Skocz do zawartości
  • 0

Co to za nieśmiertelnik

wodnik.szuwarek1

Pytanie

Napisano

Witam trafił mi się dziś nieśmiertelnik . Nie wiem co to za jednostka Erg.Komp.Waffen SS Zeesen . Szukałem w książkach ale nie znalazłem takiej jednostki jak Zeesen .Proszę o odczytanie tego nieśmiertelnika i jaki był szlak bojowy tej jednostki. Dziękuje .

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam trafił mi się dziś nieśmiertelnik . Nie wiem co to za jednostka Erg.Komp.Waffen SS Zeesen . Szukałem w książkach ale nie znalazłem takiej jednostki jak Zeesen .Proszę o odczytanie tego nieśmiertelnika i jaki był szlak bojowy tej jednostki. Dziękuje .

Napisano
Erganzungs komp. Waffen SS Zeesen-kompania uzupełnień Waffen SS w Zeesen,musiała to być jakaś baza rekrutacyjna ,żołnierz z taką blaszką mógł trafić do każdej jednostki SS.
Napisano
Chyba nie, blaszka SS raczej znalazła się tam przez przypadek,obozy po-RADowskie mogli używać Rosjanie po zajęciu terenu jako miejsce koncentracji jeńców niemieckich przed wysłaniem ich na tzwn.˝białe niedzwiedzie˝,spotkałem się z takim miejscem.A z jakiego rejonu kraju pochodzi blaszka Zeesen?.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie