Marcin Pe Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 Szanowni,szukam wszelkich informacji, zdjęć, pamiątek, śladów, wspomnień służby w JW 2583 (o, to najcenniejsze), słowem wszystkiego co dotyczy bez-lub-pośrednio wzmiankowanych w temacie koszar. A po co? Szykuje się monografia, no na razie małe opracowanie, a z czasem - kto wie... Za odpowiedzi typu pogooglaj sobie" z góry dziękuję, zasoby sieci dawno przekopane, książki na E-bayu, w których choć jedno zdjęcie Frankensteiner Kaserne się przewinęło - zakupione, widokówki z allegro - nabyte.Pomóżcie, a ja za parę dni, jak wrócę w okolice skanera, oddźwięczę się paroma ciekawymi skanami...
Marcin Pe Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Napisano 20 Wrzesień 2008 A tytuł wątku przeczytałeś dokładnie? W dwóch językach było ;)Nie, nie Ząbkowice, lecz: Ząbkowice Śląskie. Koło Wrocławia (pod Wrocławiem), Kłodzka, Wałbrzycha...
wm Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 No skoro już net przekopany to teraz by się przydało przejzeć archiwa, powinno w nich co nieco byc jak plan koszar,projekty budynków i co z tym sie wiaże koszty budowy,rok,koszty itp. Kwestia co chcesz ująć w tym opracowaniu. Bo jeszcze była szkoła podoficerska do 1945 która walczyła w Festung Breslau.Mnie osobiście interesuje własnie Heeres-Unteroffiziers-Schule 8 Frankenstein i co nieco mam o tej jednostce.
moro92 Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 http://nasza-klasa.pl/school/129075/39/photos/20dosyc ciekawe, 1PSK pod koszarami
MarcinP Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 He, nie ma to jak stracić hasło. To ja Marcin Pe, vel MarcinP. Wątek o koszarach w Ząbkowicach kwitnie na ząbkowickim forum. Pojawiły się wspomnienia, i cała masa zdjęć.Tak więc odświeżając temat, proszę oto link do lokalnego forum:http://www.zabkowiceslaskie.pun.pl/viewtopic.php?id=13&p=1
MarcinP Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Szanowni, kto może mi cokolwiek powiedzieć o uzbrojeniu (lub innych szczegółach) wojaków ze zdjęcia?
MarcinP Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Nie, ale to wojacy służący w koszarach będących tematem niniejszego wątku, mości moderatorze...
MeMeX Napisano 24 Grudzień 2011 Napisano 24 Grudzień 2011 Do MarcinP, jakim prawem publikujesz zdjęcia które nie są Twoja własnością? Tak się składa że to jest moje zdjęcie. Pozdrawiam Krzysiek.
Czlowieksniegu Napisano 24 Grudzień 2011 Napisano 24 Grudzień 2011 Dla dokładności, jesteś właścicielem tego egzemplarza, co widać po znaku wodnym".Fakt- sympatyczniej by było, gdyby MarcinP via Allezło ( jak rozumiem :-) się zapytał.
MarcinP Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Byłoby może sympatyczniej, gdybym wiedział kogo i gdzie pytać. Fotkę nadesłał kolega, z komentarzem znalazłem w sieci". Dziś kopie kopii tak krążą po sieci, że namierzenie źródła graniczy z cudem. Poza tym w życiu bym się nie spodziewał takiej reakcji tutaj, gdzie np w dziale II RP notorycznie na zasadzie kopiuj - wklej" wstawia się zdjęcia i z alledrogo, i z ibaja...Ps - na szczęście wstawienie tu zdjęcia chyba nie spowodowało wyblaknięcia oryginału, bo jedna z osób tworzących wątek o koszarach w Ząbkowicach go nabyła.
Czlowieksniegu Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 :-)A i owszem. Nie byłoby problemu, gdyby nie reakcja ( czy histeryczna, nie mi osądzać ) Krzysztof27u/MeMex...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.