Skocz do zawartości
  • 0

Naczynie, ozdoba??? Proszę o ID

gwiazda1010

Pytanie

Napisano

Co to może być - sam nie mam pojęcia. Znalezione na polu. Dokładnie nie wiem z jakiego materiału, napewno nie żelazo, chyba miedź lub mosiądz. Może ktoś z Was wie co to może być.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możliwe, że używali tego do robienia dziur, ale nie w ziemi i po wojnie, a w czasie wojny, w czaszkach i to jakieś 3000 lat temu ;)
Napisano
Kolego, to jest toporek z epoki brązu!!!! Nie ma znaczenia, w jaki sposób wszedłeś w jego posiadanie, nasze jewrosocjalistyczne państwo może Cię zgnębić za zawłaszczenie obiektu o wartości historycznej. Pamiętaj że wszystko co leży w ziemi, jest własnością skarbu państwa.
Napisano
no ale kolega wyraźnie przecież napisał że leżało nie w ziemi a na ziemi-wysoko nad ziemią na grudce wyoranej ziemi nieprawdaż-i nie ma obowiązku wierzyć komukolwiek że ktoś sobie mówi że to coś z epoki brązu prawda?ja mówię że to do robienia dziurek pod cebulki--tak jest!i ma prawo zasugerować się każda wypowiedzą a nie ma w tym kraju obowiązku oddawania komukolwiek znalezionych na ziemi kawałków metalu!!!
Napisano

Co to może być - sam nie mam pojęcia. Znalezione na polu. Dokładnie nie wiem z jakiego materiału, napewno nie żelazo, chyba miedź lub mosiądz. Może ktoś z Was wie co to może być.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie