lolekkbusko Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Witam Panowie!Mam prośbę.Jak ktoś ma niemieckie blachy znalezione w okolicach Stopnicy,Szydłowa to proszę o wklejenie ich do tego wątku.Szukam jakie jednostki broniły okolic Stopnicy oraz linii frontu Stopnica-Szydłów.Wiem tyle ze w tamtych okolicach bronił się 48 korpus pancerny(ma ktos skład tego korpusu?),68dp-bliżej Szydłowa,304dp bliżej Stopnicy.Ja kopnąłem kiedyś w okolicach Szydłowa 2 St.Kp Inf Ers Btl.68. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Co prawda nie ma składu na styczeń 1945 kiedy to toczyły się walki w tymtych okolicach ale może się przyda http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/KorpsPz/XXXXVIIIPzKorps.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Kolego możeby się tak umówić na kopanko w stopnicy? Tylko na razie pogoda nie dopisuje. Wprawdzie wieś niedaleko Stp. ale niech będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 168 Dywizja w rejonie Potok-raków.Pogadaj z moim bratem-Mozikzem,on ci powie .Duzo blaszek trafialismy w rejonie -Kargów-Balice-bosowice.On byc moze pamieta jakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2008 Dziekuje Panowie za szybką odpowiedz!Gadalem z kolegą Mozixem ale nie pamieta juz tych blach.Tak dawno to bylo ;p.Gdyby ktoś miał w swojej kolekcji blachy z okolic Stopnicy niech wrzuca.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Witam was. Wyjade troche z ot.. ale czy warto jeszcze kopać w okolicach szydłowa, kurozwęk i staszowa? Bo za tydzień kroi mi się wyjazd do Kielc i Mysle zrobic trase przez kilka miejscowości.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Okolice Szydłowa też są ciekawe.Masz stronke z wykopków w tej okolicy:http://web.mac.com/rakow1944_45/Raków_1944-45/Witam.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Dzięki za link ale niestety poza startową z tym zdjęciem jeziora nic więcej nie idzie zrobić. Nie wiem dlaczego nie ma żadnych innych opcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 u samej góry jest link do galerii.http://web.mac.com/rakow1944_45/Raków_1944-45/Galeria.htmlps.ponawiam prośbę o wklejanie niemieckich blach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 Podbijam temat.Może ktoś ma w swojej kolekcji blachy kupione od poszukiwaczy z tych rejonow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.