Hornet Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 Drugie z fragmentem prawego płata od Łosia..ciekawe czy można odpowiedzieć na jakim to lotnisku wykonano to zdjęcie??....
GrzeM Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 A nad tym skrzydłem Łosia 205" jest goły płat Czapli? Dość dokładnie widać strukturę wewnętrzną.
meserek Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 Ale ten samolot na ostatnim zdjęciu za bardzo mi na naszego nie wygląda. Te pasy na usterzeniu i konstrukcja półtorapłata ? Jakiś Nieuport ?
ZbyszekL Napisano 24 Wrzesień 2008 Napisano 24 Wrzesień 2008 Co to za konstrukcja za Wilkiem ?Czyżby kadłub Sokoła, jest inny niż w P-11 ?
KayFranz Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Kupiłem wczoraj książkę W. Schiera o polskich prezdwojennych samolotach rajdowych i znalazłem tam informację, że nie są znane (a właściwie były w 2007) fotografie przedstawiające układ tablicy RWD-6.Szukając materiałów do niemieckiego Klemma (albo Heinkla) znalazłem kiedyś to. Fotografia pochodzi z FLUGSPORT 1932, nr 19, str. 350.Jest na tej stronie (tylko nie pamiętam adresu - ale trafiłem tam bez wielkich problemów) też trochę innych, rzadko pojawiających się lub wcale fotografii z Challenge'u (np. widok silnika, usterzenie, są też liczne szczegółu PZL-19).Czy ten wątek obejmuje tylko fotografie z aukcji? Wydaje mi się, że kiedyś był po to, aby pokazywać rzadkie, ieoklepane" fotki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.