Skocz do zawartości

Zamiast grzybow znalazł w lesie....pociski i granat

grzeb

Rekomendowane odpowiedzi

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zamiast-grzybow-znalazl-w-lesie-pociski-i-granat,wid,10396406,wiadomosc.html

Mieszkaniec gminy Iława pociski i łuski przeciwpancerne oraz granat moździerzowy znalazł w lesie przy drodze Samborowo-Miłomłyn. Mężczyzna wybrał się do lasu na grzyby.

Zamiast owoców runa leśnego znalazł 22 pociski przeciwpancerne o kalibrze 80 mm, granat moździerzowy o tym samym kalibrze oraz dwie łuski pocisków przeciwpancernych. Znalezisko pochodzi najprawdopodobniej z czasów II Wojny Światowej. Do czasu przekazania pocisków saperom miejsce znaleziska zabezpieczają policjanci z Iławy.

Bo zwykli ludzie nie zdają sobie sprawy po czym chodzą kiedy są w lesie i że to wszystko tak naprawdę jest na wierzchu, zresztą kolego Huku czy Ty nie emocjonowałeś się pierwszym niewybuchem na jaki trafiłeś??:)))
To drugie to oczywiście żart:)))

Pozdrawiam.

no ludzie chodzą za grzybami a pod mchem wszystko co możliwe i co może buchnąć. ja tak np. trafiłem a obok ludzie grzyby zbierali jak zobaczyli pierwszą skorupe f1 to sie odrazu zwineli. a mój pierwszy niewypał to jakieś 140mm pocisk i 2 f1(nie skorupy)

apropo tematu
dzis z kumplem gadałem, który ma kolegę z pracy pochodzącego gdzieś tam z Mazur (nie bede mowił konkretów),
mają taki teren = las (głownie), gdzie w II wojnie 3 razy front prze chodził!
mowił, że ludzie na grzyby boją sie tam chodzić bo rdzawe pamiątki na wierzchu tam leżą!
rok temu bylo takich 2 tubylców, co z wyrywką chodzili - obaj do nieba polecieli niestety ;(
od tamtej pory TUBYLCY TAM NIE KOPIĄ życie im miłe....

a droga Tarnowskie Góry-Częstochowa, na wysokości Woźnik, Kalet i Miasteczka Śląśkiego ?
przez 12km tylko znaki w lesie, uwaga niewybuchy..
to po tym, co dzieci do ogniska sobie rzucały pociskami..
niestety jedno nie przezylo..
bylo w newsach niezbyt dawno..

przykladow jest wiele, oczywiscie wladze wola zeby to gnilo w lesie, bo czas je 'zdeaktywuje'...
pozdro dla tych co nie tykaja złomu!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie