manian Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Zdjęcia mojego dziadka. Kojarzycie może co to za maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Hehehehhe Panowie czemu tak strzelacie ja z pepeszy a nuż jakaś kulka trafi w cel hehehehe Jednak bym posłuchał Dykty!!!!!! :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manian Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Zdjęcia mojego dziadka. Kojarzycie może co to za maszyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manian Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ...Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Potwierdzam, zdecydowanie Zundapp DB 200 lub 250.http://www.cybermotorcycle.com/gallery/zundapp/Zundapp_DB200.htmhttp://www.meisterdinger.de/z/149_4945.jpghttp://www.meisterdinger.de/z/149_4947.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abram Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Wejdz na tą stronkę.To strona rotoru Olsztyn oni organizują zloty starych motocykli.Zaloguj się i zapytaj na forum ogólnym o identyfikacje tego motoru powinni tobie pomóc. pzdr.powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ja tak po za tematem Abram to twoje nazwisko?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Witam . Zdjęcia są bardzo niewyraźne , ale mogę zaryzykować stwierdzenie , że jest to Panna Mania :)Tak była potocznie nazywana . ( Pannonia , to orginalna nazwa ) Węgierski motor , produkowany , przełom lat piędziesiąt , może jeszcze początek lat siedemdziesiątych ? z reguły miały pojemność około 250 cm i okolo 15 koni . Było wiele wersji , więc dokładnie , zwłaszcza że zdjęcia kiepskie , ostateczną opinię wolę zostawić specjalistom od motocykli . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 cupek6-właśnie, zostaw identyfikację specjalistom.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekra1 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Biorąc pod uwagę ubiór motocyklisty jest to okres na krótko przed II wojna światową albo zaraz po. Kształt i sylwetka motocykla , typ tylnego siedzenia , odpowiadają pierwszej polskiej SHL-ce. Zajrzyj tu i porównaj: http://motocykle.svasti.org/index.html?strona=http://motocykle.svasti.org/SHL.html Nie jest to niestety Panonia porównaj sposób mocowania przedniego błotnika , Panonia listwę mocującą błotnik do przednich widełek miała znacznie wyżej/ w pozycji 15minut po, posługując się tarczą zegara za przykład/ Na zdjęciu pierwszym widać wyraźnie że listwa jest w pozycji 20 po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Myślę Catadero , że nie dokładnie przeczytałeś mój wątek , bo zaznaczyłem wyraźnie , że tylko ryzykuję takie stwierdzenie . A wzięło się ono stąd , że w latach 78-80 , jeździłem na Pannoni , I już nie byłem wtedy małolatem . Oczywiście zaznaczyłem również , że zdjęcie jest mało wyraźne i mogę się mylić . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekra1 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Chodzi oczywiście o pierwszą polską SHL-kę, SHL 98. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Z całym szacunkiem jacekra1 , ale nigdy nie widziałem SHL-ki z dwoma rurami wydechowymi . Oglądnij wyraźnie zdjęcia , bo mimo ich kiepskiej jakości , to akurat widać . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 SHL to to nie jest. To coś większego. Może jakaś Jawa.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Jacekra1 . Zwracam honor . Model 98 miał dwie rury , ale nijak nie przypomina tego motoru ze zdjęcia . Widać , że mało widziałem a człowiek uczy się do końca życia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Zundapp DB 200-250. Nikt z Was nie dopatrzył się na zbiorniku emblematów Zundappa??????Pozdr.Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cupek6 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Zwróciłem jeszcze uwagę na jeden , pewnie istotny szczegół . Pannonie , z tego co pamiętam , miały siedzenia scalone a motor na zdjęciu chyba ma tak zwane dupo-klapy " czyli dwa pojedyncze siedzenia na sprężynach a to może mieć istotne znaczenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomignac Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Dykta ma rację, to jest dwutaktowy Zundapp. Na pewno nie Pannonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
manian
Zdjęcia mojego dziadka. Kojarzycie może co to za maszyna?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.