami a pod mchem wszystko co możliwe i co może buchnąć. ja tak np. trafiłem a obok ludzie grzyby zbierali jak zobaczyli pierwszą skorupe f1 to sie odrazu zwineli. a mój pierwszy niewypał to jakieś 140mm pocisk i 2 f1(nie skorupy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 f35jsf -będę szczery -nie pamiętam :):) ale myśle że naturalnie tak -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 apropo tematudzis z kumplem gadałem, który ma kolegę z pracy pochodzącego gdzieś tam z Mazur (nie bede mowił konkretów),mają taki teren = las (głownie), gdzie w II wojnie 3 razy front prze chodził! mowił, że ludzie na grzyby boją sie tam chodzić bo rdzawe pamiątki na wierzchu tam leżą!rok temu bylo takich 2 tubylców, co z wyrywką chodzili - obaj do nieba polecieli niestety ;(od tamtej pory TUBYLCY TAM NIE KOPIĄ życie im miłe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 też słyszałem o tamtych stronach, kumpel tam jeździ do rodziny, i mówi że skorup tam nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 a droga Tarnowskie Góry-Częstochowa, na wysokości Woźnik, Kalet i Miasteczka Śląśkiego ? przez 12km tylko znaki w lesie, uwaga niewybuchy..to po tym, co dzieci do ogniska sobie rzucały pociskami..niestety jedno nie przezylo..bylo w newsach niezbyt dawno..przykladow jest wiele, oczywiscie wladze wola zeby to gnilo w lesie, bo czas je 'zdeaktywuje'...pozdro dla tych co nie tykaja złomu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.