Skocz do zawartości

Spodnie M37

Rekomendowane odpowiedzi

Powraca chyba najtrudniejszy temat rekonstrukcji sylwetki wczesnowojennego żołnierza Wehrmachtu. Najgorsze, że problem do tej pory nie znalazł globalnego rozwiązania.
Jak zwykle – dobrej jakości repliki to „Lost Batallion” (http://www.lostbattalions.com/german33-45/heer/heerwool/M36Trousers.html ), HERO (choć nie wiem czy teraz mają je w ofercie). „Szwedów” od jakiegoś czasu nie widziałem już na powszechnie znanym serwisie aukcyjnym, być może są na giełdach militariów.

Pozdrawiam
Hindus

Mam podobny problem, nigdzie nie ma M-37 :(

Znalazłem takie cuś, może ktoś już kupił? http://www.militariaonline.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=19_3&products_id=284

A jak wygląda sprawa ze spodniami od Franka? Na stronie ma, ale zdjęć nie widziałem..

Na ebayu pokazało się coś takiego:

http://cgi.ebay.pl/SWEDISH-ARMY-HUNTING-PANTS-100-WOOL-4-POCKET-SIZE34X32_W0QQitemZ120301621039QQihZ002QQcategoryZ159031QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

myślicie, ze posłuzyło by to za bazę do konwersji?

Dobrze byłoby, gdyby jakiś posiadacz spodni M37 od Frankowskiego zabrał głos i podzielił się wrażeniami. Sam mam zamiar w niedalekiej przyszłości poczynić taki zakup i rozpatruję różne ewentualności. Szwedów coraz mniej, chociaż trafiają się jeszcze w okrojonej rozmiarówce na amerykańskim eBayu a Janik tłumaczy się całkowitym brakiem sukna w kolorze steingrau. Ogólnie dobrze nie jest.

Pozdrawiam.

Ja także chce zakupić spodnie m37 również od Franka. Słyszałem od znajomego ,nawet z tego forum ,że dobre są.
Do tegoż Pana dzwoniłem i mówi , że ma e szare" . Pytałem go o zdjęcie to miał wstawić, ale było to z miesiąc temu a foty nie ma.

• 3 weeks later...
No ja nie wiem – jak dla mnie zdecydowanie za zielonkawe (co dobrze widać w zestawieniu z szarą koszulą) – może oświetlenie wykorzystane przy robieniu zdjęcia przekłamuje, ale generalnie mi się nie podobają…

Pozdrawiam
Hindus

Nie ten kolor... Zdaje sie ze Alexxx wrzucal na PzL zdjecia swoich spodni tego pochodzenia, i byly po prostu szare. W ogole nie maja tego niebieskawego odcienia M37. Ale lepsze to juz chyba niz szwedy, jezeli ktos nie chce wydawac pieniedzy na LB. Przynajmniej kroj w miare.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Wejdźcie sobie na WAF to zobaczycie oryginalne szaro-kamienne spodnie - charakterystyczny kontrast między spodniami a bluzą wynikał także z koloru feldgrau bluz M-36 z samego początku wojny - a nie jest identyczny z tym co oferuje Sturm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie