sudajew Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 nie dawno na wczasach w Darłówku przesiałem mojego LZ7 z 6-krotnym przybliżeniem. Tera mam zamiar kupić coś nowego, tylko że z 10 krotnym przybliżeniem. I tutaj się zaczyna prośba do Was, czy ktoś ma jakiś sprawdzony sprzęt, tylko tak z ceną do 800stów, bo jeszcze muszę wykrywkę kupić.
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Polecam ci cyfrówkę fujifilm FinePix S 5800.10 krotny zoom 8 mega pixeli i w cho..ę bajerów.Radzę poczytać na alledrogo o niej.Ja zapłaciłem za nią 615 zł ze statywikiem, czytnikiem kart SD, Kartą SD 2GB.POZDRAWIAM
Swiety82 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Ja też korzystam z FujiFilm'a i jestem zadowolony.Tak naprawdę patrz na 3 rzeczy-zoom optyczny(ten cyfrowy można sobie w ##%$ wsadzić)Stabilizacja obrazuTryb MakroA pixle nie są aż tak ważne, 6Mpx pozwala na w miarę ładne zdjęcia i moim zdaniem więcej nie jest potrzeba-chyba że ktoś się bawi w cyfrową obróbkę zdjęć, szumy etc...
martian. Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Każdy chwali swoje to i jahttp://www.ceneo.pl/401881 lub podobny z większą matrycą Nikon p80 to takie na każdą okazje dobre makra, i zoomy, tylko gabarytu przeszkadzają. Ale jak powiedział Kopijnik w teren wystarczy nawet jakieś telefonidło. Minus to żrą baterie ile wlezie - paluszki, a aku nie dają rady.Pozdro
sudajew Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 dzięki panowie za odzew, pytanie do użytkowników 5800, a co do filmików to w dobrej jakości wychodzą??
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Wychodzą w dobrej jakości.Czym jest ciemniej tym się robi taki groszek ale to jak jest naprawdę ciemno.Sam robiłem nim filmiki i wychodzą ładnie dźwięk niczego sobie też ładny (ładnie słychać grizli na na filmiku z bielska).
ensiferum3 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Jeszcze jedno a mianowicie aparat posiada makro i SUPER MAKRO co pozwala robić naprawdę szczegółowe zdjęcia naszych fantów:)Aparat posiada kilka trybów fotografowania.Po przeczytaniu instrukcji 3 raz wszystko zrozumiesz pobawisz się trochę w ogrodzie nim i jest na prawdę aparat pierwsza klasa szczególnie polecam.Pozdrawiam
Gniewkos Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 masz osiem stówek dołóż jeszcze dwie i kup używanego Canona 300D lub 350D dostaniesz z obiektywem kitowym i może jeszcze jakieś gratisy i choć aparacik ma parę latek to te cyfraki o których piszecie wyżej co do jakości zdjęć mogą się schować.Dokupisz sobie później zooma i masz bajer:) wiadomo na wykopki nie zabierzesz ale jak ktoś już pisał telefon lub kompakt za 150 zł styknie:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.