Skocz do zawartości
  • 0

klamra bośniacka

Gutek

Pytanie

Napisano
Witam
Czy klamerka oferowana na aukcji jest oryginalna ?
i czy to prawda że nosiła je tylko żandarmeria bośniacka ?
Pozdrawiam
http://www.aukro.cz/item420703763_r_u_prezka_pro_policejni_sbory_v_bosne_r_1910.html
  • Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ta bosniacka klamra to ewidentna lipa, po nicku AZAAZA, cis chyba wie o kogo chodzi ;)
lokalizacja Lesko, hehehe..

Kijow: We know, that You know...
;)

pozdro!!
Napisano
Dlatego napisałem lub skontaktuj sie z właścicielem strony,po czym zdjęć" w celu pozyskania większych formatów potrzebnych w identyfikacji. Kilka portretowych ciekawych jest niestety niskiej rozdzielczości.
Skoro jednostki węgierskie posiadały na stanie oprócz herbów" także orły", dlaczego w przypadku Bośniaków miało by być inaczej.
pozdr.
Napisano
i daleki jestem aby wam cokolwiek udowadniać -zrobicie co zechcecie heheh –możecie mieć inne zdanie - kiedyś sam sprzedający mnie tu atakował - pozdro
Napisano
Widzę że niektórzy mają kłopoty w czytaniu ze zrozumieniem, chodzi mi o 2 linki które dołączyłem do tego tematu po to ażeby nie zakładać za każdym razem nowego bo dotyczą tej samej rzeczy
Pozdrawiam
Napisano
teraz widzę nowy model heheh -już chyba trzeci wzór stworzyli i pchają :):) patrzę tylko jak zaczną wypuszczać na niemieckich podkładach (klamer ) pozdro
Napisano
Co do klamerki UPowskiej,czy ktoś spotkał się już z takim egzemplarzem na rynku,jak sądzą żeby ewentualne fałszowanie się opłaciło musiała by być ich wypuszczona pewna partia a nie 1 egzemplarz wypiłowany pilnikiem.
Napisano
PS.Jeżeli jest faktycznie kopią to sprzedawca perfidnie i z wyrachowaniem określił swoją lokalizację ¨Bieszczady¨
Napisano
kijow moim skromnym zdaniem to kopia hmmm
dlaczego bo bywając Budapeszcie na targach staroci to podobne rzeczy wolno kupić i to bardzo dobrze wykonane !!!!!
Ale może hmmm:)
Napisano
A ja wciąż nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie kto używał tych klamer, czy wszyscy żołnierze pułków bośniackich czy tylko żandarmeria?

A co do tej klamry z czeskiej stronki to pisze wyraźnie że oryginał na co udziela gwarancji

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie