sudajew Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 nie dawno na wczasach w Darłówku przesiałem mojego LZ7 z 6-krotnym przybliżeniem. Tera mam zamiar kupić coś nowego, tylko że z 10 krotnym przybliżeniem. I tutaj się zaczyna prośba do Was, czy ktoś ma jakiś sprawdzony sprzęt, tylko tak z ceną do 800stów, bo jeszcze muszę wykrywkę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Polecam ci cyfrówkę fujifilm FinePix S 5800.10 krotny zoom 8 mega pixeli i w cho..ę bajerów.Radzę poczytać na alledrogo o niej.Ja zapłaciłem za nią 615 zł ze statywikiem, czytnikiem kart SD, Kartą SD 2GB.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Ja też korzystam z FujiFilm'a i jestem zadowolony.Tak naprawdę patrz na 3 rzeczy-zoom optyczny(ten cyfrowy można sobie w ##%$ wsadzić)Stabilizacja obrazuTryb MakroA pixle nie są aż tak ważne, 6Mpx pozwala na w miarę ładne zdjęcia i moim zdaniem więcej nie jest potrzeba-chyba że ktoś się bawi w cyfrową obróbkę zdjęć, szumy etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Każdy chwali swoje to i jahttp://www.ceneo.pl/401881 lub podobny z większą matrycą Nikon p80 to takie na każdą okazje dobre makra, i zoomy, tylko gabarytu przeszkadzają. Ale jak powiedział Kopijnik w teren wystarczy nawet jakieś telefonidło. Minus to żrą baterie ile wlezie - paluszki, a aku nie dają rady.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 dzięki panowie za odzew, pytanie do użytkowników 5800, a co do filmików to w dobrej jakości wychodzą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Wychodzą w dobrej jakości.Czym jest ciemniej tym się robi taki groszek ale to jak jest naprawdę ciemno.Sam robiłem nim filmiki i wychodzą ładnie dźwięk niczego sobie też ładny (ładnie słychać grizli na na filmiku z bielska). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Jeszcze jedno a mianowicie aparat posiada makro i SUPER MAKRO co pozwala robić naprawdę szczegółowe zdjęcia naszych fantów:)Aparat posiada kilka trybów fotografowania.Po przeczytaniu instrukcji 3 raz wszystko zrozumiesz pobawisz się trochę w ogrodzie nim i jest na prawdę aparat pierwsza klasa szczególnie polecam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 masz osiem stówek dołóż jeszcze dwie i kup używanego Canona 300D lub 350D dostaniesz z obiektywem kitowym i może jeszcze jakieś gratisy i choć aparacik ma parę latek to te cyfraki o których piszecie wyżej co do jakości zdjęć mogą się schować.Dokupisz sobie później zooma i masz bajer:) wiadomo na wykopki nie zabierzesz ale jak ktoś już pisał telefon lub kompakt za 150 zł styknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.